reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych Maluszków

lopop, do szpitala dla dziecka zabieram 2 cienkie czapeczki, 3 pary skarpetek, kilka bodziaków malutkich, podkoszulkę, spodenki, sweterek, a przede wszystkim takie rozpinane pajacyki. Będzie lato ale nie wiadomo czy ciepłe czy zimne więc pewnie dopiero o czasie się okaże. Pamiętam swój pierwszy poród, jak się maleństwo urodziło to zrobił się upał i w zasadzie dziecko leżało na golaska większość czasu już po powrocie ze szpitala.

reklama
ja dziecko z szpitala najprawdopodobnie bede odbierać w bodach skarpetkach czapeczce ispodenkach ogrodniczkach.
Dziewczyny mam zamiar zamówic juz łóżeczko ale nie wiem który kolor- doradzicie mi bo mój maż twierdzi że on sie nie zna

Dziewczyny jak ja się ciesze że ja was mam.

u mnie w szpitalu, potrzebne jest dla dziecka tylko ubranie na wypis ze szpitala, natomiast podczas pobytu dziecko jest w szpitalnych, nawet jakby sie chcialo swoje to nie pozwalają, one zabierają do kąpieli, to ubierają co tam mają,aaaa z drugiej strony mi to wsio.... z Oliwią tak było i było ok

U nas w szpitalu można mieć własne ciuszki i kompią przy matce na sali dzieci i wtedy trzeba samemu ubrać dzieciatko.

U nas też ma się podczas pobytu w szpitalu dziecko ubrane w ich ciuszki. Nie wiem jak jest teraz, bo ponoć zrobili na każdej sali miejsce do kąpieli itd ale kiedyś to pielęgniarki brały dziecko do kąpieli i przynosiły umyte i przebrane

A ja się z tym nie spotkałam. Owszem szpital ma swoje ubranka, ale jak mama ma swoje i chce w nie ubrać dziecko to jej wola. Za każdym razem moje dzieci ubrane były w swoje ciuszki. Co do kąpieli , to zawsze raczej pytały czy wykąpać czy sama chcę zależne to było od samopoczucia mamy i jej woli.

U nas też dzidziuś jest w szpitalnych ubrankach :-) dopiero na wyjście trzeba mieć swoje:tak: a na cały pobyt pampersy i chusteczki;-)

któraś z was pokazywała ręczniczek z kaptórkiem zabkie czy mogłaby mi napisać skad kupiła a najlepiej podać link byłabym wdzieczna.

Viv, ale ładnie to napisałaś :-) ja też już ogromnie się z Wami zżyłam :-)
Ręczniczek z żabą ja kupowalam w smyku, ale na stronie ich nie mają... A odn łóżeczek - Vivienne, ja na komórce niestety nie widzę różnicy między jednym, a drugim...

reklama
Do góry