reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2013

Dzień dobry :happy2:
Ale ładne niebo - ani jednej chmurki. Szkoda tylko, że ze słonkiem nie idzie w parze ciepełko :growl:

Aśka, nie wiem do kiedy rośnie, ale na porodówkę zalecają zabrać staniki o 2 numery większe niż na początku 3 trymestru. Ja na tą chwilę mam 80C i czuję, że na tym nie koniec. Najgorsze są te "promyczki" dokoła otoczek. Kremy niewiele dają. Masaże też. Brzuszek (odpukać) ani jednego rozstępu, ale udzicha i biust... :-(

Pełne 28 tygodni za mną. Jeszcze tylko 12 i już Mikołaj będzie po drugiej stronie :cool2: Jupi :elvis:

No i od dziś "wchodzi" dłuższy urlop dla mam. Ciekawe tylko, czy to na pewno wejdzie w życie (znają nasz Rząd...) i jak to wyjdzie w praktyce...

reklama
Witam się porannie z kubkiem herbaty z miodem i cytryną http://***************/liviatn/images/K%20Doing%201/mornincoffee.gif Pogoda wystawia nas też na kolejeną próbę, dzisiaj ma być mroźno http://***************/liviatn/images/Minka%20conf/wallbash.gif Noc miałam fatalną - wczoraj jak tylko obejrzałam Ranczo położyłam się, ale zanim zasnęłam była północ, standardowo budziałam się do toalety ok.7 razy i od 6 już jestem na nogach
mdlejepf8.gif
Na dodatek czuję, że coś mnie w gardle drapie, ale nie wiem czy wiązać to z ajkimś przeziębieniem, bo od kilku dni kicham seryjnie i kapie z nosa - także może właśnie rozpoczynam sezon kataru alergicznego http://***************/senatn/images/Zeta%201/m27.gif

Właśnie oglądam Kawę czy herbetę - mowa o imionach. Trwają debaty o możliwości nadawania imion zdrobniałych i hmm... nazwijmy to "nieneacechowanych płciowo" takie jak Sasza, Fifi ( i dla chłopca i dla dziewczynki)

Palindromea, Natis, Madzia, mamakubulki, smile - dziękuję Wam Kochane za miłe słowa
przytulanko.gif
Ale one są na wyrost
deprim2.gif

Palindromea nie dziwię się, że nie chce Ci się ozdób wyciagać- ten remont wystarczająco Wam dał popalić
mdlejepf8.gif
Ja nigdy nie odmawiam sobie przyjemności dekorowania domu - uwielbiam nie tylko przygotowywać dom na święta, ale kocham kwiaty
0011.gif
, świece. Chociaż moim zdaniem upust moim potrzebom daje Boże Narodzenie - jednak są to bardziej klimatyczne święta. A Wielkanoc mija mi za szybko, a jak jeszcze nie ma pogody to już w ogóle
divers2229.gif

Natis Twój mąż chciał zrobić dobrze, wiedząc że sama nigdy byś sobie tak drogiej bielizny nie kupiła, atak masz super koszulkę http://***************/senatn/images/V%20Slider/LSbimba.gif U nas też jest tak, że to ja stopuję męża - wtyd się przyznać, ale często bardziej zwracam uwagę na cenę i nawet kiedy coś mi się bardzo podoba, to nie kupuję
hanghead.gif
- czekam na wyprzedaż
czekam.gif
albo kuriera
radocha.gif
bo można w necie kupić to samo, ale kilkadziesiąt zł taniej

Ostatnia edycja:
Witam po weekendzie :) minął mi strasznie szybko, bo najpierw wyprawiałam urodzinki (ostatnie przed 30 :), a wczoraj cały dzień na nogach. Najpierw zakupy z mężem, trzeba było mu buty kupić, a mój mąż w tej kwestii jest gorszy niż wszystkie my razem chyba :) Później pojechaliśmy do przyjaciół i opróżnialiśmy piwnicę z dziewczęcych ciuszków. Mam pół garderoby ubranek i stwierdzam, że spokojnie ubrałabym bliźniaczki :) Zaraz znikam do lab zrobić badania. Pozdrawiam gorąco, mimo zimna i okropnego wiatru za oknem.

Mikoto - dołączam się do herbaty, ale u mnie to tylko ze względów smakowych (BARDZO lubię z miodem i cytryną).
Widać z zakupami mamy podobnie. Aro to już czasem na mnie mówi "Żyła", "Złotówa", bo wolę sobie odmówić czegoś. On nie ma tego problemu - jeśli chce i są pieniądze to po prostu kupuje... A mnie często szkoda kasy, wolę odwiedzić lumpki i kupić kilka innych ubrań, albo odłożyć na lepszy cel...

Witam się w te mroźny poranek :baffled:

Jak u nas zimno brrr, ale słoneczko świeci ;-) U mnie noc też nieciekawa, siusiu byłam 7 razy, ja nie wiem skąd te siuski się biorą :szok: Staram się już nic nie pić w nocy , a pęcherz pełny jak bym litr wypiła:no:

Dzisiaj czuję się w miarę ok :-) gdyby nie plecy i drgawki po fenku było by cacy:tak:

Ja już zjadłam chałkę i dopijam kawkę ...

I ja zasiadam z kawusią

Aśka, Palin, też mi rośnie biust i rośnie. Po porodzie będzie jeszcze większy, wręcz gigantyczny i pękający gdy się zrobi nawał pokarmu wiec na ten czas zapewne trzeba mieć przynajmniej o rozmiar większy staniczek. Potem zaczną trochę maleć bo mleczko będzie "robić się na bieżąco" a nie na zapas. No i jako tako wrócą do normy po zakończeniu laktacji. Mi zmniejszyły się w porównaniu z przed ciąży.

Korba cieszę się, że lepiej się czujesz. Do fenka też się przyzwyczaisz i będzie tak jak dawniej :)

Wczoraj byliśmy u teścia na imieninach i nei ominęło mnie to o czym pisałyście bodajże w sobotę - komentarzy... Szwagierka no znachorka i wróżka, stwierdziła, że mam plamy na twarzy ( a ja tak gładkiej cery to nie pamiętam kiedy miałam ) no i że na pewno urodzę dziewczynkę. No ja jej, że po 3 ostatnich usg nie ma szans na dziewczynkę to ona, że lekarz się na pewno pomylił, bo mam plamy a przy chłopcu plam się nie ma :) Przytaknęłam jej dla świętego spokoju i pomyślałam, że po cholere wydaje kasę na usg :-D :):):-D:-D

Sama się zastanawiam bo stwierdzenie, że będziesz mieć dziewczynkę, "bo brzydką masz cerę" to tak samo brzmi " ale brzydko wyglądasz". Może faktycznie zazdrość przez nią przemawiała...no ale ja się tym nie przejmuję, pogadała przestała i potem była miła :)

Sama się zastanawiam bo stwierdzenie, że będziesz mieć dziewczynkę, "bo brzydką masz cerę" to tak samo brzmi " ale brzydko wyglądasz". Może faktycznie zazdrość przez nią przemawiała...no ale ja się tym nie przejmuję, pogadała przestała i potem była miła :)

Ja mam mieć Zosie, to dopiero muszę brzydko wyglądać :-D:-)

reklama
Kurcze, to ja nie mam plam, a mam miec dziewczynke. Kolejny lekarz sie pomylil ;) do kogo my chodzimy? Tylko kase marnujemy ;)

Ostatnia edycja:
Do góry