reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki listopadowe 2012 :)

Edyta no zobacze czy.mam tescik :p
Ale powiem Ci ze w tej ciazy sikam co 10 minut, masakra, nie pamietam zebym az tak miala... Wogle nie pamietam zebym czesciej sikala na poczatku ciazy...a tu latam, wychodze i znowu ide ... Jezuuu mam dosc tego sikania :p
No ale dobrze ze rozwolnia nie mam :p hehe, trzeba szukac pozytywow :-)

Karola jak tam u gina ?? Monitoring byl?? Zobaczyl cus ??

reklama
Karola dzięki, w niedziele się okaze co z tego wyjdzie, na razie siedze na kibelku i mam po antybiotykowa sraczke, zaraz jelita chyba wysram, ale laptopa na kolanach trzymam to podstawa.

akuku wolalabym, leciec i sikac co 5 minut niż siedzec już 30 min i skrecac się z bolu kiszek :baffled::baffled::baffled::sad:

Ostatnia edycja:
hahaha kasoku wyobraziłam sobie Ciebie siedzącą na klopie ze spodniami spuszczonymi do połowy łydek i trzymającą laptopa na kolanach, widok bezcenny!!! :-D Ty to masz teksty nie z tej ziemii! :-D

akuku byłam, w oby dwóch jajnikach są liczne drobne pęcherzyki, największy ma chyba coś ok 8 mm, tak więc na 100000%%%% w najbliższych 3-4 dniach owulacji nie będzie (pfff, też mi nowina, to i bez monitoringu wiedziałam :-p )

Gin zrobił mi dodatkowe badanie na czystość pochwy (35 zł extra, wrrr), na kolejny monitoring idę w sobotę o godz 18, koniecznie musimy zrobić to badanie nasienia, a i w następnym cyklu będę miała sprawdzaną drożność jajowodów. Gin mi gada o tej drożności a ja na to: ale kiedy tą drożność będziemy robić? za ile miesięcy? on: no w następnym cyklu! ja: ooo jaaa, tak szybko??? on: a na co Pani chce czekać??? nie ma na co czekać, bierzemy się do roboty!!! :-D

no i wreszcie chłop zaczął sensownie gadać! :tak:

gadał też coś o tym, że tak z pół godziny przed wizytą mamy ten tego, żeby żołnierzyki były w środku bo on coś będzie sprawdzał, tylko kurde tak mnie potem zagadał, że wyszłam skołowana i nie wiem czy mamy się seksić teraz w sobotę czy już w następnym cyklu, po monitoringu.

i co on będzie sprawdzał, może któraś oświeci mnie, zakręconą blondynkę... :confused:

Kasoku sraczka z laptopem na kolanach (poczatkowo napisalam z kolanem na laptopach :p )
Hehe a coz to za antybiotyk bralas ??

A mialas jutro testowac ? Hallo ??

Ide spac bo sie skrecam z emocji dzisiaj.
A paluchy mnie juz bola od pisania na tel. Hehe

Karola nie wiem.moze chce popatrzec czy Twoj m ma lepsze plemniory od niego ?? :p hahaha zartuje ale pojecia nie mam. Bo co on na usg zobaczy jak wy pol godziny przed ??

No i dobrze ze zrobi droznozc, a podobno rosna pecholki 2 mm na dzien ?? Nie wiem czy dobrze pamietam czyli max za 8 dni owu ?? Jaaaa... Super cykl byl byl z owu o normalnym czasie. Tak wiec trzymam kciuki zeby to byl wasz cykl, obylo sie bez laparo i bez badania zolnierzykow :-)

akuku no ciekawe jak to będzie... wg moich wykresów ten cykl będzie bezowulacyjny no ale może wreszcie coś się zmieni... we'll see...

nie wiem czy dobrze mi świta, ale on chyba będzie jakiś wymaz pobierał, nie na usg patrzył, że to chodzi coś o reakcję w jaką wchodzą plemniki ze śluzem... czy mój śluz ich nie zabija, no nie wiem już o czym on gadał... czy właśnie o tym czy sama to sobie wymysliłam, następnym razem wezmę dyktafon!!! :-D

Karolaaa ano to mozliwe. Hmm mozebzadzwon i zapytaj czy teraz bedzie to robil ;-)
I prosze mi sie nie nastawiac na cykl bezowulacyjny :-) ,mowi sobie codziennoe bedzie owu bedzie owu :-)
Aaa i prpsze sie nie sprzeczac :p no.

Wlasniebzrobilam test owu z sikow jak woda przezroczyste :p i krecha pokazala sie odrazu :-) tak wiec tak test owu wychodzi pozytywny w ciazy, ale pewnie nie zawsze i niekoniecznie na poczatku. Porownania nie mam :p

JAk fajnie jest zrobic test na ktorym sa dwie krechy :-)

Ostatnia edycja:
a i zapomniałam się pochwalić, że hormony mam ok (tzn jeszcze czekam na wynik f-testosteronu).

najbardziej jestem zaskoczona prolaktyną bo byłam przekonana na bank, że będzie podwyższona, bo ja non stop w stresie + do tego nerwus ze mnie straszny a tu zonk. Prolaktyna poniżej normy... Norma jest 127-637 a ja mam 116,1 :szok:

hmm, a może to niedobrze, że jest poniżej normy?

tylko TSH mnie zmartwiło, w październiku było 2,6 i naszym celem było by spadło a to cholerstwo zamiast spaść to jeszcze kurde urosło... teraz mam 3,05 :wściekła/y:

no i teraz muszę zrobić kolejne badania, ft3 i ft4 :-(

W pierwszej chwili myslalam ze taki slaby test wyszedl przez przezroczysty mocz ale ta ciemniejsza krecha jest testowa :-)
I znalazlam jeszcze jeden paskowy ciazowy, to sobie moze jutro zrobie :p hehe

Karola ja sie nie znam na wynikach hormonw najlepiej zapytaj gina co mysli :-)

Załączniki

• 2013-05-29 22.14.28.jpg
    2013-05-29 22.14.28.jpg
    14,8 KB · Wyświetleń: 22
Ostatnia edycja:
reklama
Karola a jak będzie Ci sprawdzal droznosc jajowodow, laparo czy HSG????

a to mój test owulacyjny WP_20130529_067.jpg

ja mam jeszcze testowa do polowy mocna jak kontrolna a druga polowa jasniejsza ale uznaje ,ze jest pozytyw.

Karola ja TSH na początku stycznia miałam 3,95 a w marcu już miałam 2,1, nie przejmuj się do ma rozne poziomy w roznym czasie zależy od poziomu stresu. Będzie sprawdzal twój sluz plodny i jak plemiki w nim się utzrymuja, czy sa wciąż zywotne, czy masz np. wrogi sluz, no widze ,ze gin ostro wzial się do trzeczy, nbedzie dobrze

akuku no mam poaskudne zapalenie krtani i musze dokonczyc antybiot, dzwoniłam do gin kazal brac, bo grozniejsza jest choroba niż antybiot, wiec biore.

Załączniki

• WP_20130529_067.jpg
    WP_20130529_067.jpg
    6,4 KB · Wyświetleń: 42
Ostatnia edycja:
Do góry