Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
i moje ciagle tlumaczenie w PL ze woli na plasko i uwielbia na bosaka mialo sens 
ostatnio jej ulubiona pozycja to na brzuchu z tylkiem w gorze
a kolezanki corka zawsze zabiera Aurelce kubek widac woli nasz 

Dziś rano zrobiła kupę (rzadką) na podłogę i się w tym bawiła podczas gdy matka jadła śniadanie i czytała gazetę!

tak to opisalas Kasiek mam taki obraz przed oczami: siedzisz sobie, kawka/gazetka, Dzieć siedzi na podłodze i mizia w kupie... a Ty patrzysz z pełnym spokojem...tak to opisalas
![]()

Kiedys nie chcial tez raczkowac po trawie/piasku ale sie przekonal, wiec moze i tu kiedys zmieni zdanie ;-)
. Oleje spozywcze kupuje w Kauflandzie w dziale ze zdrowa zywnoscia (nie wiem, czy kazda filia taki ma) Jest ich cale multum. I migdalowe i orzechowe i z ostu i z awokado i z pestek winogron i... i... i... Ja wyprobowalam lniany (bo ma wlasciwosci lecznicze) i sezamowy (tu mnie tak z ayurwedy troche natchnelo ;-) ) Leje "na oko". Na bejbikowa wanienke wychodzi moze z lyzka stolowa, na nasza wanne 2-3. Wazne, by poczuc troche tluszczu w rekach ale nie przesadzic, bo bedzie lepko
Tu tak jakos starogrecka maksyma mnie przekonuje, ze to, co dobre do zjedzenia, jest tez dobre do zewnetrznej pielegnacji ciala 

:-)