olka11135
Fanka BB :)
@olka11135 ja odstawiałam dzieci dwoje pierwszych w wieku około 20mscy a dwoje drugich gdy mieli około 2,5 roku - zawsze przez kolejną ciąże bo nie chciałam tandemu. Ciekawe ile musiałbym czekać na samoodstawiwnie . Zawsze zazdroszcze mamom kiedy piszą że dziecko samo się odstawiło, ile to mniej stresu dla mamy i dziecka .. może tym razem mi się uda , zobaczymyzawsze można mieć nadzieję
a małego karmisz tylko w nocy czy w dzień też? I w nocy też milion razy?
Karmię sporo - najwięcej z całej 3 na tym samym etapie bo syn nie chodzi do żłobka (pracuję z domu, zdalnie 7h). Więc to mleko czasem jest co chwile jak syn ma gorszy dzień (np. jest przeboźcowany, idą mu jakieś zęby itd). W nocy jest tak samo różnie, zdarzały nam się już noce "przespane" (od 22 do 4) ale to były raczej wypadki przy pracy
Inna sprawa, że ja z racji diety wegańskiej nie mam wyboru co do innego mleka, nie specjalnie chciałabym też żeby dziecko zastąpiło mi pierś jakimś innym dziwnym nawykiem. Wolę rok dłużej karmić niż potem spać z dzieckiem nadal bo musi sobie trzymać np. moją rękę czy coś podobnego