reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Żywoczerwona krew 2 tyg po porodzie

IlaDusia

Fanka BB :)
Dziewczyny, jestem 2 tyg po porodzie naturalnym już od kilku dni były tylko plamienia czy niewielka ilość krwi a dziś takie dziwne uczucie w kroczu i wylew żywoczerwonej krwi na całą podpaskę taką zwykłą. Trochę się zaniepokoiłam. Myślicie że to normalne ?

reklama
Ja co prawda po CC i miałam dokładnie tak samo, było już fajne tylko jakieś plamienia i pewnego ranka wstałam z łóżka i bum .
Na szczęście położna uspokoiła mnie że tak może być, tym bardziej że minęło dopiero 2 tygodnie od porodu.
Takie wyciszenia i powroty krwawień towarzyszyły mi do 6 tygodni po porodzie.
Jeśli nie ma innych dolegliwości, brzydkiego zapachu, to nie ma co się martwić.

Nie wiem czy to Cię pocieszy, ale również po porodzie naturalnym miałam jakby chwilę przerwy od plamien/krwawień i po jakimś czasie wróciły i to intensywne. Nie pamiętam czy to po 2tyg., czy może po 3. bo to już dawno. Do mnie wtedy podjechała położna zerknąć, z tego co mówiła to może tak być. Wiadomo, też zawsze możesz skonsultować się z lekarzem:)

U mnie też kilkukrotnie pojawiały się po cc takie mocniejsze krwawienia w czasie, gdy potencjalnie nie powinny się już pojawiać, ale w usg wszystko wyglądało okej, a połóg jednak mocno odbiegał wyglądem i długością trwania od tego książkowego. Jeśli Cię to martwi, to warto się skonsultować wstępnie chociażby przez sms z lekarzem prowadzącym.

Dziewczyny, jestem 2 tyg po porodzie naturalnym już od kilku dni były tylko plamienia czy niewielka ilość krwi a dziś takie dziwne uczucie w kroczu i wylew żywoczerwonej krwi na całą podpaskę taką zwykłą. Trochę się zaniepokoiłam. Myślicie że to normalne ?
Tak, jak piszą dziewczyny, podczas połogu może być różnie i jednocześnie, dla własnego spokoju i bezpieczeństwa, skontaktuj się z lekarzem.

Tak, jak piszą dziewczyny, podczas połogu może być różnie i jednocześnie, dla własnego spokoju i bezpieczeństwa, skontaktuj się z lekarzem.
Dziękuję, już się kontaktowałam z położną. Prawdopodobnie dalej się oczyszczam, ponieważ minęło dopiero 2 tygodnie od porodu i póki nie boli brzuch, nie ma gorączki oraz nie występuje brzydki zapach to raczej jest wszystko w porządku. Byłam bardzo zaniepokojona, ponieważ przy poprzednim połogu wyglądało to zupełnie inaczej i krwawienie było raczej unormowane a tu nagle taki wylew. Od wczoraj dalej krwawię ale już nie tak żywoczerwono tylko bardziej różowo

Miałam dokładnie taką samą sytuację. Od razu pojechałam na IP żeby sprawdzić, czy czasem coś tam się złego nie dzieje, ale okazało się że to był po prostu okres - a jajniki już aktywne, gotowe do pracy 😅 Najlepiej sprawdzić właśnie na USG czy na pewno wszystko jest w porządku

Miałam dokładnie taką samą sytuację. Od razu pojechałam na IP żeby sprawdzić, czy czasem coś tam się złego nie dzieje, ale okazało się że to był po prostu okres - a jajniki już aktywne, gotowe do pracy 😅 Najlepiej sprawdzić właśnie na USG czy na pewno wszystko jest w porządku
Czekaj bo rzadko się odzywasz. Jak się czujesz ? 🤗

reklama
Ja tak miałam. Poszłam do lekarza i mówił, że wszystko ok. Mega byłam osłabiona, to chyba normalne

reklama
Do góry