reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🍂🎃 W październiku szykujemy dynie, ogrom dwóch kresek nas nie ominie! 🎃🍂🍁

Moze powinniście zmienić otoczenie, wyjechać gdzieś na weekend, cieszyć się sobą wtedy kiedy macie na to ochotę a nie kiedy jest odpowiedni czas według testów. Tak żeby ze świeżym umysłem podejść znowu do tego
Wiesz to wszystko jest super kiedy możecie się widywać w tygodniu
W weekend zbiera się wszystko i pracę w domu i przy domu
Głupie koszenie trawy to pół dnia
A wyjechać gdzieś to też trzeba zaplanować i najlepiej celować w dni płodne aby tego nie zmarnować
Robiliśmy tak i chyba już oboje jesteśmy za bardzo w to wkręceni bo oboje wiedzieliśmy po co tam jedziemy
Ach trudne to

reklama
Wiecie co
Takie wieczorne myśli mnie dopadły
Skoro tak długi się nie udaje a wtedy w marcu było tak blisko
To czy starania mają jeszcze sens ?
Przecież się nie udaje i nie ma gwarancji że kiedyś się uda
Nie macie kiedyś dość ?
Może nie każdemu jest pisane dziecko ....

Proszę przywołać koleżankę do pionu, ja przyniosę laczek, ale do bicia się nie nadaje .. więc potrzymam :)
P.s nie, nie możesz się poddać ani tak myśleć!
Dziekuje za wyreczenie :D
No laczek leci jak ta lala! Skad te zle mysli? Robimy wszystko jak trzeba, badamy, analizujemy, staramy sie, dbamy o siebie! Tak wiele robimy dla siebie, a jednoczesnie jestesmy tak zle dla siebie z tymi myslami! Pomysl o sobie pozytywnie, ale tak bardzo pozytywnie, usmiechaj sie do siebie i zadbaj o dobre samopoczucie! To polowa sukcesu! Wiesz dlaczego? Poza wydzielanymi hormonkami tak zwyczajnie zmieniamy nastawienie do swiata i patrzymy z innej perspektywy na to co jest dobre i zle! Bedzie pieknie! Wierze w to bardzo mocno! ♥️ a dzisiaj przytulam! No i uzywam laczka :D

Dziś właśnie byłam u mojego fizjoterapeuty i pyta co u mnie więc trochę się wyżaliłam że tak mi przykro bo już zobaczyłam dwie kreski a to się okazała ciąża biochemiczna ale i tak czuję tą stratę a on mnie pyta czy się staramy o dziecko .
Ja że tak już się nie mogę doczekać kiedy będę się testować.
On że nie lubi określenia staranie się o dziecko bo to wypiera nas z uczuć i emocji wszystko co powtarzalne wchodzi w schemat i zapominamy po co to robimy i jakie emocje powinny być podczas seksu.
I tak mi dał do myślenia bo nie chcemy z mężem właśnie robić tego typowo technicznie ale wiem że kiedy u innych par trwa to dłuższy czas to jest tylko wyczekiwanie i seks na zawołanie bo to ten moment .
Może zamiast wyczekiwać dni płodnych to fajnie będzie zaplanować sobie randkę ? Iść do kina , teatru czy na tańce co lubcie że się odprężycie pośmiejecie a ochot ana seks przyjdzie sama bez obowiązku :)
Mam nadzieję że napisalam to w miarę zrozumiałe :)
Rozumiem co masz na myśli i brzmi to bardzo podniośle. Przypomnij - ile się staracie?
Zmierzam do tego, żebyś pomyślała czy byłabyś w stanie coś takiego poradzić osobom, które stoją w kolejkach w klinikach. Albo chociażby dziewczynom będącym na stymulacji, gdzie wszystko musi być czasowo perfekcyjnie dograne. Że to byłby dobry pomysł, żeby sobie z partnerami randki planowali, a nie uprawiali seks z obowiązku? No niestety, cytując klasyka - życie to nie bajka.
Przepraszam za dosadność, bo wiem, że nie napisałaś tego w złej intencji. Ale zachęcam do minimum refleksji - to co napisałam stanowi codzienność dla większości dziewczyn regularnie uczestniczących w tym wątku. Tutaj naprawdę mało kto trafia z przypadku. A takich rad jak piszesz fajnie się słucha na początku, później to czcze gadanie.

Ostatnia edycja:
Nooo, ze stymulacja to ja dostałam rozpiskę dzień po dniu i receptę na seks, w danych terminach :p. Romantyzm wytwarza się już w locie w naszym przypadku.

Witam was dziewczyny, jak oceniacie ten test? Wydaje mi się, że widzę tu leciutką kreseczkę, ale może już świruje. Będę wdzięczna za wasze odpowiedzi.
Przeczytaj regulamin.!!
Są tu osoby które starają się latami,Są po poronieniach a ty nie zapisana .
Wjeżdżasz z pozytywnym testem .
Wystarczy przeczytać początek wątku!!!

Ja powiem tak.jak ktoś nie ma problemu z płodnością to faktycznie wystarczy seks co dwa dni i będą efekty :) jak w grę wchodzą zastrzyki na owulację i inne sretytety to niestety romantyzm idzie w pizdu i seks jest pod kalendarz bo inaczej się nie da.ba.. nawet lekarz powie ci co do godziny kiedy ten seks ma być 🤷 a i czasem to efektów nie przynosi.aktualnie mogę się codziennie kąpać w wannie spermy a beta nawet nie drgnie 🤷 a jak mi ktoś mówi że mam wyjechać na wakacje to napewno zajde to odpowiadam -nie mam za co bo wszystkie pieniądze wyjebałam na wizyty i leki 😅

Ja powiem tak.jak ktoś nie ma problemu z płodnością to faktycznie wystarczy seks co dwa dni i będą efekty :) jak w grę wchodzą zastrzyki na owulację i inne sretytety to niestety romantyzm idzie w pizdu i seks jest pod kalendarz bo inaczej się nie da.ba.. nawet lekarz powie ci co do godziny kiedy ten seks ma być 🤷 a i czasem to efektów nie przynosi.aktualnie mogę się codziennie kąpać w wannie spermy a beta nawet nie drgnie 🤷 a jak mi ktoś mówi że mam wyjechać na wakacje to napewno zajde to odpowiadam -nie mam za co bo wszystkie pieniądze wyjebałam na wizyty i leki 😅
Zareagowałam że to zabawne bo mam to samo 😁 próbowałam podliczyć ile już wydaliśmy na wizyty leki i badania i przy 5 tysiącach już przestałam liczyć, bo uznałam, że wolę nie wiedzieć. 😂. U mnie też już się robi problem z urlopem, do końca roku zostały 3 dni a możliwe że będę brała wolne na drożność, i może inne rzeczy się przytrafią medyczne. Zobaczymy :D

Dokładnie. Dlatego mnie tego typu gadanie po prostu drażni. 🙇🏼‍♀️

reklama
Zareagowałam że to zabawne bo mam to samo 😁 próbowałam podliczyć ile już wydaliśmy na wizyty leki i badania i przy 5 tysiącach już przestałam liczyć, bo uznałam, że wolę nie wiedzieć. 😂. U mnie też już się robi problem z urlopem, do końca roku zostały 3 dni a możliwe że będę brała wolne na drożność, i może inne rzeczy się przytrafią medyczne. Zobaczymy :D
To zaangażowanie Ci zaprocentuje, mocno w to wierzę. 🫂

Do góry