reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

Ja też jestem zmęczona, ciągle mi się w głowie kręci, robię obiad i nie mam siły posprzątać po obiedzie muszę iść się położyć na pół h. Na szczęście mąż pomaga ile może, jednak pracuję do 17/18. W pierwszej ciąży miałam duży brzuch, przytyłam chyba 17kg jednak też na koniec stan przedrzucawkowy i w ciągu 3dni 3kg na wadze. Boje się, że teraz będę miała jeszcze większy brzuch bo przytyłam po odstawieniu piersi, ważyłam 56, teraz 67 przy wzroście 165 widać sporo tą różnicę.
Chciałabym urodzić naturalnie, pierwsze miałam nagle cc właśnie ze wgl na stan, mam mieszane uczucia bo niby chce spróbować naturalnie, ale też strasznie się boję. Najważniejsze jednak dla mnie pilnować by się nie powtórzył stan przedrzucawkowy, moja kuzynka miała w 37tc i straciła synka, ją też ledwo uratowali bo lekarz olewał symptomy, mówił że przy niej ciśnieniomierz wariuje i się śmiał, a białko w moczu e tam, a ona mu zaufała 😳
Bardzo się boje nocy z noworodkiem i synem co nadal ma słaby sen, ale jakoś to będzie co?🙈
Powiem Ci, że jak mi się córka urodziła to syn nagle wydoroślał :) przestał w nocy wstawać, ogólnie zmiana o 180 stopni. Jeździł w wózku prawie do porodu córki i myślałam żeby mu kupić takie siedzonko doczepiane do wózka żeby mógł siedzieć dalej a on po prostu nagle stał się dzielnym dwulatkiem bez żadnego problemu :) wózek pamiętam braliśmy tylko na wakacje bo córka miała miesiąc a on te dwa latka i nad morze pojechaliśmy z dwoma wózkami żeby było wygodniej.

reklama
Trzymam kciuki żeby się poprawiło, jednak komfort psychiczny chyba najważniejszy, bo resztę objawów jakoś można zawsze dźwignąć. Mam nadzieję, że to się zmieni. Ja chociaż początkowo miałam ogromne lęki przed trzecim dzieckiem to jednak szybko mi minęło bo wiem o ciąży chyba z dwa tygodnie a jestem pełna obaw o to maleństwo i jednocześnie tak strasznie bym już chciała je tulić, chociaż wiem, że jeszcze połowa świata mojego powie, że jestem nieodpowiedzialną matką bo po co mi trzecie dziecko, ale no trudno moja rzecz ile tych dzieci mam i jeszcze będę mieć.
Kurczę, kolejny raz łapie się na tym, że chciałabym coś więcej od siebie odpisać, właśnie tym razem o ilości dzieci, ale przypominam sobie, że jeszcze nie mamy prywatnej grupy😅

Powiem Ci, że jak mi się córka urodziła to syn nagle wydoroślał :) przestał w nocy wstawać, ogólnie zmiana o 180 stopni. Jeździł w wózku prawie do porodu córki i myślałam żeby mu kupić takie siedzonko doczepiane do wózka żeby mógł siedzieć dalej a on po prostu nagle stał się dzielnym dwulatkiem bez żadnego problemu :) wózek pamiętam braliśmy tylko na wakacje bo córka miała miesiąc a on te dwa latka i nad morze pojechaliśmy z dwoma wózkami żeby było wygodniej.
U nas będzie kolejny sezon z wózkiem podwójnym....

A polecasz jakiś konkretny model? 😀 u mnie niestety bez podwójnego się nie obędzie, różnica między bombelkami 14 miesięcy 😅

Mną też targają skrajne emocje, z jednej strony mega się cieszę, z drugiej jestem przerażona. Jestem senna, przemęczona, a nie mogę sobie odpocząć xD

Ale jak później będzie Wam fajnie :) uwielbiam takie większe rodziny- oczywiście nie mówię o tym trudzie wychowywania ich na początku, ale wiecie takienwielkie święta za 20 lat jak każdy przyjdzie ze swoimi rodzinami 😂 marzenie :)
Chociaż jak będę mieć trójkę to i tak już więcej niż kiedykolwiek zakładałam, że będę mieć

Ale jak później będzie Wam fajnie :) uwielbiam takie większe rodziny- oczywiście nie mówię o tym trudzie wychowywania ich na początku, ale wiecie takienwielkie święta za 20 lat jak każdy przyjdzie ze swoimi rodzinami 😂 marzenie :)
Chociaż jak będę mieć trójkę to i tak już więcej niż kiedykolwiek zakładałam, że będę mieć
Powiem Ci, że też niby lubię, ale np my teraz mieszkamy u teściowej bo została sama (będziemy się budować, ale dopiero czekamy na pozwolenie) i teściowa ma 6 dzieci (najstarsza siostra męża ma 53lata) każdy ma małżonka 2/3 dzieci, niektórzy mają już partnerów więc jak wszyscy się zjadą to na tych 90metrach jest dramat 😂 nie mamy typowego salonu (teściowa ma 2 pokoje i w jednym ma stół, który nie mieści wszystkich osób, więc trochę siedzi przy stole, trochę przy ławie u niej w pokoju, ja zwykle stoję w kuchni przy garach i zlewie z jedną szwagierką, a dzieci siedzą u nas w pokoju. Bardzo mnie męczą te spotkania póki co. (Kuzynka np. Ma nowy dom i duży salon, stół na 20 osób i jak się spotykamy to jest wtedy przyjemnie, każdy ma miejsce) jednak wolę tak, niż żeby nie mieć z kim się spotkać z rodziny. Dlatego też staraliśmy się o rodzeństwo dla syna mimo, że mamy ciasno w tej chwili, ale nie będzie sam gdy nas zabraknie. W planach gdy już uda nam się postawić dom jest 3 dziecko, chociaż plany planami 😬

A polecasz jakiś konkretny model? 😀 u mnie niestety bez podwójnego się nie obędzie, różnica między bombelkami 14 miesięcy 😅

Mną też targają skrajne emocje, z jednej strony mega się cieszę, z drugiej jestem przerażona. Jestem senna, przemęczona, a nie mogę sobie odpocząć xD
Miałam bebetto 42, fajny, dobrze się prowadził, ale masywny, a my w bloku. Potem mieliśmy lżejszy, chic4baby. Fajna gondolka, mogłam z nią zejść po schodach w jednej ręce z noworodkiem w środku, a w drugiej znosić starsze dziecko. Lżejszy wózek, ale ciężko mi się prowadził, ma inne koła, ciężko skręcał kiedy prawie 2-latka siedziała razem z noworodkiem. Ze względu na mieszkanie w bloku i wąska klatkę schodową mieliśmy wózki a'la tramwaj z siedzeniami jedno za drugim. Ale wiem, że dziewczyny polecają też wózki z siedzeniami obok siebie. 😉 wszystko zależy gdzie mieszkacie, czy na piętro trzeba wchodzić, na jakim terenie spacery itd.

Jak dożyję🤣🤣

Powiem Ci, że też niby lubię, ale np my teraz mieszkamy u teściowej bo została sama (będziemy się budować, ale dopiero czekamy na pozwolenie) i teściowa ma 6 dzieci (najstarsza siostra męża ma 53lata) każdy ma małżonka 2/3 dzieci, niektórzy mają już partnerów więc jak wszyscy się zjadą to na tych 90metrach jest dramat 😂 nie mamy typowego salonu (teściowa ma 2 pokoje i w jednym ma stół, który nie mieści wszystkich osób, więc trochę siedzi przy stole, trochę przy ławie u niej w pokoju, ja zwykle stoję w kuchni przy garach i zlewie z jedną szwagierką, a dzieci siedzą u nas w pokoju. Bardzo mnie męczą te spotkania póki co. (Kuzynka np. Ma nowy dom i duży salon, stół na 20 osób i jak się spotykamy to jest wtedy przyjemnie, każdy ma miejsce) jednak wolę tak, niż żeby nie mieć z kim się spotkać z rodziny. Dlatego też staraliśmy się o rodzeństwo dla syna mimo, że mamy ciasno w tej chwili, ale nie będzie sam gdy nas zabraknie. W planach gdy już uda nam się postawić dom jest 3 dziecko, chociaż plany planami 😬
My właśnie w tym roku kupiliśmy dom i akurat wpadło trzecie dziecko 😂 śmiejemy się, że tak po prostu miało być :) chociaż w zasadzie miejsca dla trzeciego dziecka póki co nie ma 😂

reklama
Hej 😘 melduje że mamy zdrowego bobasa na pokładzie 😍 Wszystko jest w porządku, przy badaniu już nie było śladu po plamieniu, na USG pięknie pikało serducho ♥️ Ostateczny termin porodu 18.07.2026. Mam założona kartę ciąży, zwolnienie i nakaz oszczędzania się.

Załączniki

• IMG_20251208_104535.jpg
    IMG_20251208_104535.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 46
Do góry