reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

☃️ 🎄W grudniu przy choince nadzieja w nas rośnie,by wreszcie dwie kreski powitać radośnie 🎁

reklama
O panie to ja się chyba muszę doedukowac z suplementacji. Ja tylko klasyczne witaminy i omegę.

@Zestresowana13 biel zawsze boli, czasem to ukrywamy pod uśmiechem ale wiemy jak jest, że czasem to godzina, czasem dwa tygodnie złości i smutku. Zawsze przytulimy :)

Właśnie o tym samym pomyślałam :D ja biorę tylko pu.eria uno, bo tak brałam w tamtej ciazy. Mąż bierze ten.fertil on, ale to dlatego że 3 lata temu miał badania i wtedy były zle.
Ja to w ogóle jestem zielona jak was czytamy bo nawet testów owu nie robię i nie wiem jak się do tego zabrac, ale widzę, że mozna się dużo dowiedzieć od was :)

@Zestresowana a witaminy D nie suplementujesz czy gdzieś mi tam umknęła pomiędzy wierszami? 😀

@Pierwsze 🥰 Ciebie bierzemy obowiązkowo! Dość się już nasiedziałaś na kreskach 😊

Co do supli ją biorę takie podstawy podstaw: witaminę D, magnez z b6, kwas foliowy, cynk, selen i kwasy omega 😊
Odstawiłam witaminę B12 bo mam na poziomie prawie 800, po punkcji odstawiłam koenzym q10, resveratrol i witaminę E.
Teraz jeszcze od stycznia dołożę kolagen do picia to tam mam witaminę C i biotynę.
Jodu nie suplementuję przy Hashimoto, moja endo mi odradziła 😊

@Zestresowana a witaminy D nie suplementujesz czy gdzieś mi tam umknęła pomiędzy wierszami? 😀

@Pierwsze 🥰 Ciebie bierzemy obowiązkowo! Dość się już nasiedziałaś na kreskach 😊

Co do supli ją biorę takie podstawy podstaw: witaminę D, magnez z b6, kwas foliowy, cynk, selen i kwasy omega 😊
Odstawiłam witaminę B12 bo mam na poziomie prawie 800, po punkcji odstawiłam koenzym q10, resveratrol i witaminę E.
Teraz jeszcze od stycznia dołożę kolagen do picia to tam mam witaminę C i biotynę.
Jodu nie suplementuję przy Hashimoto, moja endo mi odradziła
Jeju faktycznie, wydawało mi się że w Ovosicare jest Wit D w całkiem sensownej ilości ale wychodzi na to że kompletnie nie Oo Chat mówi że w Ovosicare jest Wit D 5 mg czyli jakieś 200 IU... Czyli muszę dołożyć 🤐 dziękuję za zwrócenie uwagi, tyle miesięcy w plecy 🍆

Jeju faktycznie, wydawało mi się że w Ovosicare jest Wit D w całkiem sensownej ilości ale wychodzi na to że kompletnie nie Oo Chat mówi że w Ovosicare jest Wit D 5 mg czyli jakieś 200 IU... Czyli muszę dołożyć 🤐 dziękuję za zwrócenie uwagi, tyle miesięcy w plecy 🍆

Jeszcze podpowiem na dobranoc, że warto zbadać poziom witaminy D i dobrać dawkę do jej wyniku 🥹

Właśnie o tym samym pomyślałam :D ja biorę tylko pu.eria uno, bo tak brałam w tamtej ciazy. Mąż bierze ten.fertil on, ale to dlatego że 3 lata temu miał badania i wtedy były zle.
Ja to w ogóle jestem zielona jak was czytamy bo nawet testów owu nie robię i nie wiem jak się do tego zabrac, ale widzę, że mozna się dużo dowiedzieć od was :)
O, to ja właśnie do inofemu , d3, magnezu i euthyroxu dołączyłam od tego cyklu p.uerie uno ☺️

reklama
Do góry