• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

♥️♥️W lutym amor lata jak mucha, niech w nas bija dwa serducha♥️♥️

reklama
Co do postu.. wstawilam dzisiaj rosol i mam zamiar go zjesc :D jest szansa, ze taki dlugo gotowany postawi mnie na nogi, nie zamierzam tej szansy odpuszczac 😂
No ja wczoraj zrobiłam kwaśnicę na wędzonkach także też się za bardzo postu nie trzymamy, całą paczkę rurek z czekoladowym kremem też wciągnęliśmy 🤦🏼‍♀️🫣

Bije się z myślami…z jednej strony nie chce czekać ze staraniami, bo swoje lata już mam, a z drugiej strony się boję, że znów pójdzie coś nie tak, a jak widziałam co się działo u wrześniowych to tym bardziej jestem przerażona. Chciałabym doprowadzic się do takie stanu, że wiem że nie będę mogła sobie nic zarzucić 😔 czyli m.in. Podnieść ferrytyne i schudnąć, bo wg BMI mam nadwagę
Rybko - jeżeli potrzebujesz odpocząć od tego wszystkiego i uspokoić głowę to może zrób sobie np dwa cykle przerwy?
Tzn nie od starań samych w sobie i seks tylko z zabezpieczeniem -ale może nie rób testów owulacyjnych,nie śledź cyklu, korzystaj z 🍆 dla czystej przyjemności :)
w tym czasie może wyniki też się poprawia przy suplementacji czy lekach i wrócisz silniejsza i spokojniejsza :) 🫂
Może jakiś wyjazd na weekend uda Wam się zorganizować i odpocząć trochę od codzienności?
Też pamiętaj,że to co się dzieje u innych dziewczyn nie ma wpływu na to,że Tobie się też nie uda 🫂 mimo,że to jest okropne i naprawdę im współczuję 😔
Sama jestem po kilku stratach a jednocześnie patrzyłam na siostry z brzuchami ciążowymi także nie poddawaj się na amen tylko popraw koronę - tak długo ile będziesz tego potrzebować - i działaj 🌺✨🫂🥰

Witaj klubie z BMI🤝 lekarka poleciła mi przejście na dietę śródziemnomorska- ponoć to najlepsza i najzdrowsza dieta.. powoli zaczynam temat- bo u mnie problem z regularnością posiłków (czasami zjem 2 razy dziennie a człowiek i tak robi się okrągły jak piłeczka xd)
Ja też walczę z wagą, BMI zdecydowanie za duże, więc czas na przygotowanie do in vitro przeznaczam na dietę i trzymam się już 3 tydzień, 4kg mniej :)

Zapraszam do wspólnych wysiłków :)

Bije się z myślami…z jednej strony nie chce czekać ze staraniami, bo swoje lata już mam, a z drugiej strony się boję, że znów pójdzie coś nie tak, a jak widziałam co się działo u wrześniowych to tym bardziej jestem przerażona. Chciałabym doprowadzic się do takie stanu, że wiem że nie będę mogła sobie nic zarzucić 😔 czyli m.in. Podnieść ferrytyne i schudnąć, bo wg BMI mam nadwagę
Jeżeli chodzi o BMI ja w 100% bym na to nie mówiła, a dlaczego? Bo z własnego doświadczenia wiem, że nie jest to wyznacznik niepowodzeń. Moja pierwsza ciąża co prawda udało się dopiero po 15 miesiącach. Ale u mnie musiała zawodzić drożność. Ponieważ po drożności zaszłam w ciążę. W momencie zajścia w ciążę miałam BMI 40. I zdaje sobie z tego sprawę, że jest to bardzo dużo. Tak jestem duża, otyła. Ale moja ciąża była perfekcyjna, zero mdłości, zero dolegliwości i zero jakichkolwiek komplikacji. Całą ciąże wszystkie wyniki książkowe wręcz co byłam u lekarza to był w szoku tak samo diabetolog i endokrynolog. Bo oczywiście ich przeświadczenie jest takie, że jak gruba w ciąży to na 100% musi być cukrzyca ciążowa. Połóg tak samo, po porodzie od razu stanęłam na nogi, blizna bez problemu się goiła mimo dużego brzucha. A u mnie nic. Także waga nie ma jakiegoś tam dużego wpływu na ciążę. Wiadomo dla własnego zdrowia i samopoczucia można zadbać o siebie, wagę i kondycję. 🥰🥰

Czyli dziś owulacja? Rano kuło mnie w macicowych okolicach i brzuch pobolewał.
W niedzielę i wczoraj poskakałam po mężu, wystarczy? Jeszcze dziś może go dosiądę 😄🫣😁 ehh moje długie cykle , tyle czekania do testowania..
Mam wyniki posiewu nasienia, rzeczywiście tylko na bakterie tlenowe- ale na szczęście nie wyhodowano
Screenshot_20260218-091012~2.jpg

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry