• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

♥️♥️W lutym amor lata jak mucha, niech w nas bija dwa serducha♥️♥️

Czemu masz słabe szansę na program ? Z tego co wiem to kobieta chyba może przystąpić dopóki nie ma 42 lat.
Próbuj się zakwalifikować.
W moim przypadku gdyby nie program nie podchodziła bym do tego jeszcze raz komercyjnie. W 2019 roku wydaliśmy z mężem na same leczenie ponad 50 tys. Poszły na to wszystkie oszczędności z wesela. Nie miała bym już kasy własnej na to.
Widzisz chodziłam do lekarza takiego co twierdził że nie ma sensu zbytnio szaleć z badaniami bo zajde na pewno szybko, mam tylko podstawowe hormony, amh, badanie nasienia, nie bardzo mam jak udokumentować rok niepowodzenia, sam nie wyda mi nawet takiego zaświadczenia bo jest katolikiem i nie wspomaga invitro. Myślę że nim uzbieram dokumentację to minie 41. No ale zobaczymy co powie mi ta dr w marcu w tym temacie.

reklama
Widzisz chodziłam do lekarza takiego co twierdził że nie ma sensu zbytnio szaleć z badaniami bo zajde na pewno szybko, mam tylko podstawowe hormony, amh, badanie nasienia, nie bardzo mam jak udokumentować rok niepowodzenia, sam nie wyda mi nawet takiego zaświadczenia bo jest katolikiem i nie wspomaga invitro. Myślę że nim uzbieram dokumentację to minie 41. No ale zobaczymy co powie mi ta dr w marcu w tym temacie.
Ja bym na Twoim miejscu poszła bym chyba do kliniki i tam powiedziała całą historię i oni by to pokierowali dalej.

https://www.novum.com.pl/app/upload...-prokreacji-2026-aktualizacja-Programu-MZ.pdf

Poczytaj sobie. Masz tu wyszczególnione warunki. Akurat wzięłam to z mojej kliniki

Nie musisz mówić, że chcesz zaświadczenie do in vitro. Powiedz, że potrzebujesz dokumentację medyczną - ma obowiązek ci wydać. Nawet nie musisz mówić, że do ginekologa, ale np. że endokrynolog albo psycholog potrzebuje twojej dokumentacji. Nie ma prawa odmówic.

Ja bym na Twoim miejscu poszła bym chyba do kliniki i tam powiedziała całą historię i oni by to pokierowali dalej.
Idę do lekarz specjalizującej się w leczeniu niepłodności, przyjmuje w miejscu gdzie realizują rządowy ifv, także myślę że to dobry kierunek i tam dowiem się jakie mam obecnie możliwości. Szczerze nie myślałam że w ogóle będę miała w głowie próby pozaustrojowe, ale tak to jest że im bardziej się czegoś chce tym tym więcej się szuka możliwości.

Idę do lekarz specjalizującej się w leczeniu niepełnosprawnych, przyjmuje w miejscu gdzie realizują program rządowy ifv, także myślę że to dobry kierunek i tam dowiem się jakie mam obecnie możliwości. Szczerze nie myślałam że w ogóle będę miała w głowie próby pozaustrojowe, ale tak to jest że im bardziej się czegoś chce tym tym więcej się szuka możliwości.
Trzymam za Was kciuki! Próbujcie póki możecie. 🥰😍

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry