• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych staraczek ♥️

reklama
Ooo, co odwala? 🤣
Pewnie mało ogarnięta i cały czas trzepie gębą? Przerabiałam to 🤣🤣
Dajcie spokój, ja myslalam ze juz wszystko widziałam, ale nie...
Gada CIAGLE, 1 w nocy, światło na pełnej, gada do malucha jakby był dzien, tesciowa dzwoni na kamerkę i dźwięk na full,.ze chyba ja słychać w drugim budynku..
Ja udaje ze śpię a ta gada do mnie, pyta 10 razy o to samo, o to czy małą teraz przystawiłam, czy tez mnie tak boli..
Dzis dostalam śniadanie i do śniadania jogurt naturalny, a Ona moze dopiero zupę mleczna zjeść, no to do mnie, ze jak nie chce to tego jogurtu mogę jej dać 😆🤡
Historie jej życia tez znam, to trzecie nieplanowane dziecko ...

Gada CIAGLE, 1 w nocy, światło na pełnej, gada do malucha jakby był dzien, tesciowa dzwoni na kamerkę i dźwięk na full,.ze chyba ja słychać w drugim budynku..
Ja udaje ze śpię a ta gada do mnie, pyta 10 razy o to samo, o to czy małą teraz przystawiłam, czy tez mnie tak boli..
Dzis dostalam śniadanie i do śniadania jogurt naturalny, a Ona moze dopiero zupę mleczna zjeść, no to do mnie, ze jak nie chce to tego jogurtu mogę jej dać 😆🤡

Ja raz leżała po porodzie z taką co chrapała tak że nie dało się spać. Marzyłam wtedy o powrocie do domu. Więc współczuję.

Trzeba było jej zapytać jak to się robi....
To trzecie nieplanowane dziecko 🤦

A ja w sumie nie wiem czemu teraz to się zrobiło takie dziwne, że nieplanowane. Ludzie też uprawiają seks dla przyjemności, a poczęcie następuje jako produkt uboczny. Normalna sprawa, jednak nie każdy zmaga się z problemami.

Wygoniłam męża z Małym na spacer, a ja zdążyłam zrobić obiad. Od poniedziałku wszak fajrant kulinarny! 🥳

A ja w sumie nie wiem czemu teraz to się zrobiło takie dziwne, że nieplanowane. Ludzie też uprawiają seks dla przyjemności, a poczęcie następuje jako produkt uboczny. Normalna sprawa, jednak nie każdy zmaga się z problemami.

Wygoniłam męża z Małym na spacer, a ja zdążyłam zrobić obiad. Od poniedziałku wszak fajrant kulinarny! 🥳
No mnie dziwi sam fakt trzeciego nieplanowanego dziecka, bo jednak jak sie nie chce dzieci ( tak mowila) to staramy sie wszystkimi sposobami ich nie mieć 🫣

Pamiętam jak robiłam ankiete na oddziale , i na pytanie czy dziecko było planowane niewiele osób odpowiadało tak. Sporo było tak planowane za 2-3 lata. Ankiety anonimowe, ale jak zbierałam to dużo mam rozmawiało ze mną na ich temat.

reklama
No mnie dziwi sam fakt trzeciego nieplanowanego dziecka, bo jednak jak sie nie chce dzieci ( tak mowila) to staramy sie wszystkimi sposobami ich nie mieć 🫣
Oj tam, chwila zapomnienia i już jest 🤪
Z wieloma osobami z którymi rozmawiałam, osób które musiały iść w diagnostykę i jakieś serio starania typu testy/kalendarzyk/monitoring jest mało (przynajmniej w moim i męża gronie). Najczęściej właśnie jest komentarz, że wpadka. Znam rodzinę gdzie jest dwoje dzieci i mama dzieciątek mi powiedziała luzacko po drinku, że „a to wiesz, żadne planowane nie było” jak śmiechem żartem zahaczyłam o taką wspólną anegdotkę o 3 dzieciakach. 🤪 I jest to osoba która reprezentuje zawody medyczne wraz z mezem.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry