• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwiecień plecień, bo przeplata - betę, test ciążowy i owulaka 🌷🐣

Bardzo bardzo Ci współczuję :( Przechodziłam przez to samo w lutym. Nie chcę Cię negatywnie nastawiać, ale weź pod uwagę, że w takim tygodniu może być trudno poronić samoistnie. Oczywiście tego Ci życzę (jakkolwiek beznadziejnie to brzmi), ale staraj się nie nastawiać tylko na taki scenariusz. W razie czego pisz do mnie na priv, dla mnie to wciąż świeża sprawa, więc jak będziesz miała jakieś pytania czy coś to jestem.
A co do tego zaświadczenia to nie jestem pewna, ale lekarz tego nie wystawi?
Ja w momencie kiedy dowiedziałam się, że serduszko przestało bić też w około 9-10 tygodniu. Chociaż ciąża na USG była młodsza. Też podjęłam decyzję, że chciałabym samoistnie poronić i równo dwa tygodnie od wizyty na której się dowiedziałam, że niestety dzidziuś nie dał rady, doszło do poronienia momentalnie wszystko puściło. W domu oczyściłam się i dopiero pojechałam do szpitala i na USG wyszło, że zostały jakieś pozostałości i wyłyżeczkowali mnie i wszystko było w porządku.

reklama
A nie wiesz czy w każdym szpitalu dają tabletki i do domu czy raczej są nastawieni na zabieg ?
U mnie w szpitalu bardziej byli nastawieni na tabletki i za pierwszym razem nie wiedziałam jak to wygląda itp i byłam na tabletkach i dla mnie właśnie najgorsze psychicznie było to że czekałam aż zarodek ze mnie wyjdzie, za drugim razem chciałam już łyżeczkowanie od razu

Właśnie dziewczyny u mnie dziwne, myślałam że dostałam okres wczoraj wieczorem , jakiś tam skrzepik wyleciał, ale po nocy tampon był biały. To już wolałabym żeby był intensywny i szybko się skończył
Z racji tego co napisałam zrobiłam przed chwilą test, nasikałam rano o 8 do kubeczka ale nie robiłam testu bo nie miałam czasu (więc ten mocz czekał jakieś 2 h i nie wiem czy to nie wpłynęło na wynik), poza tym pierwszy raz robiłam test z tym easyhome i kurde widzę kreseczkę, ale wcale się z tego nie cieszę bo albo to jest fake kreska albo znowu jakiś Biochem mam, 12dpo dzisiaj.

Z tego porannego moczu robię jeszcze test innej firmy, zaraz dam znać

Załączniki

• IMG_3601.jpeg
    IMG_3601.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 106
Mam nadzieję że uda się samoistnie bardzo bo u Nas się idzie na 3 dni do szpitala… takie mają zasady a nie wyobrażam sobie w tym momencie leżeć przez trzy dni na oddziale ginekologicznym z kobietami w ciąży…

Mam nadzieję że uda się samoistnie bardzo bo u Nas się idzie na 3 dni do szpitala… takie mają zasady a nie wyobrażam sobie w tym momencie leżeć przez trzy dni na oddziale ginekologicznym z kobietami w ciąży…
Ale oni nie mogą cię dać do pokoju z kobietami w ciąży. No jak trzy dni to sporo ja musiałam się o 7 stawić o 18 mnie już wypuścili jak miałam zabieg, jak byłam na tabletkach to jedna noc musiałam spędzić

Ale oni nie mogą cię dać do pokoju z kobietami w ciąży. No jak trzy dni to sporo ja musiałam się o 7 stawić o 18 mnie już wypuścili jak miałam zabieg, jak byłam na tabletkach to jedna noc musiałam spędzić
Chciałabym żeby tak było ale w tym szpitalu tak to wygląda że nie patrzą na to gdzie kładą…
Poczekam i mam nadzieję że zadzieje się samo że organizm wie co robi

Z racji tego co napisałam zrobiłam przed chwilą test, nasikałam rano o 8 do kubeczka ale nie robiłam testu bo nie miałam czasu (więc ten mocz czekał jakieś 2 h i nie wiem czy to nie wpłynęło na wynik), poza tym pierwszy raz robiłam test z tym easyhome i kurde widzę kreseczkę, ale wcale się z tego nie cieszę bo albo to jest fake kreska albo znowu jakiś Biochem mam, 12dpo dzisiaj.

Z tego porannego moczu robię jeszcze test innej firmy, zaraz dam znać
Ten drugi biały.

Jeju jakie te testy easy home sa beznadziejne. Nie wierzę.

Załączniki

• IMG_3603.jpeg
    IMG_3603.jpeg
    436,2 KB · Wyświetleń: 95
reklama
A ja bym nie powiedziała, że ten jest biały... Coś jakby się kluło?
To te dwa testy tylko trochę podrasowałam kolory. No w tym drugim może ciut ale nie wiem czy się nie doszukuje.
Co mam zrobić ? Za godzinę jadę na panieński wyjazd w góry, chciałam się napić winka i zapomnieć o tym cyklu a teraz ? Zrobić betę , jak myślisz ?
Jeśli coś to jest to kolejny Biochem …

Załączniki

• IMG_3602.jpeg
    IMG_3602.jpeg
    763,2 KB · Wyświetleń: 67
  • IMG_3603.jpeg
    IMG_3603.jpeg
    350,7 KB · Wyświetleń: 65

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć