• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwiecień plecień, bo przeplata - betę, test ciążowy i owulaka 🌷🐣

Nooo na testy to też się niezły pieniądz wydaje. Suple, badania krwi.

Moja córka nigdy nic nie powiedziała odnośnie rodzeństwa, ale czasem sama mówi że ma w brzuszku dzidziusia xD (przez moje koleżanki w ciąży).

Dla mnie wczoraj to był emocjonalny rollercoaster. Bardzo jestem smutna. Te dni się poprostu nie zgadzaja, ta beta taka niska i ja poprostu wiem ze z tego nic nie bedzie. Dwa miesiące temu miałam podobny wynik bety tylko jeden dzień później dpo. A po 3 dniach dostałam okres. Dodatkowo jestem teraz na panieńskim, i są tu dwie dziewczyny w ciąży które dopiero poznałam. Ja absolutnie jestem myślami gdzie indziej, mało mówię, jestem zamyślona, widać że coś ze mną nie tak

Wiem wiem, odpowiedź da nam beta w poniedziałek i przynajmniej szybko minie czas dzięki temu że nie ma mnie w domu.

Jeszcze moja przyjaciółka która również się stara wczoraj też robiła betę 11dpo 14,9 (naprawdę się dla niej cieszę), ale to tylko daje przykre porównanie do mojej sytuacji która nie rokuje. 13 dpo 10,7

Zrobiłam facelle i easyhome dzisiaj no i są te kreski, na easyhome lepiej to widać moim zdaniem. Nie są jakieś bardziej widoczne niż wczoraj raczej, ale przy takiej małej becie…. Chat gpt kazał mi się skupić na tym że beta i testy pozytywne więc jestem w ciąży więc mam się cieszyć i przejmować tylko faktami a nie moimi lękami.

Gratulacje kreseczek ❤️ trzymam kciuki żeby pięknie rosły małe kropeczki

Całuski :* udanego weekendu! Dziękuję za wysłuchanie.

Kochana nie jestem znawca ale myślę że nie można się do nikogo porównywać ani też swoich poprzednich ciąż porównywać bo to będzie za każdym razem co innego :)
Odganiam czarne myśli! Tfu tfu
Dzisiaj będę szamanką i zaklinam czarne humory 🤣🤣
Wysyłam dużo szczęścia i miłości 💚💚💚
Musi być dobrze głowa do góry:) 💓

reklama
Nooo mi też się już marzy więcej słońca złapać .
Może jakiś last fajny się trafi:)
A jakiś kierunek macie na myśli czy aby ciepło w dobrej cenie:)?
W czerwcu będzie już ciepło w wielu miejscach w Europie także jak się trafi jakaś Grecja czy Hiszpania to będzie super 😃
Urlopu w pracy jeszcze nie mamy klepniętego ale liczymy, że się uda dostać obstawę 😂 Lubię mieć na co czekać bo ostatnio moje dni wyglądają tak samo, a to nie wróży dobrze mojej psychice.
A Wy coś planujecie czy teraz podczas intensywnego starania nie macie tego w głowie?

Apropo wakacji to szukam super tanich ofert wycieczek na czerwiec 🌴 Potrzebujemy się uszczęśliwić 😅
10k? Oh.. portfel zaboli 🥺
My od paru lat nie jeździmy za granicę. Niestety jesteśmy trochę wybredni 😅 a takie oferty, które nam się podobają, to zdecydowanie 10k+ i na razie szkoda kasy, więc sobie ogólnie w ciągu roku jeździmy po Polsce, często np weekend w hotelu all in, żeby się wygrzać w jacuzzi 🤣
Myślę że ta kwota jest za samą konsultacje. Badania już w standardowej cenie. Ale trzymam kciuki za Was 🤞🏻🍀

Czyli pseudo doktorek popchnął Was w dobra stronę! 😎 Czas na medycynę 😁
Nie no, wiadomo, że badania w normalnej cenie. Ale konsultacja jest taka pełnoprawna, już dzwoniła pani z kliniki i mamy umówiony termin.

@OlaFasola1234 trzymamy się tego, że kreski są, więc beta rośnie. Rozumiem Twoje obawy po takich doświadczeniach, ale nie pozostaje nic innego, niż mieć nadzieję.
@zielonapac94 jak masz dwa testy to nie zaszkodzi jeden zrobić dziś wieczorem ;)

W czerwcu będzie już ciepło w wielu miejscach w Europie także jak się trafi jakaś Grecja czy Hiszpania to będzie super 😃
Urlopu w pracy jeszcze nie mamy klepniętego ale liczymy, że się uda dostać obstawę 😂 Lubię mieć na co czekać bo ostatnio moje dni wyglądają tak samo, a to nie wróży dobrze mojej psychice.
A Wy coś planujecie czy teraz podczas intensywnego starania nie macie tego w głowie?

Chcieliśmy właśnie też pierwszy tydzień czerwca gdzie więc tak ustaliliśmy sobie termin ale ja też nie klepnęłam urlopu w pracy 🤣
Więc zobaczymy co będzie fajnego ale Grecję uwielbiamy i mamy jeszcze kilka wysp na naszej liście do spełnienia 😀

My od paru lat nie jeździmy za granicę. Niestety jesteśmy trochę wybredni 😅 a takie oferty, które nam się podobają, to zdecydowanie 10k+ i na razie szkoda kasy, więc sobie ogólnie w ciągu roku jeździmy po Polsce, często np weekend w hotelu all in, żeby się wygrzać w jacuzzi 🤣

Nie no, wiadomo, że badania w normalnej cenie. Ale konsultacja jest taka pełnoprawna, już dzwoniła pani z kliniki i mamy umówiony termin.

@OlaFasola1234 trzymamy się tego, że kreski są, więc beta rośnie. Rozumiem Twoje obawy po takich doświadczeniach, ale nie pozostaje nic innego, niż mieć nadzieję.
@zielonapac94 jak masz dwa testy to nie zaszkodzi jeden zrobić dziś wieczorem ;)

No kusisz więc może ta facelle strzelę idziemy dziś na grilla więc jak wrócę nieopitą wodą to siknę 😀

A to też super, lubimy jeździć po Polsce bo ma dużo do zaoferowania mimo wszystko 🤗 My to raczej z tych oszczędnickich bo w tym roku mamy na głowie budowę i każdy grosz się liczy no ale marzy się drink pod palemką i bierzemy też pod uwagę hotele 3 gwiazdkowe 😂
Może inny klimat nam zechce pomóc w staraniach 😬

Chcieliśmy właśnie też pierwszy tydzień czerwca gdzie więc tak ustaliliśmy sobie termin ale ja też nie klepnęłam urlopu w pracy 🤣
Więc zobaczymy co będzie fajnego ale Grecję uwielbiamy i mamy jeszcze kilka wysp na naszej liście do spełnienia 😀
Hahaha to podobne plany mamy 🤣 Mi się marzy Zakynthos, a mężowi Teneryfa choć już tam byliśmy. To dobrze jakby się udał ten urlop ☀️

reklama
Dziewczyny, czy ja dobrze widzę, że druga kreska delikatnie przebija czy to testowa? 🙉 Robicie betę przy takim duszku czy powtórzyć w poniedziałek test i wtedy jechać? Ręce mi się trzęsą normalnie 🙈
Ja bym robila bo to da od razu odpowiedz :D bez niepewnosci pozniej
Aktualizacja z dziś.
No kurde ja coś widzę albo to te facelle 🙊
No kurde do powtorzenia, az wyjdzie taki konkret, wtedy wiadomo, ze konczy sie zaleznosc facelle czy nie :D duszki sa niepewne, ale jak wyjdzie krecha to mamy rozbity bank! :D
U mnie dzisiaj tak. Zbieram sie i lecę na krew 🫣 ale pewnie bedzie caly dzien czekania. trzymajcie kciuki!
Zobacz załącznik 1740041
No ladnie idzie do przodu! ❤️
Jeszcze Ci powiem, że lekarz do którego chodziłam ostatnio z tym poronieniem i biochemem jest zdania, że jeśli nie ma się niedomogi lutealnej to w ogóle nie bada progesteronu w ciąży 🙈 bo właśnie mówił że to niepotrzebnie stresuje, a jak ciąża jest prawidłowa (bez wady genetycznej zarodka) i beta prawidłowo przyrasta to znaczy, że prożek jest wystarczający do jej utrzymania 😉 i w sumie u mnie to się sprawdziło, jak jest jakaś wada to i tak nie ma sensu podnosić sztucznie progesteronu 🤷🏻‍♀️ ale trzymam kciuki, żeby u Ciebie było wszystko dobrze, zwłaszcza że ten przyrost jest obiecujący 😘
Moj lekarz mowil teraz podobnie, dostalam prozka bo mialam niskie wartosci, ale mowil ze nie ma sensu mierzyc, bo to na dobra sprawe wiele nie powie..
Ale jestem ogrodnik 😍 tyle koniczynek nam wyrosło. Zaraz bedzie farma kurczaczków 🥰
Fox Tv GIF by Bob's Burgers's Burgers
Nosz kurde ten tyleczek to tak na laczka mi ladnie wypinasz? :D
Mnie taki smutek dopadl wczoraj, przy kapieli mlodej. Walnela tekstem „kiedy ty w koncu bedziesz w ciazy mamo” 😳 Zaszokowala mnie, mowie ze tego nikt nie wie i dlaczego pyta?
Bo ona chce wiedziec czy to bedzie marzec czy lipiec 😅
Myslalam ze jak juz nie poruszamy tematu ciazy w domu to zapomni a tu proszę. Dobiła mnie tekstem 🤪
Widze, ze juz dalej padlo, ale dzieci sa kurde niesamowite i jakkolwiek marzec juz odpada, tak ten lipiec…? 🤞no mama, do lipca musisz sie wyrobic! :D
Nooo na testy to też się niezły pieniądz wydaje. Suple, badania krwi.

Moja córka nigdy nic nie powiedziała odnośnie rodzeństwa, ale czasem sama mówi że ma w brzuszku dzidziusia xD (przez moje koleżanki w ciąży).

Dla mnie wczoraj to był emocjonalny rollercoaster. Bardzo jestem smutna. Te dni się poprostu nie zgadzaja, ta beta taka niska i ja poprostu wiem ze z tego nic nie bedzie. Dwa miesiące temu miałam podobny wynik bety tylko jeden dzień później dpo. A po 3 dniach dostałam okres. Dodatkowo jestem teraz na panieńskim, i są tu dwie dziewczyny w ciąży które dopiero poznałam. Ja absolutnie jestem myślami gdzie indziej, mało mówię, jestem zamyślona, widać że coś ze mną nie tak

Wiem wiem, odpowiedź da nam beta w poniedziałek i przynajmniej szybko minie czas dzięki temu że nie ma mnie w domu.

Jeszcze moja przyjaciółka która również się stara wczoraj też robiła betę 11dpo 14,9 (naprawdę się dla niej cieszę), ale to tylko daje przykre porównanie do mojej sytuacji która nie rokuje. 13 dpo 10,7

Zrobiłam facelle i easyhome dzisiaj no i są te kreski, na easyhome lepiej to widać moim zdaniem. Nie są jakieś bardziej widoczne niż wczoraj raczej, ale przy takiej małej becie…. Chat gpt kazał mi się skupić na tym że beta i testy pozytywne więc jestem w ciąży więc mam się cieszyć i przejmować tylko faktami a nie moimi lękami.

Gratulacje kreseczek ❤️ trzymam kciuki żeby pięknie rosły małe kropeczki

Całuski :* udanego weekendu! Dziękuję za wysłuchanie.
Ale laczek tutaj wleci no! 🩴 co to za marudzenie, beta pozytywna, kreski widoczne, weekend z dziewczynami a Ty zamulasz bo Ci sie gdzies dni obsunely!! No trzymajcie mnie bo jej wleje :D kochana! Jedne z nas maja cien cienia 8 dpo, a kolejne 10 dpo, a jeszcze inne 12 dpo! Ba! Sa i takie, ktore cien cienia cienia dostrzegly juz po terminie miesiaczki! A te dzieci sa dzisiaj na swiecie, cale, zdrowe i szczesliwe!! Zapamietaj raz na zawsze- nie liczy sie wartosc bety w konkretnym dniu! Totalnie sie nie liczy! Liczy sie tylko czy prawidlowo przyrasta! Kropka! ❤️

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry