• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Kwiecień plecień, bo przeplata - betę, test ciążowy i owulaka 🌷🐣

Chyba czas pomalutku zamykać kwietniowe kreski, cieszę się że mogłam je poprowadzić. Za wszystkie kurczaczki bardzo się cieszę, za straty dziewczyny cierpię razem z Wami. Jeśli zapominałam coś wpisać przepraszam! 😅🫣 Zgodnie z sobą w maju odpuszczam forum- ostatnie testowanie skoro już jakoś wyszło ryzyko ciąży (takie tam śmieszki) ale już na kreskach jako tako nie będę. Jeszcze raz dziękuję za wszelkie laczki, za wsparcie, za testy do oceny. Było bez dram a o takie nietrudno jak buzują hormony 🤪 Widzimy się w maju i niech tam będzie jak w ulu pszczoła za pszczolą 🐝
To ja chciałabym bardzo podziękować za mistrzowskie poprowadzenie kresek, które to okazały się dla mnie tymi szczęśliwymi, a także wszystkim Wam za wsparcie i dobrą radę 🤍 Zabieram moje kurczaczki na przyszłe mamy, choć nie ukrywam, że chętnie czasem zerknę na majowy ul i Wasze postępy 🐝 życzę Wam wszystkim dużo zdrowia, spełnienia marzeń no i upragnionych dwóch kresek. Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki 🐣🐣

reklama
Chyba czas pomalutku zamykać kwietniowe kreski, cieszę się że mogłam je poprowadzić. Za wszystkie kurczaczki bardzo się cieszę, za straty dziewczyny cierpię razem z Wami. Jeśli zapominałam coś wpisać przepraszam! 😅🫣 Zgodnie z sobą w maju odpuszczam forum- ostatnie testowanie skoro już jakoś wyszło ryzyko ciąży (takie tam śmieszki) ale już na kreskach jako tako nie będę. Jeszcze raz dziękuję za wszelkie laczki, za wsparcie, za testy do oceny. Było bez dram a o takie nietrudno jak buzują hormony 🤪 Widzimy się w maju i niech tam będzie jak w ulu pszczoła za pszczolą 🐝
Szefowa… ja nie wiem co Ci napisac, bo wszystko co bym chciala jest albo nieladne albo karalne… przypierdziele wiec tylko laczkiem! 🩴 tak bardzo chce, zebys kurde byla ZMUSZONA z nami rozmawiac w maju, bo w ta majowke zobaczysz takie bordowe dwie krechy! Ha tfu, niech te krechy beda!
Oddam nawet 30, mogę puścić blikiem? 😁
Kurde blikiem, mailem, zostaw w chmurze, jakkolwiek 😂
@Kaalaa ja przy stymulacji nie robię owulek więc z jednej strony cieszę się a z drugiej jak dostaje na stymulacji harmonogram współżycia to cała otoczka pęka 🤦‍♀️
Wieem, chociaz bez stymulacji nie da sie ukryc, lekki harmonogram tez jest :D

Dobry! Niech juz przestanie kwitnac wszystko, bo mam zapchany nos od nie wiem kiedy :D
Kurczę ja w tym roku o dziwo dobrze przechodzę pylenie
Już jestem po. Oba jajowody drożne. Trochę było czuć rozpierania, ale nie na tyle aby tego nie znieść
wykorzystaj czas po drożności dobrze bo ja niby też miałam drożne a po 3 miesiącach od drożności zaskoczyło . A staramy się 5 lat . Conprawda cykl po samej drożności był dla mnie koszmarem bo chyba miałam uczulenie na kontrast ale potem nawet okres mniej bolał
No i ja mam wyniki już. Oczywiście tylko beta bo progesteron też robiłam ale tego jeszcze nie dostałam.
beta ładniutka przypomnij ile dpo
Jutro o 10:30 mam transfer, 4 z 4 zarodków przetrwały najgorsza dobę i dalej dobrze rokują, także jutro jeden transferują, a resztę zamrożą 🥹 Ryczę 😭
Ponadto mam progesteron na poziomie 174,50, ng/ml, więc pewnie utną mi jedną globulkę z zaleceń 🤣
super trzymam kciuki . Po transferze na fryteczki i kropek ma się trzymać❤️
Dostałam wyniki progesteronu. Już sama nie wiem czy są wystarczające, niby w granicach normy ale jak na tyle leków co biorę to niski.
ja zaczynałam z 16 potem miałam 12 i mam dołączony progesteron u Ciebie wygląda ładnie

@Eveline.eve dzięki za szczęśliwie dla mnie prowadzony wątek kreskowy ❤️ ja na pewno zajrzę do Was na majówki zobaczyć co u Was słychać i jak się macie mam nadzieję że nie będzie Wam przeszkadzać jak czasami się odezwę u Was podpytać jak się macie ☺️

Fizycznie jest nieźle, zrobiło rano USG zostal jakiś fragment 12mm wiec już się powinno oczyścić samo i mnie wyspuscili, psychicznie staram się to poukładać w głowie…
Mam wizytę kontrolną za 2 tyg w poradni przyszpitalnej i jest lekarz który powiedział żebym przyszła i spróbuję mi pomóc z badaniami w kierunku trombofilii na NFZ ale czytałam że nie da się tego zrobić na NFZ no ale zobaczymy czy rzeczywiście coś pomoże… w sumie i tak chciałam zrobić te badania przed kolejnymi staraniami więc zobaczymy… powiedział że na choroby genetyczne czy zakażenia nie są w stanie nic poradzić ale na tą są w stanie zaradzić więc warto sprawdzić… a druga stwierdziła pani doktor która mnie badała że nie ma sensu bo te badania to się robi dopiero po 3 poronieniach czy więcej ale co lekarz to opinia a chyba wole zweryfikować to wcześniej niż później żałować…
Dobrze, że się udało bez zabiegu. Co do badań, to jednak fakt, że poronienia się zdarzają, a najczęściej przyczyną jest losowa wada genetyczna. Natomiast jeśli masz możliwość coś zbadać, to oczywiście warto, ale na nfz raczej będzie ciężko

Kurczę ja w tym roku o dziwo dobrze przechodzę pylenie

wykorzystaj czas po drożności dobrze bo ja niby też miałam drożne a po 3 miesiącach od drożności zaskoczyło . A staramy się 5 lat . Conprawda cykl po samej drożności był dla mnie koszmarem bo chyba miałam uczulenie na kontrast ale potem nawet okres mniej bolał

beta ładniutka przypomnij ile dpo

super trzymam kciuki . Po transferze na fryteczki i kropek ma się trzymać❤️

ja zaczynałam z 16 potem miałam 12 i mam dołączony progesteron u Ciebie wygląda ładnie

@Eveline.eve dzięki za szczęśliwie dla mnie prowadzony wątek kreskowy ❤️ ja na pewno zajrzę do Was na majówki zobaczyć co u Was słychać i jak się macie mam nadzieję że nie będzie Wam przeszkadzać jak czasami się odezwę u Was podpytać jak się macie ☺️
Dziś niecała 7dpt

Po stymulacji miesiączka to inny wymiar 🫣 ja pitolę nie pamiętam takiej intensywności.. dobrze, że dzisiaj dzień wolny.
Na 8 maja zapisałam się na monitoring zobaczymy co wymyśli. Od 4dc zaczynam Lamette brać i nac ale psychicznie już przygotowuje się na lipiec, nie ma co przeciągać 🤷‍♀️

@Waska93 super, że ok po drożności 🙂 też się obawiałam a przeszłam bez problemu ☺️

@kataryna83 Super beta, dbajcie teraz o siebie 🥹

@mariposa_ kciuki za jutrzejszy transfer 🍀 będzie dobrze! Będą jeden transferować?

@Olka1987 20? Ja pierdziele 🫣🫣

@Kaalaa ja przy stymulacji nie robię owulek więc z jednej strony cieszę się a z drugiej jak dostaje na stymulacji harmonogram współżycia to cała otoczka pęka 🤦‍♀️
Jutro dam znać ile z tych pęcherzyków będzie jajeczek. Ale fakt że produkcja dobrze poszła 😂

reklama
Ostatnie dzien dobry w kwietniu! I na zakonczenie dziekuje bardzo szefowej za ten kwiecien! Zobacz ile kurczakow padlo na Twojej zmianie! ❤️ Ty po prostu musisz dostac swojego kurczaka!
I wszystkim tym zakurczakowanym :D zycze Wam baaardzo nudnych 9 miesiecy! Trzymajcie sie mocno w dwupaku i jednym trzypaku! 🙈
A cala reszta, smigamy na nasze ostatnie kreski! Niech zapszczolkuje sie ten maj!
Dziekuje Wam za wspolny miesiac ❤️

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry