• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Maj przynosi dobre wieści, dwie kreseczki serce pieści 🐝🩷

Potrzebuje laczka - przedwczoraj padłam o 20 i wypiłam mało wody w ciągu dnia, a wczoraj zasnęłam o północy, wypiłam dużo wody i zjadłam arbuza wieczorem. Testy nie różnią się wybarwieniem, o ile dzisiejszy nie jest jaśniejszy 🥺
Zobacz załącznik 1741285
Mi się wydaje że są ok, nie blednie - jest równa lub nawet ciutkę ciemniejsza 😁 a tak poza tym dla mnie to porządne krechy 😁🎉

reklama
Byłam w takiej sytuacji trzy miesiące się męczyłam z taką betą jak ty. Spadała wzrastała i tak w kółko dwie wizyty w szpitalu na żadnej nic mi nie zrobili na drugiej mieli mi podać zastrzyk lecz nagle beta zaczęła spadać( miałam w tym czasie 3 razy krwawienie) i na ostatniej wizycie miałam już nawet pęcherzyki w jajnikach,kazali czekać aż sama spadnie i tak też się stało,ale ile stresu i nerwów zjadłam wiem tylko ja. Przepraszam że się wtrącam ale pisząc to mam nadzieję że trochę cię uspokoję bo jak byłam w takiej sytuacji to szukałam o tym też informacji i nic nie znalazłam. Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do normalności
A finalnie bylo wiadomo o co chodzi? W sensie dlaczego tak rosla i malala?

Dla ciekawych szybką aktualizacja.
Rano poszłam normalnie do pracy ale bóle brzucha sie bardzo nasilały a krwawienia nie ustały wiec wyszłam i pojechałam na SOR.
Jeszcze przed badaniem Pan doktor za wschodniej granicy, oddziału ginekologicznego prześmiewczo mnie poinformował ze to nie jest sytuacja w której przyjezdza sie na SOR i podsumował mnie ze to nie jest krwotok i nie powinnam przyjeżdżać.

Do momentu jak łaskawie nie położył mnie do USG.

Torbiel stała na lewym jajniku.
Torbiel krwotoczna na prawym.
I nagle spoważniał jak informował ze jest duze Prawdopodobieństwo ciazy pozamacicznej ze względu na zbyt wysoka bete.

Nie zostawił mnie na oddziale, stwierdził ze w poniedziałek mam sie stawić do lekarza prowadzącego w klinice. A gdyby sie zdarzyły do tego czasu jakiekolwiek omdlenia lub wymioty to natychmiast z walizkami wracac na sor na oddział.

Czyli generalnie, dalej nic nie wiem poza faktem ze jest jeszcze szansa na ciążę poza macivzna..

Dla ciekawych szybką aktualizacja.
Rano poszłam normalnie do pracy ale bóle brzucha sie bardzo nasilały a krwawienia nie ustały wiec wyszłam i pojechałam na SOR.
Jeszcze przed badaniem Pan doktor za wschodniej granicy, oddziału ginekologicznego prześmiewczo mnie poinformował ze to nie jest sytuacja w której przyjezdza sie na SOR i podsumował mnie ze to nie jest krwotok i nie powinnam przyjeżdżać.

Do momentu jak łaskawie nie położył mnie do USG.

Torbiel stała na lewym jajniku.
Torbiel krwotoczna na prawym.
I nagle spoważniał jak informował ze jest duze Prawdopodobieństwo ciazy pozamacicznej ze względu na zbyt wysoka bete.

Nie zostawił mnie na oddziale, stwierdził ze w poniedziałek mam sie stawić do lekarza prowadzącego w klinice. A gdyby sie zdarzyły do tego czasu jakiekolwiek omdlenia lub wymioty to natychmiast z walizkami wracac na sor na oddział.

Czyli generalnie, dalej nic nie wiem poza faktem ze jest jeszcze szansa na ciążę poza macivzna..
To ja się wtrące. Miałaś już wysoka betę. I jeśli nie ma pęcherzyka w macicy a jest krwawienie to cp jest wysoce prawdopodobna ogólnie. Może np pęknąć Ci jajowód w każdej chwili ogólnie.
Nie powinni Cię wypuszczać tym bardziej, że brzuch Cię boli bo jeśli pęknie to krew Ci otrzewną zaleje a tu już sepsa i zagrożenie życia.
Nie myśl tylko na SOR wracaj i mów, że Cię ostro brzuch boli. To nie przelewki są

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry