• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Dzień dobry wszystkim :-)

Oluś tak liczę, że teścik wypadnie w okolicach 15 czerwca - akurat z małżem mamy rocznicę ślubu więc musi być pozytywny

Agunia witaj wśród trzydziestek

Sensi jak postępują prace przy budowie?

Anuś no Martusia zaklepana dla Twojego Syna - tylko jeszcze nie wiem jak mój zięć będzie miał na imie? Co do ułożenia - zobaczymy mam nadzieję, że jednak się ułoży głową do dołu.

Kajduś my planujemy naukę w szkole pod koniec czerwca, zazdroszczę Ci morza - ja w tym roku niestety nigdzie, ale na przyszły wyjazd na pewno nad nasz Bałtyk. Co do wagi u mnie 9 kg na plusie jestem o malutki kroczek od 70, ale wcale się tym nie martwię :-p

Esench fajny wypad majówkowy - nic dziwnego, że dzieci Cię "obległy" przy takiej opiece - jak w Hiltonie ;-)

Antila, Monik a oprócz zachcianek jak się czujecie?

Carioca fajnie, Cię znowu czytać

Marylion gratulacje

Najeczko, Vonko, Leyna, Onna, Ewa, pozdrowienia

U mnie dzisiaj troszkę lepiej, katar osiągnął konsystencję właściwą i nie cieknie mi już z noska. Zaczełam się zastanawiać i rozglądać na allegro za łóżeczkiem i też mam dylemat co z przewijakiem. Wanne mamy półokrągłą więc odpada mi mocowanie (a podoba mi się Onda) nie mam żadnej płaskiej powierzchni w łazience więc muszę coś wymyślić. Kombajn "wanienka + przewijak" wydaje mi się mały - tzn. szybko dziecko wyrośnie z tej wanienki. No i mam dylemata. Niunia przez to moje przeziębienie troszkę mniej się rusza więc też mam stresa czy wszystko w porządku. Majówkę spędziliśmy na grilowaniu , były kiełbaski, krupnioki, banany z boczkiem - objadłam się okrutnie.

reklama
Dzień Dobry:happy:
Moniolku widzę, że córcia ma już wybrane imię. Bardzo mi się podoba:tak:
Ja czuję się różnie:baffled: Wczoraj wieczorem wymiotowałam dwa razy. Teraz jest dobrze.
Moniolku, jak się robi banany z boczkiem:confused:
Sensi no pewnie, że rocznik 76 jest super:tak::-D
Aluś to już tak bliziutko, odliczamy razem z Tobą:tak:
Esch jak Twoje gardło?Antybiotyk pewnie już zaczął działać.
Vonko, Monik:-)

Hej kobietki.
Mam pytanko, czy którąś z Was bolał brzuszek na początku ciąży? Mnie bolał bardzo, tak jak bym miała dostać miesiączki, teraz trochę się uspokoiło, ale nadal pobolewa. Lekarz powiedział, że tak może być, mam nadzieję :).

Dzien dobry.

Marylion witaj:-) Grauluję serdecznie:tak::happy: Co do pobolewania brzuszka to miałam i miewam to samo. Mój lekarz tez mówi ze to normalne. W okolicy 6 tygodnia miewałam tez dosc często silne kłucia w prawym lub lewym boku i to tez podobno jest normalne. Niczym się nie martw tylko ciesz ciązą:tak:. A poza tymi pobolewaniami jak sie czyjesz? Pozdrawiam.

Alek bardzo mi sie podoba Twój "rozkład jazdy":laugh2::laugh2: Buźka!

Esch bidulko, a to Cie dopadło:no:. Ale ciesze się, że juz zbierasz siły. Zdrówka zycze i to szybko, bo zbieram dla Ciebie porządny zapasik fluidków:-D

Antila to chudniecie to pewnie od pawików:tak:. Nie ma rady, ja mam codziennie takie "akty miłosne" z porcelaną:baffled:, ale podobno jeszce jakies 2 tygodnie i powino przejśc - tego sie trzymam.
Weekend spedziłam w domku. W sobote odwiedzili nas znajomi, było bardzo wesoło:laugh2:. Ba, nawet zostalismy zmęzem zaproszeni na slub i wesele w czerwcu:tak: Ciekawe jak ja dojadę do Krakowa a potem gdzieś w okolice Myslenic???:rofl2:
Pomartwie sie tym za miesiąc.Antilko, czy dalej tesknisz za praca?

Najeczko obejrzałam na zamknietym fotki Ewuni, jest przesliczna:tak::-D:happy:

Kajdo pooddychaj za nas morskim powietrzem;-), fajnie ze macie w planach taki wyjazd.

Miłego dnia wszystkim.

Marylion bóle brzucha na początku ciąży są jak najbardziej normalne. Nic się nie martw:happy:
Vonko bardzo tęsknię:tak:Teraz mam wrażenie, że dni przeciekają mi przez palce. Wstaję coraz później i potem kombunuję, jak wypełnić dzień:rofl2:Z drugiej strony wiem, że lepiej jeszcze troszkę poczekać z powrotem do pracy. Zwłaszcza, że mam kontakt głównie z chorymi.
Może,gdy będziesz w czerwcu w Krakowie uda się nam spotkać:confused:

Marilion dokładnie tak jak piszą dziewczyny - ból brzucha na początku jest normalny - poza tym w okolicy chyba 3/4 miesiąca u mnie doszedł jeszcze ból promieniujący - ani porządnie się wysmarkać ani kichnąć nie mówiąc o szczerym śmiechu. To też normalne.

Antilo banany z boczkiem bardzo prosto. Obierasz banany ze skóry :-p owijasz plasterkiem boczku (na górze trzeba spiąć wykałaczką) i dajesz na tackę i na grill. Jak tłuszczyk z boczku się wytopi ja dodatkowo daję do folii (wtedy banany przechodzą troszkę aromatem boczku, ale zabieg z forlią to tzw. extras - znajomi robią bez folii i też jest pychota.

Vonko jak będziesz się dobrze czuła fajnie zrobić sobie wypad w tak piękne okolice. Będziesz w II trymestrze i to prawda - ja tryskałam energią ba nawet mi się udało przeprowadzkę zorganizować ;-)

Ale pięknie mi słoneczko zagląda do pokoju. Mam ochotę na arbuza, na pewno się dzisiaj skuszę po pracy :-p

Witajcie :-)

Coś dzisiaj weny nie mam do pisania. I śpiąca okropnie jestem. Ale nie dziwota skoro za oknem deszcz, słonko potem burza i tak od rana :rolleyes2:

Marilion i ja też takie bóle brzucha mam. A nawet miewam kolkę jelitową:szok:. Ale tą miałam jeszcze przed ciążą;-). Jak bardzo brzuszek dokucza to można sobie no-spę zaaplikować. To bezpieczny lek rozkurczowy.

Buziaczki dla wszystkich trzydziesteczek :-)

reklama
Jejku, jejku... ja zapomnialam ze dzis sie nie przywitalam z Wami :zawstydzona/y:
Dopiero teraz zauwazylam ze ostatni wpis to byl wczoraj a nie dzis na dzien dobry...

Moniolek ale narobilas mi smaka na grilla... a szczegolnie na te banany (takiej wersji nie znalam)

Antila moje gardlo... nie boli ale mam chrype ktora mnie strasznie drazni, no i strasznie mnie kaszle, jak mnie zlapie atak kaszlu to wydaje mi sie ze wszystkie wnetrznosci mi wyrwie (no i od tego glowa mnie juz boli)... ale ogolnie nie jest zle... no i wazne ze antybiotyk na razie mnie nie uczulil...

Vonka no tak... teraz czekamy tylko we dwie na te fluidki to mam nadzieje ze taka porcja wystarczy ;-):-):-D
No i ja tez mam nadzieje ze moze w czerwcu uda nam sie spotkac w Kraq...

Marylion jaki ladny suwaczek!!

Monik ja nie w ciazy a tez nie mam weny i jakas rozleniwiona jestem...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry