reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

witka dziewczyny!
dziekuje za cieple przyjecie :))
chetnie podziele sie doswiadczeniami !!!
kajda doskonale cie rozumiem bo sama mialam termin na 18grudnia a w dodatku mama mnie zasypala przykladami ze dziewczynki sie rodza czesto przed terminem wiec uwazalam ze na 100% urodze ok 15. niestety dzidzius sie wcale nie spieszyl i urodzilam 23 w niedziele :))
w dodatku w piatek zrobilam awanture poloznej ze ja juz MUSZE urodzic!! i wymoglam na niej ( cale szczescie ) masaz szyjki!! po masazu mi powiedziala: albo cos sie zacznie w ciagu 48 godzin albo bedzie potrzebne wywolanie farmakologiczne. na szczescie sie udalo :))

reklama
Witajcie,

Ja mam pecha w tym tygodniu.... jak nie urok to sraczka!!! Dzis brzuch mnie juz nie bolal za to pekala glowa!!! Maz musial przyjechac po mnie do pracy bo nie bylam w stanie wrocic do domu!!!!!

Misiasia, Stefanka witajcie wsrod trzydziesteczek!!!!

Carioca atmosfera na meczu byla niesamowita!!! A na meczu bylam pierwszy raz....

Vonka fluidki lapie... ale moze juz nie do sloika bo to nie zdaje egzaminu :-D:tak::-)

Kajda to zaciskam kciuki za szybkie rozpakowanie!!!! I czekam na sms'a!!!

Antila udanego wypoczynku Wam zycze!!! A abonamencik to super sprawa....

Dobry wieczór!
Ja tak skrótowo niestety, bo pora późna, a jutro wyjeżdżamy na wieś. Wracamy za tydzień. Ewunia od dwóch dni strasznie marudzi, najprawdopodobniej ząbkowo i jest ciężko, tylko chciałaby byc noszona, a najlepiej to jak jeszcze mama śpiewa. Jak została na dwie godziny z mężem to był krzyk, cała zapłakana, jeszcze chlipała potem przy cysiu:-(. 2 dni temu mieliśmy szczepionkę, może to się dołozyło do ząbków? Żel na dziąsełka działa na krótko.
Witam nowo przybyłe Stefanko i Misiasiu! Widzę, ze macie dzieciaczki w podobnym wieku do mojej córeczki. Ząbkują już?
Kajduś pewnie jak wrócę będziesz już rozpakowana!:tak:Życzę Ci, żeby wszystko przebiegło sprawnie i wiele radości z pierwszych dni z Synkiem!
Esch super, że działacie!:-)
Urlopującym miłego wypoczynku! Wszystkie 30steczki serdecznie pozdrawiam!

Dzień Dobry:-)
Ja znowu z pracy, bo w domu netu jak nie było tak nie ma:baffled:
Jestem padnięta, bo wczoraj pakowałam się do późna a potem nie mogłam zasnąć ze złości. Wkurzyłam się, bo okazuje się, że gdybym nie wróciła do pracy miałabym świadczenie rehabilitacyjne przyznane od września.Ponieważ kwota podstawy wymiaru podlega w III kwartale waloryzacji w wysokości 110% miałabym o 200 zł więcej a tak pracując mam tyle samo. Nawet gdybym znowu poszła na zwolnienie to świadczenie rehabilitacyjne otrzymałabym w IV kwartale a wtedy wskaźnik waloryzacji jest około 99%:angry::angry::angry:Jestem zła, bo macierzyński jest taki, jak świadczenie rehabilitacyjne. Z tego wynika, że powinnam pracować do co najmniej 1 listopada, wtedy od nowa przeliczą mi stawkę chorobowego i macierzyńskiego:baffled:Uff ale jestem zła, chciałam popracować to wyszłam na tym, jak Zabłocki na mydle:-(
Ale nic to jutro już będę nad morzem:-)
Miłego dnia Kobietki:happy:

:-):-)Witajcie dziewczynki

Kajda- trzymam kciuki - mały zdecyduje kiedy zechce wyjść - do terminu porodu niech sobie siedzi - będziesz sie martwić jak termin przejdzie.tak powiedział mi gin - nic na siłę nie wolno robić chyba,że po terminie :-)
ALuś, Vonko,Najeczko - miłego wypoczywania
dziękuję za rady odnośnie wagi !!!!!już mi lżej i witam Stefankę i Misię
Antilko -Zus nie da się wyrolować - nawet nie chce mi się opisywać jaki ja będę mieć macierzyński z powodu tego,ze miałam krótkie zwolnienia i potem 2,5 do 2,8 meisiąca pracy.........
Esch - to i ja podsyłam ***************************** czekamy aż Eschowy chłopczyk dołaczy do bandy :-)
Carioca, Monik :tak:
Moniś - jak tam zmagania z Martusią ? Jak tata- pojechał do Brennej?

Anusieńko no właśnie tego nie rozumiem, że wracając do pracy i nie " naciągając " ZUSu gorzej wyszłam niż gdybym przez całą ciążę nie pracowała:confused:

Witajcie :-)

Antilko ja też myślałam że wracając do pracy lepiej się na tym wyjdzie. Ale jak widzę na Twoim przykładzie to jednak nie lepiej :confused: Ja właśnie dzisiaj dostałam decyzję z ZUSu o przyznaniu mi zasiłku rehabilitacyjnego. Czy to znaczy że ja właśnie teraz będę dostawać 110% :confused:
Ale najważniejsze jest teraz żebyście sobie odpoczęli nad morzem :tak:
Na ten ślub idę dopiero 13.09.08r. ;-) Jeszcze dużo czasu jest :-)
Anusienko ja też słyszałam że zawsze przesadzają z wagą na pomiarach USG ;-) Zresztą najważniejsze żeby było zdrowe :-)
Esch i ja przesyłam porcję fluidkową :-) ~~~~~~~~~~~~**********###########
Kajduś wyobrażam sobie że te ostatki są bardzo denerwujące i z niecierpliwieniem wyglądasz maleństwa, ale spokojnie, dasz radę :tak::-) Wszystkie tu czekamy razem z Tobą i cę duchowo wspieramy :-)
Vonko faktycznie ostatnio mam szczęście do wyprzedaży :-D Wczoraj kupiłam w Realu ręczniczek z kapturkiem za 5 zł. I jakościowo oczywiście super jest. Ostatni wyciągnęłam z kosza :-p
Carioca dzięki o przypomnieniu o żurawince. Już kupiłam herbatkę żurawinową i sobie popijam w ciągu dnia :happy:
Ewuś a jak tam u Ciebie i Adranki ?:-)
Misiasia i Stefanka witajcie serdecznie :-)
Najeczko :-)

Dzisiaj dopadło mnie w południe jakieś spanie. Spałam ponad dwie godziny :szok: Już tak od paru dni mnie ciągnie na spanie. Przecież takie rzeczy to na początku ciąży. Prawda? A może to pogoda;-)

reklama
Witamy z doskoku :-)

Widzę, że nasza Kajda nie śpieszy się na porodówkę ;-)

Eschen - ale Ci fajnie, zobaczyc Wiślaków w akcji na żywo. Badania na pewno będą w porządku

Vonko gratulacje 7 okienka

Anuś nic się nie martw Pawełek nie będzie olbrzymem. Moja mała na początku 9 miesiąca miała ponad 3 kg - nie wierzę w pomiary wagi. Tato nie chciał jechac do Brennej na miejscu w Katowicach na Raciborskiej (tam jest szpital płucny) mamy poleconego lekarza. Miał powtórzoną tomografię czekamy na wynik. Po wyniku będzie musiał jeszcze położyc się do szpitala, ale już w Katowicach na obserwację będą dobierac odpowiedni dla niego zestaw lekarstw. Musi byc dobrze :tak:

Oluś jak tam się czujecie

Antilo no niestety taki chory system, nie wiem czy ktokolwiek jest w stanie zreformowac ZUS

Monik korzystaj ze snu póki możesz ;-)

Misiasia, Stefanka witamy :-)

Carioca dokładnie żurawina mi "tyłek" uratowała. Po cewnikowaniu wyszły mi złe wyniki z moczu od razu mężowi kazałam do szpitala przynieść herbatkę żurawinową.

Najeczko udanego wypoczynku.

U nas dzisiaj malutka prężyła się popłakiwała nic nie działało suszarka, okłady z pieluszki, masaż brzuszka - wczoraj mieliśmy gości i pozwoliłam sobie na kawę, ale chyba niemożliwe żeby tak na nią zadziałała :confused: Na szczęście przeszło i teraz smacznie śpi. Jutro kolejni Goście :rofl2:

Do góry