reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

ale sie dzis zmeczylam. Baran mi sie wyrywal i walczylam z nim kilkanascie minut. Pozniej az mnie brzuch bolal. :wściekła/y:
Martwie sie czy to nie wplywa na zajscie w ciaze. Mam takie niestety zajecia, ze mam spory wysilek czasem. Duzo bardzo w ciagu dnia jestem na nogach, te owce czasem mi daja w kosc i zastanawiam sie czy to moze miec jakis wplyw itd.
Z drugiej strony, przeciez ludzie kiedys pracowali bardzo ciezko i dzieci tez mieli, wiec moze przesadzam :confused:
dobrej nocy kobietki!! milych snow!

reklama
Ja też czekam... W ciągu najbliższych dni będę wiedziała. Bardzo bym chciała, żeby się udało - jak wszystkie dziewczyny tutaj. Ale czasem sił brakuje. Szczególnie, jak na teście po raz kolejny pojawia się jedna kreska.:-(

Akka, nic sie nie stresuj :) Po jednej kresce zawsze kiedys przyjdzie czas na dwie :)

witam o poranku :-)
ja tylko na chwilke przed praca, brzoch juz baaardzooo boli na @ wiec juz co chwile sprawdzam ale jeszcze nic, musialam wziac vegantalginH (jak nospa) bo nie dalabym rady
trzymajcie sie laseczki

Miłego dnia.:-)
Brzózka, ja bym się zanadto wysiłkiem fizycznym nie przejmowała, szczególnie, że Twój organizm jest do niego przyzwyczajony. Co innego, gdybyś siedziała na tyłku cały dzień i jeździła wszędzie samochodem, wtedy taki nagły wysiłek, to by mógł być szok dla organizmu.;-) Zresztą zauważysz, że jesteś w ciąży tak szybko, że nie zdążysz jej zaszkodzić walką z baranami.;-) Moja mama na początku - przez pierwsze parę tygodni, kiedy jeszcze nie wiedziała, że jest w ciąży, jeździła konno, a jak widać chodzę po świecie. Nie można się ze sobą cackać, bo mama - mimoza, dla której wejście na trzecie piętro, to szalony wysiłek fizyczny, też jest dla dziecka niezdrowa. W końcu poród, fizycznie, jest równie wyczerpujący jak bieg w maratonie. W dodatku w kilkunastokilowym plecakiem z przodu.:cool2: Trzeba mieć kondycję, żeby szybko urodzić.;-)
No wiadomo oczywiście, że nie można przesadzać, ale tutaj chyba nie ma nieświadomych niewiast, które nie zamierzają o siebie dbać.;-)

Akka mi się też tak zdaje, ale czasem różne rzeczy podczytuję i różne opinie. W sumie przejmowac się nie mogę, bo i tak zycie zyciem i pewne obowiazki trzeba wykonac. Dzis przyjezdza np 300 kostek siana i trzeba je rozladowac a maz w pracy. wiec zakasac rekawy i do roboty ;)
Choc spika mam dzis oookropnego.
W dodatku dzis w nocy wyjezdzam na seminarium pasterskie na kilka dni i wypadalo by sie zdrzemnac w ciagu dnia :)

Będzie dobrze. A nadmiar "dobrych rad" też szkodzi. Można od tego oszaleć - tego ci nie wolno, tamtego nie jedz. Jakby tak to wszystko wyglądało, to ludzkość by już dawno wyginęła, a jak widać, całkiem nieźle sobie poczyna.;-)

znowu @ przyszła , kolejna porażka i nowa szansa a nie robię sobie już nadziei
teraz mam taką sytuację rodzinną że powinnam iść do pracy i szukać mieszkania a nie myśleć o dzieciach

kochane,
przypadkiem tutaj zajrzałam i muszę wam napisać dobre słowo...
ja właśnie skończyłam 39 latek i 3 lata robiłam dzidziusia a i tak @ przychodziła równo co 28 dni! nikt nie wpadł że mam niedoczynność tarczycy
wynik tsh 6 (norma jest ok 4 a przy 2 już ciąży nie utrzymacie), która nie badała zbadajcie bo warto ja przez to mam 3-letnie opóźnienie ale za to 15 tydzień już:) trzymam kciuki za wszystki 30 stki buziaki duże

reklama
Ja jeszcze mam czas (kilka miesięcy), żeby popróbować po operacji. Lekarz dal mi pół roku. Jeśli przez 6 miesięcy się nie uda, będziemy badać dalej, czy wszystko jest w porządku. Ja mam taki, szczwany plan, żeby badania hormonalne zrobić sobie na własną rękę, jeśli nie uda mi się w ciągu dwóch najbliższych cykli - tak na wszelki wypadek.

Lumina, cóż można powiedzieć. Wszystko się w końcu jakoś ułoży. Ja wiem, że to marna pociecha, ale może trzeba po prostu chwilę poczekać na lepsze wiatry.:-(

Ostatnia edycja:
Do góry