reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

katiuszka gotuje to za duzo powiedziane, bo: po pierwsze od poniedziałku do piątku siedzi z babciami i one robia obiad, a w niedziele jemy wszyscy u teściów. Mnie zostaje tylko sobota. Tyle, że on już je to co my. Trafił mi się obżartuch - krupniczek, naleśniki, rosół, ryż z warzywami i mięsem, barszcz czerwony, ryz z jabłkiem, gołąbki. Poza tym je z nami drugi obiad - oczywiście w małych ilościach...ale musimy mu dac, bo inaczej by nam nie dał nic przełknac. Ostatnio miał napał na kotlety mielone.

reklama
katiuszka gotuje to za duzo powiedziane, bo: po pierwsze od poniedziałku do piątku siedzi z babciami i one robia obiad, a w niedziele jemy wszyscy u teściów. Mnie zostaje tylko sobota. Tyle, że on już je to co my. Trafił mi się obżartuch - krupniczek, naleśniki, rosół, ryż z warzywami i mięsem, barszcz czerwony, ryz z jabłkiem, gołąbki. Poza tym je z nami drugi obiad - oczywiście w małych ilościach...ale musimy mu dac, bo inaczej by nam nie dał nic przełknac. Ostatnio miał napał na kotlety mielone.
eee no to się nagotujesz....faktycznie

Dziewczyny,
jestem w szoku, ale pozytywnie.

Wlasnie teraz przeprowadzilam rozmowe z tym dokotorem z pracy. Chcial wiedziec, co sie stalo, czy bylam w szpitalu, to ze lekarz potwierdzil krwawienie i nakazal odpoczynek. W zwiazku z tym, ze od tylu lat sie staramy i mialam poronienie jaja w styczniu, nakazal mi odpoczynek i zwolnienie od pracy na okres 6 tygodni!!! Po tym czasie mam sie z nim skontaktowac i ustalic termin wizyty. Wysle raport do mojej szefowej i do mnie w cc. Jestem w szoku, a tak sie denerwowalam

Dziewczyny,
jestem w szoku, ale pozytywnie.

Wlasnie teraz przeprowadzilam rozmowe z tym dokotorem z pracy. Chcial wiedziec, co sie stalo, czy bylam w szpitalu, to ze lekarz potwierdzil krwawienie i nakazal odpoczynek. W zwiazku z tym, ze od tylu lat sie staramy i mialam poronienie jaja w styczniu, nakazal mi odpoczynek i zwolnienie od pracy na okres 6 tygodni!!! Po tym czasie mam sie z nim skontaktowac i ustalic termin wizyty. Wysle raport do mojej szefowej i do mnie w cc. Jestem w szoku, a tak sie denerwowalam

Ale SUPER !!!!:tak::tak::tak: No to dawaj tu chociaż na tydzień do mnie !!:-D Brzmi jak jakaś ściema, w Polsce nierealne ;-)

hej
wróciłysmy juz ze żłoba:-)
Dzisiaj na dłuzej Ewcia poszła, przyszłysmy przed 9 i ok 12.30 ja zabrałam.na poczatku planowałam posiedziec z nia troche, ale ona w ogole nie zwracała na mnie uwagi:eek: No to se poszłam:-p ale po godzinie postanowiłam,ze podglądne co sie tam dzieje i trafiłam akurat na moment jak Młoda ryczała. Stałam pod drzwiami i walczyłam ze soba, zeby tam nie wejsc i jej nie zabrac:zawstydzona/y: No ale po przytuleniu mnie (Muma :****) zebrałam sie i poszłam na kawe. Jak Mloda odbierałam to panie mowiły, ze co jakis czas przypominała sobie, ze mnie nie ma i popłakiwała, ale szybko dało sie ją zabawić:sorry: pospała pol godziny, cos tam zjadła (hyhy nie dopytywałam czy duzy bałagan zrobiła;-):-D) i ogolnie swietnie sobie radzi:-)

kurcze od 3 dni mam rozwolnienie, a dzis dodatkowo po wszystkim co zjem żoładek mnie boli:-( pewnei tez cos mi sie przyplątało..a na dodatek chyba pierwsza @ sie szykuje..heh

dobra, ide cyce wyciągać;-):-)
pa, na razie

Aleksis super!!! :-)

ooo Aleksis !!!! super!!! mam nadzieję, że wykorzystasz ten czas na odpoczynek, nic nierobienie, leniuchowanie, dbanie o siebie i Fasola!!!!
Kurdę...nagotowałam się zupy młodemu, a on się na nią wypiął:wściekła/y: musiałam mu zmieszać z papką słoiczkową. Cóż za brak szacunku do mojej pracy!!!!!!:angry:;-) idę uśpić gada, tyle będzie spokoju:eek:

kok.o - no to jestem z Ciebie dumna ! :tak::tak: Pewnie, że sobie czasem przypomni ale tam panie już mają sposoby, żeby zabawić dziecia wtedy :tak: Pewnie, że sobie świetnie radzi , w sumie to bardzo zazdroszczę :tak:

Jejku to uważaj na Ewę chociaż chyba nie da się do końca uważać przy tych infekcjach jelitowych..:cool:

Kok.o o kurcze zas cos... Moze rzeczywiscie @ nadciaga. Ja mam wlasnie 3 dni przed owrotnie, a w dniu @ to rozwolnienie.
Biedna Ewunia, ale sie przyzwyczai mam nadzieje na caloego i bedzie Ci pokazywac pa pa lapka, ze mozesz se isc bo ona chce sie z innymi dziecmi bawic
Zdrowka zycze!

Katiuszka Ty sie nagotowalas...Ja wpadne jak masz wiecej, lubie zupki bardzo. moze sama tez zrobie
Dla mieszkajacych poza PL wklejam link telewizji bez telewizora http://beztelewizora.blo.pl/

reklama
kok.o noo nie zazdroszczę...ja pewnie bym wymiękła i poprzytulała małego:sorry:choć wiem, że lepiej jest tak jak Ty zrobiłaś. Jak Muma pisze, panie tam mają swoje sposoby, pewnie nie z takimi płaczami sobie radziły. No ale wiem, że to średnie pocieszenie dla rodziców:baffled: Mam nadzieję, że powoli Ewunia będzie lepiej znosić te chwile rozłąki, ale póki co i tak jest bardzo dzielna!!! noo a to, że czasem popłacze...przeciez to małe dziecko jeszcze:tak::tak:. Mój to by się tam darł dopiero:baffled:
Aleksis noo nagotowałam się!!! trochę wymieszałam ze słoiczkiem, a reszta do kibla poszła:crazy: pierdzielę takie gotowanie!!! nie wiem co mu nie podeszło...grudki? szpinak? albo ma gorszy dzień? noo trudnooo....
Hehe ten link to dla mnie i Gatto, co? bo chyba nie mamy już innych emigrantek;-) ja dziękuję, mam polską tv:-) ale zerknę co tam ciekawego pokazują.
Aaa nie wie któraś jaki był wynik meczu? jakoś tak się zamotałam, że nie wiem...Noo raczej nasze orły przegrały...ale dużo???:eek:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry