reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
Najko planów świątecznych specjalnuch nie mam:po rezurekcji śniadanko u moich rodziców, obiadek u teściów (mieszkają 5km.od nas),wieczorek u przyjaciół,poniedziałkowych planów nie mam;-).Dla mnie święta w zasadzie kończą się na rezurekcji-bardziej przeżywam czas Ostatniej Wieczerzy, Wielkiego Piątku i sobotniego święcenia pisanek. No i najważniejsza-rezurekcja:tak::tak::tak:

Zaczyna dopadać mnie lekki stresik przed badaniem. Ale dobrze, że idę. Martwi mnie to, że nie podano mi immunoglobuliny anty D - podawaną we przypadku poronienia zagrażającego podczas konfliktu serologicznego, jaki ma miejsce pomiędzy mną a Piotrem. A w dodatku dopytywałam sie w szpitalu lekarza, czy nie powinnam dostać, ale powiedziano mi, że nie. Dopiero przy wypisie zauważyłam, że rąbnęli się przy mojej grupie krwi - mieli w papierach ARh+, a mam ARh-. Na bank mam taką, bo badanie robiłam dwa razy, a w szpitalu nie robili mi badania, bo pojechalam z wynikiem badania. Naprawdę szpital w Gdyni Redłowie należy omijać szeroooookim łukiem....

no więc juz po wizycie. Dzidzioł rośnie, ma wszystko co trzeba, łożysko bez śladów odwarstwiania - czyli normalnie. Moge nawet chodzic na małe spacery. Do pracy juz raczej nie wrócę. A z tą immunoglobuliną - powinnam była dostać, ale w praktyce faktycznie rzadko ją podają przy pierwszej ciąży, jakoby ryzyko wytworzenia przeciwciałciał, nawet przy krwawieniach, jest bardzo niskie. Obym się nie znalazła w tej niskiej grupie ryzyka.

Podsumowywując - zdrowa ciąża :-)

Cariocca, GRATULUJĘ! Możesz odetchnąć z ulgą, tylko nie zaszalej z radosci ;-)

A u nas dziś domkowo. Byli rodzice z "zajączkiem" dla Martyni, a ta bidulka nawet nie zauważyła, dopiero jak nadepnęła na torebkę, to jej zaszeleściło, ale jak już znalazła, to oszalała z radości. Może wyjaśnię: u nas jest taki zwyczaj, ze w Wlk. Czwartek daje się dzieciom zajączka, czyli jakiś drobiazg: łakocie, zabawkę, jajeczka itp.. ale chowa się, by musiały znaleźć gdzie zajączek podrzucił. No i tu tak właśnie było. Oczywiście "schowanie" polegało na położeniu obok podusi w łóżeczku na wierzchu, w przeciwnym razie nie znalazłaby do jutra.

Ja też Wam mówię do jutra i pozdrawiam wszystkie.

Dobry wieczór!
Carioca bardzo sie cieszę, ze dobrze i nawet na spacerki wychodzić możesz! Nie martw sie tylko grupą ryzyka! Teraz odpoczywanie i przygotowania do ślubu!:-)
Novaczka fajnie, ze jeszcze możesz z Martynką tyle czasu zostać, to na pewno będzie z korzyścią dla wszystkich!
Wagnies czyli wyjazdowo- rodzinne Święta...
Sensi też uważam, ze najważniejsze jest triduum paschalne i rezurekcja. Taki czas bardziej refleksyjny i duchowy, a potem to świętowanie inne jest. Ja zostanę w Wielką Niedzielę mamą chrzestną i bardzo się z tego cieszę.:-)
A to jakby ktoś chciał zobaczyć te loczki, teraz już w wersji uładzonej, przedwczoraj bardziej były sterczące!:-D

Witam Was, wlasnie wrocilam z mezusiem do domciu od Dominikanow.

Wszystkie trzydziesteczki poniewaz jutro z samego rana wyjezdzam na swieta wiec dzis chcialam wszystkim staraczka zlozyc zyczenia swiateczne.

Radosnych Swiat wypelnionych nadzieja budzacej sie do zycia wiosny, wiray w sens zycia, pogody w sercu a oprocz tego swiat spedzonych w rodzinnym gronie, smacznego swieconego no i mokrego dyngusa!!!

Carioca wielkie gratulacja!!! i nie zamartwiaj sie moja droga tak na przyszlosc!!! Mowilam ze bedzie dobrze?

A wogole to sie zaczynam wkurzac na mojego chlopa!!! Jakies chorubsko go rozbiera a on sobie kpi ze mnie jak mu lekarstwa wciskam zeby na swieta sie nie rozchorowal...

Zycze Wam dobrej nocki

reklama

Życzenia Radosnych Świąt Wielkanocnych
wypełnionych nadzieją budzącej się do życia wiosny
i wiarą w sens życia.

Pogody w sercu i radości płynącej z faktu
Zmartwychwstania Pańskiego

oraz smacznego Święconego w gronie najbliższych osób

życzy wszystkim 30-stkom ania

Do góry