reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Gatto u mnie też NT badali w tym samym dniu co Pappa. Ja byłam wcześniej u mojego lekarza prywatnego, to już mi mierzył wtedy to NT, mówił, że jest ok, że nie spodziwea się żadnych anomalii, ale że to jest bardzo wczesny pomiar. Było to chyba gdzieś w 10 tyg, to ja niczego nieświadoma, przekonana, że jest wszystko dobrze, polazłam na to usg i pappa w 13 tygodniu. No i się zaczęło:wściekła/y:
Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!!!! napewno będzie!!!!!!! jakby coś to pisz śmiało, chyba wiem już wszystko o normach Nt itp.;-)

reklama
cześć Dziewczyny moje kochane!!!
wstępne wyniki są dobre!!! nie ma stwierdzonych trisomii 13, 18 i 21!!! u mnie było ryzyko 1:45 co do zespołu Downa. Jak poczytałam, że ta wada serca (podejrzenie na razie) w 80% wiąże się z zd, to już nie miałam nadziei, szykowałam się na najgorsze...Ale wyniki wstępne to wykluczyły. Za 1,5 tygodnia wyniki całościowe włącznie z płcią. Mam nadzieję, ze będą one dobre. Co do płci już mi zupełnie obojętne!!!! BYLE ZDROWE!!!!! Ahaa i jak będą już wszystkie wyniki to echo serca....kolejny stres...ehhh i tak pewnie do końca ciąży...
Kochane, nie doczytam wszystkiego, głowa mi pęka od tych nerwów, ale wiem, ze mnie wspierałyście i fluidkie wysyłałyście. Bardzo, bardzo Wam dziękuję!!!!!!! słowami nie da się tego wyrazić....dzięki, że jesteście!!!!!!

Yuhu!!!!! Czekalam na Twoj wpis!!! To cudownie!Wiedzialam, ze tak bedzie bo jakze inaczej
Teraz odsapnij troche i uczcij z eM te radosna wiadomosc.
Katiuszka- jestes Wielka:-D

aha...i dzwoniłam dziś do swojej przychodni, żeby umówić się na rutynową wizytę u położnej, która rzekomo ma być w 16 tygodniu...a tam moja ukochana pani z recepcji mówi, że u nich wizyty są po 26 tygodniu!!!:angry: tłumaczę jej, że w szpitalu, podczas pierwszego usg w 13 tygodniu powiedzieli, żeby w 16 iść do swojej przychodni. A ona na to, że widocznie ktoś mnie źle poinformował...no i bądź tu mądry!!! ale mam to gdzieś...już się tym nie przejmuje;-)

Kurde, Katiuszka, ale Ty masz ostatnio pod górkę, ale wiesz, że w życiu wszystko się wyrównuje, to karma. Więc już niebawem będziesz szczęśliwą kobitką...:-)
Rozumiem, że USG dobrze wyszło, tylko test pappa namieszał???

Kurde, Katiuszka, ale Ty masz ostatnio pod górkę, ale wiesz, że w życiu wszystko się wyrównuje, to karma. Więc już niebawem będziesz szczęśliwą kobitką...:-)
Rozumiem, że USG dobrze wyszło, tylko test pappa namieszał???

USG chyba wyszło dobrze, oczywiście nikt nic nie mówił. Zmierzyli NT, pokazali mi, że serduszko bije, że tu głowa, tam brzuch, tu noga i tyle. Sama dojrzałam NT. Wychodząć nic mi nie mówili. Potem jak już przyszły wyniki Pappa, to położna analizowała tylko Pappa i mówiła co za wysoko, a co za nisko, czyli wtedy USG było ok. Dopiero na amnio coś tam się dopatrzyli, że może być z sercem problem...ale na razie nic pewnego, bo dziecko było w złej pozycji i nie widzieli za dobrze. To po co od razu starszyć??? Ale to już inna historia...
A z ta górką i karmą...no mam nadzieję, że w końcu się to odwróci, bo ile można?;-)

Hej dziewczynki, gdzie się podziewacie?

Ja dziś w domku siedzę i dycham. Trochę posprzątałam i upierdzielę coś na ciepło, może obejrzę jakiś miły filmik...

reklama
Witam.Rzeczywiscie cicho tutaj.
Dzis ladny dzien, wiec moze by tak troche bardziej aktywnie spedzic czas.
Mysle, ze reszta pracuje albo grzeje z eM:-D

Do góry