• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

11 miesieczny maluch ktory sie garbi:(

kachaa28

Fanka BB :)
dziewczyny mam pytanie,czy wasze bable sie garbily przy siedzeniu??moj ma 11 miesiecy,zaczal raczkowac ale jak usiadzie to raz ma plecki proste a raz sie zgarbi i tak bedzie siedzial.mialyscie ten sam problem??co zrobilyscie??z gory dziekuje za wszelkie porady.

reklama
Witam, postawa przy siedzenie powinna poprawić się jak trochę więcej poczworakuje i dzięki temu wzmocni mięśnie posturalne. Można też jak mały siedzi delikatnie "pogilgotać mięśnie pleców w okolicy lędźwiowej i mały odruchowo powinien się wyprostować. Pozdrawiam

Witam
Moja córcia ma 9 miesięcy i mam podobny problem. Chwile posiedzi i się garbi. Moja córa jest wiotka, podejrzewam, że przez to się garbi lecz czy takie łaskotanie ją zmusi do pracy czy będzie miała problem do końca?

Witam, niestety z powodu wiotkości problem garbienia się może trwać dłużej. Ważne jest żeby stymulować prawidłowe siedzenia, to jest bardzo mocne ćwiczenia wzmacniające mięśnie posturalne. Pozdrawiam

Witam,
Moja córka ma 1,5 roku chodzi o 6 msc i niestety siedząc garbi się, jak chodzi jest pięknie wyprostowana. Zauważyłam też, że podczas chodzenia palce prawej nóżki kieruje do środka. Czy z tak małym dzieckiem należy zapisać się na rehabilitację?

reklama
Witam,
Moja córka ma 1,5 roku chodzi o 6 msc i niestety siedząc garbi się, jak chodzi jest pięknie wyprostowana. Zauważyłam też, że podczas chodzenia palce prawej nóżki kieruje do środka. Czy z tak małym dzieckiem należy zapisać się na rehabilitację?

@zelkova na początek możeciespróbować specjalnego krzesełka takiego jak entelo. Bardzo dobrzegdy dziecko na takim siedzi, dobre krzesło jest specjalniewyprofilowane tak że stymuluje odpowiednią pozycję. W kilkupolskich szkołach wymienili już zwykłe krzesełka na właśnietakie. Naprawdę niby tylko krzesło, a może wiele zmienić.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry