• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

32+1tc ułożenie dziecka a poród.

szalonemarzenia1i5

Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny. Jestem po ostatnich badaniach prenatalnych, malutka cały czas leżała poprzecznie, teraz zmieniła pozycję i siedzi pośladkowo i po turecku. Jestem w 33tc, czy jest szansa że jeszcze się odwróci? Jak to wyglądało u was? Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam ☺️

reklama
Znam przypadek, ze dziecko z ulozenia posladkowego samo przekrecilo sie na glowkowe dzien przed terminem.

U mnie w pierwszej ciazy corka byla na polowkowym usg ulozona poprzecznie. Potem juz reszte ciazy polsadkowo i niestety nie zmienila ulozenia.

Znam przypadek, ze dziecko z ulozenia posladkowego samo przekrecilo sie na glowkowe dzien przed terminem.

U mnie w pierwszej ciazy corka byla na polowkowym usg ulozona poprzecznie. Potem juz reszte ciazy polsadkowo i niestety nie zmienila ulozenia.
Powiedz mi proszę jak wygląda wtedy cesarka? Miałaś umówiony termin, jeżeli tak to pamiętasz w którym tygodniu? ☺️

Znajoma miała wyznaczony termin cc ze względu na ułożenie pośladkowe. Rano zameldowała się na izbie przyjęć i okazało się, że dziecko się przez noc przekręciło i udało jej się urodzić naturalnie. To się nie zdarza często ale się zdarza. W 33 tc jest jeszcze szansa, że się obróci.

Hej dziewczyny. Jestem po ostatnich badaniach prenatalnych, malutka cały czas leżała poprzecznie, teraz zmieniła pozycję i siedzi pośladkowo i po turecku. Jestem w 33tc, czy jest szansa że jeszcze się odwróci? Jak to wyglądało u was? Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam ☺️
U mnie prawidłowe ułożenie dopiero po 36tc ale stres był do końca czy nie fiknie znowu

reklama
Dziecko teoretycznie ma czas do 32-34t żeby się obrócić główką w dół .
Później ma już coraz mniej miejsca i te szanse są coraz coraz mniejsze więc lekarz ewentualnie może wystawić skierowanie na cc.
A w praktyce to dziecko może się obrócić nawet w dniu porodu.
Przed samym porodem tak i tak wykonywane jest usg żeby na 100% zobaczyć jakie jest ułożenie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry