reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

(6+4 ) TC - brak serduszka na USG

Hej dziewczyny!

Dziś byłam u swojego lekarza, potwierdził ciążę. Jest zarodek, wszystko rozwija się jak na ten moment powinno.
Jestem teraz 6+4 TC (4+4 od zapłodnienia). Niestety lekarz nie widział jeszcze serduszka i trochę się tym martwię… 😔

Wiem, że na wiele rzeczy nie mam wpływu, ale same wiecie, jak to jest 💛
Czy u Was serduszko było już widoczne na tym etapie? Kiedy u Was pojawiło się bicie serduszka na USG?

Będę wdzięczna za Wasze historie i słowa wsparcia 🌷

reklama
Lekarz powiedział, że na tym etapie to się zdarza i serduszko może pojawić się za tydzień, ale szczerze mówiąc, trochę się martwię… Myślałam, że już powinno być widoczne, czytając różne posty, i nie wiem, czy może sprzęt u lekarza jest słaby, czy po prostu to jeszcze za wcześnie.

Jeśli chodzi o mnie to aktualnie jestem 6+5 tc cykle mam regularne, a na wizycie byłam dwa dni temu 6+3 i u mnie akcja serca już jest. Jednak lekarz z medi jak kierował mnie na usg to mówił, żeby pójść między 16.07 a 23.07 czyli +/- 6+6/7+6 wtedy już serduszko powinno być. Niestety ciąża to nie matematyka ☺️ Daj sobie jeszcze chwilkę i może podjedź za kilka dni hmm?

Planuję podjechać 24.07, wtedy będę mniej więcej 7+6. Wiem, że trzeba podejść chłodno do sprawy, ale same wiecie, jak to jest… człowiek jednak trochę to przeżywa.

Nie wiem, lekarz mi tego nawet nie powiedział jakiej wielkości. Spojrzał tylko na ekran, powiedział, że jest w dobrym miejscu i to tyle.

Lekarz powiedział, że na tym etapie to się zdarza i serduszko może pojawić się za tydzień, ale szczerze mówiąc, trochę się martwię… Myślałam, że już powinno być widoczne, czytając różne posty, i nie wiem, czy może sprzęt u lekarza jest słaby, czy po prostu to jeszcze za wcześnie.
No to słuchaj lekarza.

reklama
Do góry