reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

6+6 Czy powinno już być widać zarodek?

maggie.s

Początkująca w BB
Cześć dziewczyny,

Ginekolog dziś oznaczył mi 6+6 tc.

Badanie USG:
Pęcherzyk ciążowy - uwidoczniony.
Pęcherzyk żółtkowy - uwidoczniony.
Zarodek - Nieuwidoczniony.

GS - 9,4 mm
YS - 4,2 mm
Ostatnia m-czka - 18.03
Cykle raczej regularne, co 32 dni.

I moje pytanie: Czy na tym etapie powinno już być widać zarodek w badaniu USG?
Martwię się bo lekarz zasugerował, że jakby pojawiło się krwawienie - może to być oznaką pustego jaja... i należy zgłosić się do szpitala.
Po cichu liczę, że jest jeszcze za wcześnie na takie sugestie...

Pozdrawiam!
M

reklama
Tak, pęcherzyk żółtkowy jest i podobno odpowiednich rozmiarów. Dzięki bardzo mnie pocieszyłyście! Zdam relację z następnej wizyty w przyszłą środę :)

reklama
Dziewczyny...
właśnie wróciłam z badania
Zarodek jest! pokazał się!! więcej... prawdopodobnie ciąża jest MNOGA!
pani doktor potwierdzi za tydzień ale podobno często tak bywa, że jeżeli nie widać na początek "wszystkiego" to właśnie zwiastun ciąży mnogiej...

OLABOGA! !!! :D :o:oops:o_O😍🥰
Super! A masz bliźniaki w rodzinie ?

Dziewczyny...
właśnie wróciłam z badania
Zarodek jest! pokazał się!! więcej... prawdopodobnie ciąża jest MNOGA!
pani doktor potwierdzi za tydzień ale podobno często tak bywa, że jeżeli nie widać na początek "wszystkiego" to właśnie zwiastun ciąży mnogiej...

OLABOGA! !!! :D :o:oops:o_O😍🥰
a nie mówiłam?

ale na bliźniaki od razu się nie nastawiaj, u mnie też były 2 zarodki a po 2 tygodniach już jeden, po drugim nie było śladu :) gratulacje!!

reklama
Do góry