reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

A jeśli dom będę miał... - czyli wszystko o czterech kątach

Kasik nie będę oryginalna: tapetka super!

Skaba mogłabyś podać mi namiary na firmę od okien? Przyznam się, że nie mam za dużo czasu na szukanie i chętnie skorzystałabym z Twoich doświadczeń.

reklama
Stefanna - a jak mąż to wyliczył że sie nie opłacają?? Bo w założeniu, że trzeba będzie zapłacić za gaz 150zł/m-c to zwrócą się po ok 4-5 latach. A gaz nie tanieje przecież :baffled:

Stefanna - a jak mąż to wyliczył że sie nie opłacają?? Bo w założeniu, że trzeba będzie zapłacić za gaz 150zł/m-c to zwrócą się po ok 4-5 latach. A gaz nie tanieje przecież :baffled:
Weronikaa mój Mężuś policzył sobie koszt solarów (już takich dobrych jakościowo) wraz z instalacją; do tego założył zużycie gazu (kilka stów miesięcznie). No i jak podzielił koszt solarów przez średnie zużycie gazu (przez miesiące letnie oczywiście) to wyszło mu, że cała instalacja zwróci nam się najwcześniej po około 10-ciu latach. Z kolei po takim długim okresie czasu prawdopodobnie będziesz mieć już te solary do naprawy...
Co innego jeśli masz dofinansowanie z gminy na taką instalację - wtedy się opłaca. U nas niestety nie ma takiej możliwości, więc płacić z własnej kieszeni jest bez sensu. Ale musicie się dowiedzieć jak to u Was wygląda - a może już się Mężuś dowiadywał i dlatego zakładacie..?!:sorry2:

AsiaM jeśli chodzi o okna to Skaba zastanawia się nad oknami z Urzędowskiego - przepiękne, ale do tanich nie należą....;-)

weronika na stronach forum Muratora są aż trzy watki na temat solarów i znajdziesz tam też kilka kalkulacji (co ciekawe - z jednych wynika, ze się opłaca, a z innych że absolutnie nie:baffled:).. a do tego sporo argumentów za i przeciw solarom, bo przecież kwestia finansowa to nie wszystko.. ja też rozeznaję ten temat.. zobaczymy...

AsiaM przepraszam, że tak późno, ale nie zauważyłam posta:zawstydzona/y: tak jak pisała Stefanna ja myślę o oknach Urzędowskiego Urzędowski - drewniane okna i drzwi tu znajdziesz namiary na salon gdzieś w pobliżu ciebie - tyle, ze tanie to one zdecydowanie nie są.. no i drewno... a jeśli chodzi o PCV to myślimy o Oknoplaście Oknoplast Kraków - okna, drzwi, okna pcv, okna aluminiowe, drzwi pcv są o nich dobre opinie, zresztą sama je mam teraz w bloku, a do tego podoba mi się ich nowy profil i kolor, ale z PCV naprawdę jest ogromny wybór.. jak coś pytaj tu lub na PW.. jak tylko będę mogła to pomogę, bo w temacie okien przerobiłam już sporo:-)

Jako branżowiec, twierdzę, że solary są dla ludzi ze sporym portfelem i spojrzeniem "eko" na życie. Ja należę tylko do tych drugich, więc u nas solarów nie będzie. :-p

DZIEWCZYNY - JAKK ZNAJDĘ SZYBKO KOGOŚ DO ZDJĘCIA HUMUSU TO ZACZYNAMY BUDOWĘ ZA TYDZIEŃ :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
(chyba się posikam ze szczęścia:rofl2:)

ninja super wieści:-):-):-) no właśnie - gdzie znalazłaś ekipę?:-)

my jutro zaczynamy zasypywanie fundamentów:-) a w czwartek zalewanie:-) chyba ja też się zaleję:-D

Mamuśki budownicze to może zbierzemy się do kupy i będzie super imprezka, hehe :-D:-):-D Widzę, że każda ma jakieś powody do szczęścia;-):tak:!!

Ninja
trzymam mocno kciuki - szukaj szybko koparki i do dzieła!!!:wink: Grunt to zacząć, a potem to już z górki!
Kurczę jak pomyślę, że dopiero co zaczynaliśmy kopać, a tu powoli dach będą nam robić... Ale ten czas leci... Nim się obejrzymy, a będziemy tu pisać o przeprowadzkach, hehe:yes::-D:yes:

Skaba1 ciekawe co na to Twoje 'zalanie' powie Marysia, hehe:rofl::rofl::rofl:?

reklama
a jeśli chodzi o PCV to myślimy o Oknoplaście Oknoplast Kraków - okna, drzwi, okna pcv, okna aluminiowe, drzwi pcv są o nich dobre opinie, zresztą sama je mam teraz w bloku, a do tego podoba mi się ich nowy profil i kolor, ale z PCV naprawdę jest ogromny wybór..
Skaba1 czyżby spodobał Ci się profil Platinum w kolorze orzechowym?!;-);-);-)
Nam się te okienka też bardzo spodobały, ale wycena nas powaliła, ponieważ nasze tarasowe okno w wersji przesuwnej wycenili sobie bagatelka na.............19-cie tysięcy:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:! Czujecie to?!?!?! Dla porównania powiem, że reszta okien do całego domu to połowa tej kwoty. Chyba chcieli odstraszyć klienta, no i w sumie to im się udało....:oo2:

Do góry