reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

A jeśli dom będę miał... - czyli wszystko o czterech kątach

ninja-jak Tymon zacznie ci raczkowac a potem biegac to bedziesz miala co robic i bedzie wesolo bo takie pomysly co dzieci maja to szok:-D:-D:-D

reklama
Tak was tu czasem czytam..i czytam..I fajnie będziecie miały w swoich domkach:tak:,..najważniejsze że swoje!..i własne podwórko, aaaahh!Ciszę się z wami że wam tak szybko domki "rosną":tak:..
My mieszkamy w naszym juz 4 lata,noo własciwie to jak wrócilismy ze Stanów,i w Polsce sie już Alex urodził..
Kupiliśmy już gotowy(dobra okazja)ale tez wszystko na wymianę..,okna,podłogi..(w piwnicy nic nie było tylko piach)..Wprowadzilismy sie ledwo mielismy gdzie spac,jedna łazienka była skończona i kuchnia(nie cała)..:happy:Ale byłam wtedy najszczęśliwsza na świecie-bo to był wkońcu NASZ DOM!..Teraz pomalutku ogrodzenie,kostka-to w zeszłym roku..a dzisiaj mi panowie "podwórko"robią..
I wiecie coo....już zaczyna być widać,co nieco..Dzisiaj sadzą krzczki i drzewka...po poł.ma gość przywieźć ziemię..i później będzie trawka:happy2:..
Ciekawa jestem efektu...

A to dzisiejszy postęp...

Załączniki

• DSCN0619.jpg
    DSCN0619.jpg
    105,8 KB · Wyświetleń: 71
  • DSCN0618.jpg
    DSCN0618.jpg
    101,9 KB · Wyświetleń: 76
  • DSCN0617.jpg
    DSCN0617.jpg
    110,1 KB · Wyświetleń: 75
  • DSCN0614.jpg
    DSCN0614.jpg
    107,4 KB · Wyświetleń: 72
stefanna piękny taras:-):-):-) to było też moje marzenie.. i koniecznie to wyjście z sypialni:-) i tak będzie! ja już też nie moge się doczekać jak na nim zasiądę:-):-):-) my ostatecznie zdecydowaliśmy, że zrobimy go z bruku klinkierowego, więc na razie nie będzie wylany, ale poczekam... :-) a jaką wybraliście cegłę klinkierową? ja musze zamówić cegłę i płytkę w tym tygodniu (tzn. najlepiej jutro:-D).. niby mam wybraną, ale...:baffled:

ninja super masz sąsiadów!!:-) nasi sąsiedzi - dwie działki dalej - właśnie kopać pod fundamenty.. mają synka w wieku Bartka, więc nieźle.. wyglądają na fajnych ludzi:-) ja teraz siedzę z dziećmi na 4 piętrze, więc na własnym placu i blisko ziemi będę naprawdę szczęśliwa:-D

co do prac to w tym roku stan surowy (ale bez okien, bo drewniane chcemy wstawić po wylewakach i tynkach) i przez zimę będziemy działać z instalacjami.. fachowcy już czekają.. chciałabym się wprowadzić na Święta Bożego Narodzenia..:-)

ewa ale ci zazdroszczę:-):-):-)

prace na budowie idą pełną parą:-) miało byż zalewanie jutro, ale przesunęliśmy na wtorek, bo nie doszacowaliśmy zapotrzebowania na stemple i deski i było trochę nieplanowanego latania za materiałem, ale sytuacja opanowana:-)

Dzięki Skaba1! Widzę, że nasze domki to trochę do siebie podobne, hehe:-):-D
Cegłę na kominy wybraliśmy z firmy Terca Wienerbergera. Nazywa się Calau i jest podobno niebiesko-brązowa - podsyłam linka: Wienerberger - Calau Widziałam go wczoraj na budowie i wydaje mi się, że to zdjęcie jest przekłamane i powinien ładnie pasować do naszego brązowego Brassa....
A jaki robicie strop - domyślam się, że skoro brakło stempli to żelbetowy?:confused:

Ewa33 cudny będziesz mieć ogródeczek;-):tak:!! A klon palmowy przepiękny - już planuję miejsce na niego w moim ogrodzie, hehe:-D Poproszę więcej zdjęć jak Pan już skończy całość!:tak:

reklama
Do góry