reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

A może tak coś osobnego dla starających się, żeby nie było im smutno...

Dziewczynki obiecałam więc Prosze Bardzo...
Oto foteczki mojego Bobo z USG:-p

Buzinka.... normalnie wszystko tak ślicznie widać... te oczka...
No i po lewej str. rączka..
Ten obrazek jest przeskalowany. Kliknij tu, żeby zobaczyć oryginał (860x655, 70KB).

A tutaj całe maleństwo...
No i tak pokazało charakterek mamusi... tzn. odwróciło się tyłem pokazując, że ma mnie w dupce...:laugh2:
Ten obrazek jest przeskalowany. Kliknij tu, żeby zobaczyć oryginał (826x641, 62KB).

A tutaj maleństwo + obraz bicia Serduszka...
Ten obrazek jest przeskalowany. Kliknij tu, żeby zobaczyć oryginał (827x634, 64KB).

A tutaj opis ginka mojego USG (nie chciało mi sie pisać:-p)
Ten obrazek jest przeskalowany. Kliknij tu, żeby zobaczyć oryginał (706x513, 44KB).

No więc tak:
Pomiaru NT mi sie nie udało niestety zrobić bo maluszek wg. USG jest o 3 dni starszy:shocked2: i ma 14t3d.
NB (kość nosowa) jest więc jes dobrze:tak:
Aha NT nie dało sie zmierzyć, bo tak jak mówie, maluszek jest za duży CRL prawie 8,4cm, a pozatym od od 14tygodnia wygina główke do przodu i do tyłu więc pomiary itak były by fałszywe...:-( No szkoda, ale przynajmniej sobie go w końcu pooglądałam. Nie fikał za bardzo więc raczej mam spokojne dziecko haha. W jednym momencie złapało sie za główke, a takto raczej spokojne było...
Kazałam lekarzowi popatrzeć między nóżki... popatrzył i stwierdził że albo nic jeszcze nie widać, albo to dziewucha :cool2: bo siurka raczej nie było (no chyba że malusieńki, niezauważalny)

No i to chyba tyle...

reklama
My w doma od 19,ide małęgo wykąie,pozno,ale on i tak spal sobie popłudniu i szybko nie uśnie.A jest cały klejacy i buszuje,a tak troszke sie czyms zajmie i bedzie czysty...

Elza powodzonka w rozmowie...
Isikorka życze pogodnych przygotowań i bez nerwów,super,już blisko ten piękny dzień...
Puchatka nom mam nadzieje,że tne urlopik coś da ,te inne miejsce i wena.hehe moze moze...buziaki od Mata.
Lacosta nom nom moz etak jak u Kiniusi baby siediz w brzuszku,powodzonka.
Kiniusia asuper super 6 tydz.alez super, tylko nas nie zaniedbuj,dobrze,ze ty juz na zwolnieniu.
Ataatko wow,ale super zdjątka,śliczna dizdiza,he fasolka,ale juz wsyztsko ma,niechs ie zdrowo rozwija i pięknie rośnie...super foteczki super-alez sie napatrze moze to cos da..

Kiniusia wogole dzieki za fluidkii...przydadzą:tak::tak:;-)

Niesamowita oj miałąś zalatny dizonek,ale dobrze,że miły.

Izabelko a ja cie gdzieś dojrzałam,będizemy się gdzie indziej tez spotykać kochana...a do działąnia niewiele ci zosatło,z każdym dniem bliżej....

Spadam lulki,papapa

Dobry wieczór!
Znowu bolą mnie nogi więc noc mam z głowy, wrrr.

Kiniusia, wiedziałam!!! :-):-D:-D:-D GRATULUJĘ!!! HURA!!!!! :-D:-D:-DNawet nie wiesz jak bardzo się cieszę!!! :-D:-D:-D Hura, hura, hura :-D:-D:-D Dbaj o siebie i maleństwo. Ale cudownie....:-D:-D:-D:-D:-D

Izabelka, napisz koniecznie jak po występie. Trzymam kciuki za to "zbrojenie" ;-) No to i Oskarek przechodzi fazę na mamusię. Nie martw się, szybko minie ;-):-D

wagnies, gratuluję "wymuszenia" zgody na szkolenie :-) Odpocznij troszkę. W końcu wakacje ;-)

wepka, witaj :-) Pisz dużo :-)

gosia, dawno Cię nie było. Mam rozumieć, ze wszystkie egzaminy zdane? Gratuluję :-) Teraz odpoczywaj i sie relaksuj

isikora, jeszcze tylko kilkanaście godzin i zostaniesz młodą mężatką :-):-D:-D:-D

Bastra, mam nadzieję, że nie długo jakiś urlopik. Nie można tyle pracować. Odpocznij troszkę.

elza, mam nadzieję, że już się pogodziliście. Szkoda czasu na kłótnie :-);-) Daj koniecznie znać jak po jutrzejszej rozmowie. Będę trzymać kciuki.

mufka, a dopisuje, dopisuje.Mimo bólu nóg ;-) Dziękuje bardzo :-) Jak wyniki egzaminu?

Ivi, co u Ciebie? :-)

NieSamowita, fajnie, że siostra Cie odwiedzi. Będziecie piły winko (i nie tylko ;-):-D) i plotkowały całą noc ;-) Fajnie tak pogadać z siostrzyczką.

Meggie :-)

Ewcia, to może jakieś kolejne fotki? ;-) Synek pewnie bardzo sie cieszy jak tata przyjezdza. Jeden z moich bliskich przyjaciół też jeździ na Tirze. Nie dawno urodził Mu się synek, wiec jakoś sobie załatwił, że w weekendy jest w domku. Tylko On chyba po Polsce.

Puchatka, córa ucałowana. Przesyła i Tobie buziaczki :-) A co ta teściowa znowu Ci zrobiła? Da Ci w końcu spokój, wrrr. Niech ja ją tylko dorwę ;-) Tak mi denerwować koleżankę.
A to żadna tajemnica ;-) Powiem jak skończę. Mam nadzieję, że do września, bo później będę miała mniej czasu ze względu na powrót do pracy :-)

lacosta, fajnie, że już wróciłaś. Mam nadzieję, że wyjazd służbowy udany :-) Trzymam kciuki ;-)

madziujka, witaj i na tym wątku :-)

Ataata, już pisałam na głównym, ale napiszę jeszcze raz. Wzruszyłam się....:-) Dbaj o Was kochana.

Minionej nocy prawie nie spałam przez ten ból nóg i dzisiaj czuję, że będzie to samo. Już mi nawet maść nie pomaga jak dawniej. Nie wiem, może powinnam iść do lekarza?
Idę sie wykąpać, bo jutro koniec laby i do roboty ;-)

Spokojnej nocki

Kiniusia, jak ja sie cieszę!!!!:-D:-D:-D

Asiu do lekarza koniecznie po co masz się męczyc i po nocach nie spać:tak: a co do teściowej no to chyba potrzba nam odpoczynku od siebie może będzie lpeij jak pójde do pracy:tak:

Drogie kobietki śpijcie spokojnie ja tez uciekam do łózia bo gonia mnie różne wewnętrzne smuteczki a za nic nie chcę im się dać :tak::tak:

Myslalam ze cosik popisze ale padam bo niedawono dopiero wrocilam do domciu.... rano opisze Wam moje wczorajsze przygody a na razie zycze milej nocki!!!

Ataata kochana.... wielkie buziaki dla Ciebie i dzidzi!!!!

hej dziewczynki
wpadlam pogratulowac

Kiniusiu kochana- GRATULUJE :-):-):-)FASOLUNI, dbaj o siebie i niunie :-)no i coz wiecej -dzieki za fluidki
i tak jak wiekszosc dziewczyn tez tak czulam ze jestes w ciazy:-):-)
ciesze sie ze masz ta upragniona fasolke
i mam nadzieje ze twoje fluidki wystarcza dla nas wszystkich i wkrotce jedna po drugiej zobaczy dwie krechy na tych testach
Ataata- dzidzia przesliczna- wzruszylam sie :happy:taki malutki skarbek w tym brzuniu siedzi, trzymajcie sie cieplutko i dbajcie o siebie, ale widac ze bobasek zdrowy rosnie :-):-)no i do tego jaki fotogeniczny;-)

reszte dziewczynek sciskam i uciekam bo padam na ryjek ze zmeczenia buziaczki :-*

reklama
Czesc dziewczynki :-):-):-)
Na poczatek ogromne gratulacje dla Kiniusi . Kochana gratuluje i bardzo sie ciesze ze Ci sie udalo. Zycze tego kazdej z nas zeby mogla przezyc ta cudowna chwile.
Ja wlasnie zbieram sie do pracy. Niestety w te wakacje nie wybieram sie na urlop. No coz. Jakos to przeboleje.
Musialam nadrobic tyle postow ktore tu nastukalyscie ale widze dobre wiesci.Kiniusia w ciazy Ataata ma piekna dzidzie w brzuszku. Super. U mnie dobrze. @ sie jeszcze nie pojawila ale po ostatnim usg kontrolnym pani doktor mowila ze sie zbliza i to bardzo wredna ale jak narazie nie chce przyjsc.No coz czekam w takim razie.:-p
Juro slub naszej kolezanki wiec mam nadzieje ze urzadzimy sobie tu wlasna impreze na jej czesc :-D:-D:-D. Beda tance hulanki ....
Pozdrawiam wszystkie buziaki posylam i zmykam sie ubierac bo za 4 min wychodze.
Milego dnia zycze. Mam nadzieje ze bedzie bezdeszczowy :-):-):-)

Do góry