reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

A może tak coś osobnego dla starających się, żeby nie było im smutno...

witajcie kochane dziewczynki :-):-):-):-):-):-):-).
Już jutro mój wielki dzień :cool2::cool2::cool2::cool2::cool2:
Humorek jak na razie dopisuje, nerwy są ale już nie takie jak wczoraj :tak::tak:
zabiegi u kosmetyczki wypłukały ze mnie cały ten stres z kilku dni :-):-):-).
Bardziej martwi mnie pogoda :zawstydzona/y::-:)-:)-:)-(. U nas jest dość kiepsko. Cały czas pada i jutro też ma padać :dull::dull::dull::dull::dull: ale trzeba być dobrej nadziei i może przez chwile sie rozpogodzi :happy2::happy2::happy2::rofl2::rofl2:.

Attatko fasolka/ fasolinek śliczny :-):-):-):-):-):-):-)
Moniko, Sabinko, wagnies, gosia, asia, izabelka, Ewcia, mufka,elza,bastra, wepka,
Meggie,lacosta witajcie

reklama
Witam:-)
Isikorko mocno Cię przytulam przed jutrzejszym dniem i nic się nie stresuj kochana to będzie najpiękniejszy dzień w Twoim życiu:-) A nastepne tak piekne przyjdą jak zobaczysz dwie kreseczki na teściku i jak bedziesz tulić swoje maleństwo:-)
Izabelko trzymam kciuki za Twoje szaleństwa:-);-)
Ataata no cóż za piękne maleństwo!Niech dalej rośnie zdrowo:-)
Kiniusia - jak się cieszę,że wszystko gra:-)
Calą resztę mocno tulę i witam :-):-):-)
U mnie buro i ponuro, ale nic to. Na 12 idę w sprawie pracy, potem to chyba sprzątanko. Wczoraj przeszla malutka burza w moim związku, ale szybko ją przegnaliśmy, bo rzeczywiście szkoda tracić życie na jakieś bezsensowne klótnie. A od poniedzialku rozpoczynamy maly remoncik u nas w mieszkanku:-)Wlaśnie jestem na etapie dobierania kolorów na ściany, a nie chcę, aby byl to jednolity kolor. Co jeszcze wymyślę to się okaże:-)

Hejka,

Boze jak ja sie nie moglam dzis zwlec z wyrka.... grrr.... brrr....:wściekła/y:
Jestem zdolniacha... pojechalam wczoraj odwiezc kolezanke z coreczka do domu i uciekajac przed nawalnicom (zeby dziecko nie zmoklo) zatrzasnelam sobie kluczyki w aucie a zoreintowalam sie jak wszystko ucichlo i chcialam wraca do domu (bylo juz po 22) i kochany mezus zwlekl sie i przyjechal po mnie z zapasowymi kluczykami.... :zawstydzona/y:

Puchatka oj co za wredna tesciowa... zeby Cie tak denerwowac.... Dziekuje za fludiki ze zdrowkiem ;-):-):-D przydaja sie... wczoraj z kolezanka i jej corcia zrobilysmy piekna rundke po Kraq i odpukac nie bylo zle z moja noga....

Lacosta to trzymam mocno kciuki zebys dolaczyla do Kiniusi!!!!

Kiniusia calusy sle!!! I prosze o porcje najswiezszych fluidkow....

Ataata czyli dalej nie wiesz co bedziesz miala....

Elza ab czekam na wiesci z rozmowy!

NieSamowita a te badanka to w ramach badan okresowych do pracy? Tylko zastanawia mnie czemu EKG robili... mnie nigdy nie robili... za to mialam RTG....

Izabelka to mam nadzieje ze Twoje staranka beda baaaardzo skuteczne ;-)

Asialc a co to wakacje?;-)

Isikora wielki dzien sie zbliza wieeeellllkiiimii krokami!!!

Wagnies ,a dziękujemy,dziękujemy. ;-)
Ależ proszę:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Proszę łapać i szybciutko zachodzić w ciążę.

Za chwilkę lecę po luteinkę,którą lekarka zapisała,bo w podbrzuszku boli.
Czy wiecie może jak ona działa,bo nigdy nie miałam z nią do czynienia??? :cool2:
Buziaki.

Luteina zawiera progesteron, który ulatwia zagnieżdzanie się zarodka, pomaga w utrzymaniu ciąży, znosi samoistną czynność skurczową macicy - to tak pokrótce. Jeszcze wiem że na ból podbrzusz można lykać nospę forte

Tak na prosty język tlumacząc dzialanie tego progesteronu zawartego w luteinie to: on pojawia sie i zwiększa się w drugiej fazie cyklu (umożliwia owulacje)a potem spada jeśli nie dojdzie do zaplodnienia, a jeśli dojdzie do zaplodnienia to nie spada i widoczne tego objawy to m.in. zwiększona temperatura. Czasem jednak dzieje się tak, że mamy go trochę za malo i wtedy trzeba się wspomoc przyjmowaniem go w postaci Luteiny. Mam nadzieję że nic nie przekręcilam i w miarę jasno to okreslilam

A tu jeszcze informacje jakie znalazlam na internecie, ale to wlaściwie jest to co napisalam powyżej:

Hormon ten umożliwia implantację zapłodnionego jaja w błonie śluzowej macicy i utrzymanie ciąży. Jeśli do ciąży nie dojdzie, wydzielanie progesteronu zmniejsza się i dochodzi do menstruacji. W przeciwnym wypadku progesteron zaczyna być wytwarzany także przez łożysko i do piątego miesiąca ciąży jego produkcja jest na tyle duża, że ciałko żółte nie jest niezbędne do dalszego utrzymania ciąży.

Ło jejku ale żeście naskrobały :blink:

Przede wszystkim dziękuje/my wam wszystkim i każdej z was z osbona za milulkie słowa. Dzięciątko kazało zato podziękować;-)...

Niesamowita u nas wczoraj ta sama wichura przeszła.. Jka sie rozlało i zaczeło grzmieć to aż sie nam cyfra w TV "zagięła" i żaden program nie szedł. A lało tak potwornie, że nam okna poprzeciekałay:shocked2: A ja wtedy parasol i po koleżanke na polko na ploteczki:-)

Wagnies no jeszcze na 100% nie wiadomo czy to fasolek czy fasolka:confused: Ale i ja i lekarz obstawiamy małą Agatke, tzn Nikolke:-p

Isikora jejku to już pojutrze.... jezu nie masz stresa:confused: Ja to bym chyba na uspakajających już chodziła:laugh2: Nie no żartuje, ale napewno bym sie juz zaczeła denerwować...
No to bedziemy Ci składać życzonka za chwilke...;-)

Wszystkim pozostałym dziewczynkom mówię Dzień Dobry

reklama
Dzień dobry,ja tez się kłąniam wam.
U mnie pada od rana,brzydka pogod ai zapewne w domu czas dzisiaj spędzimy. Musz ezrobić śniadnia esobie,Matek pewnei tez zje razem z emną, no i kawaa.

Asialc nie mam nowych fotek,ale tata jeszcze nie raz bedzie tu tirem przyjeżdżał,takż enarobie.Teraz dali mu jakiś brzydki,żę wstyd robić zdjęcia:-D;-):-D.

Bastra,oby ta wredota nie przlała @ jedna. A impreze oczywiście ja się z chęcia pisze na imprezki.

Isikora super,że masz świetny humorek,niech ci cały czas dopisuje aż do niedzieli i dalej. A zabiegi fajnie,ze ci umiliły ten humorek. A pogodą kochana tot y się nie przejmuj,wy jesteście najważniejsi a nie jakieś bzdetki pogodowe;-):tak::-).

Elza no to udanej rozmowy,oby praca wypaliła.Jak wrócisz to zdja relki nam.

Wagnies no to nieźle narobiłaś:-D:-Dmój to by darł sie chyba na mnie ze 3 dni..:dry:

Kiniuisa ja tez troskz efluidków podłapuje,przyd ami sie ich troszke na Mazurachłapie w słoik:-D:-D

Ataaatko nie obijaj się,bo tego potem sięnie da nadrobić,tyle tu wypisuja.:-D:-D

Do góry