hausfrau...jak cie tak wysylaja to znaczy ze ci urzedniicy sie nei znaja, wykorzystaj to i powiedz ze tak musi byc....to naprawde dziala...ja juz tak pare razy zrobilam, ze musialam urzednikowi tlumaczyc, jak pewne rzeczy musi zalatwic....kopie swiadectw musisz zawsze beglaubigen...w ratuszu musisz za to zaplacic...ja placilam na poczatku(bo nie wiedzialam ze mozna inaczej) 2 euro za jeden dokument...w aok....podstempluja ci za darmo....dzwon bezposrednio do firm i sie pytaj czy nei potrzebuja kogos...moze ci powiedza, ze masz swoje namiary do nich wyslac, to zawsze cos...jesli wysylasz cos mailem, to zawsze jako pdf, bo tu nie zawsze ci worda otworza...(do worda sie przyczepiaja czesto wirusy i oni ich nawet nie otworza tylko od razu skasuja)...jak cie na rozmowie beda pytac o ciaze...mozesz klamac...chroni cie od tego prawo, nie maja prawa na tej podtsawie wybierac pracownikow...nie mow na rozmowie bron boze ze planujesz dzeicko....i tak bedzeisz miala ciezko, jako mloda zona sie przebic....oni wychodza z zalozenia ze zaraz zajdzeisz w ciaze... moze jeszcze wejdz na gelbe seiten i poszukaj firm...wysylaj podania na slepo, gdzei sie da....moze na stronie siegen bedzei tez jobbörse... zrob podanie "z jajem" takie zeby sie rzucilo w oczy np. na twoim osobistym papierze z naglowkiem z twoim imieniem i nazwiskiem, albo twoje podanie w formie flyera...doslownie zareklamuj sie...umowia sie na rozmowe z ciekawosci... oni codzeinnie dostaja podania ktore wygladaja tak samo...musisz sie rzucic w oczy...np. wyslij im cukierka mietowego z karteczka, ze oferujesz im ein frisches gefühl mit den frischen ideen z numerem twojej komorki... u mnie sie na cos takiego nabierali... nawet jak odsylali mi papiery to cukierka nie bylo, ale zawsze dzeikowali za odmienne podanie...czyli zwocili uwage, bo nie dostalam odmowy "z masowki" tylko indywidualna.... bedzei dobrze...musisz sie tylko dobrze sprzedac...i o pieniadzach mow na koncu...;-)