altoids
Fanka BB :)
Altoids czasami jest pod górkę, żebyśmy mogli jeszcze bardziej docenić coś co potem dostaniemy. Gdyby wyszło wam za pierwszym razem radość napewno byłaby wielka, ale kiedy czekacie tak długo, wasza radość z II będzie jeszcze większa i poczujecie się jeszcze szczęśliwsi. Znam osoby, którym prawie wszystko przychodzi bez wysiłku. Ich żcycie prawie pozbawione jest łez ze smutku, ale również łez ze szczęścia. Często takie osoby szukają problemów gdzie ich nie ma, albo wyolbrzymiają drobne problemy, które się pojawiają. Taka już jest ludzka natura. Więc cieszmy się zarówno z małych i dużych sukcesów, jak i z niepowodzeń, które sprawiają, że nasze życie jest pełne emocji.
Wybaczcie mi mój wywód, ale to wciąż wpływ mojego fantastycznego nastroju (który tak apropos wywołany jest drobnym sukcesem po pasmach niepowodzeń). :-)
Ja już mam na dziś dość pisania pracy. O tej porze nie potrafię się skupić. Zmykam do spania. Dobranoc. :-)
Aniope- swiete slowa no i piekny wywod. wiem ze masz racje, wiem za jak sie czlowiek na cos naczeka to potem to docenia, ale czasem mam takie poczucie niesprawiedliwosci i krzywdy ze to nam sie zdarza. Zwlaszcza ze wcale nie mialam zycia uslanego rozami... ale moze nieporzebnie o tym pisze. Ja po prostu juz tak sie nie moge doczekac....
ale wiesz co masz racje z tymi osobami ktorym wszystko przychodzi latwo i ktorzy maja wszystko podane na tacy....kilku moich znajomych tak wlasnie ma i rzeczywiscie nie potrafia sie cieszyc z prostych rzeczy, i czesto wyszykuja problemy...
Czasem tak sobie mysle ze to nasze oczekiwanie na fasolke ma swoje dobre strony, bo bardziej doceniamy, bo uczymy sie byc cierpliwe i pokorne....moze wlasnie Bog kaze tym dziewczynom nauczyc sie czego poprzez to czekanie, zmienic sie, otworzyc i spojrzec inaczej na swiat, na ludzi i tak dalej....