reklama
koral
Mama Julka,Maksa i Lili.
Kasiu super watek - cos dla mnie !!!!!!
Moj Julek zasypia przy cycu - wpierw dostaje 200 ml mleczka sztucznego a potem cycucha i spi
wtedy wkladam go bardzo powoli do lozeczka - spi w nim od kilku dni bo tez nie przepada za nim
najgorsze jest to ze budzi sie za godz na karmienie i musze go dlugo nosic zeby zasnal
potem dalej spi w lozeczku ale budzi sie jeszcze z 8 razy i ja biegam do niego
nad ranem nie mam juz sily i biore go do swojego lozka i spimy do 10.

Moj Julek zasypia przy cycu - wpierw dostaje 200 ml mleczka sztucznego a potem cycucha i spi
wtedy wkladam go bardzo powoli do lozeczka - spi w nim od kilku dni bo tez nie przepada za nim

najgorsze jest to ze budzi sie za godz na karmienie i musze go dlugo nosic zeby zasnal
potem dalej spi w lozeczku ale budzi sie jeszcze z 8 razy i ja biegam do niego
nad ranem nie mam juz sily i biore go do swojego lozka i spimy do 10.
KASIA fajny wątek.
Mój Patryś z zasypianiem nie ma problemów więc chyba nie czesto bede tu zaglądac ale napisze co i jak a wiec: zasypia wszedzie tam gdzie się go połozyc jak tylko jest spiący. W nocy zawsze spi w swoim łóżeczku (od samego początku). Przyzwyczaił sie tylko do tego, zreszta sam to wymyślił
, ze przy zasypianiu musi lezec na boczku i przy buzi miec pielusię.
Z ta pieluchą to wogóle jest tak, ze jak tylko mu ją przykładam to on juz oczka zamyka (działa na niego jak srodek nasenny:-)).
Spróbujcie dziewczyny jak macie problem z zsanięciem Waszych dziciaczków-może pomoże.
Mój Patryś z zasypianiem nie ma problemów więc chyba nie czesto bede tu zaglądac ale napisze co i jak a wiec: zasypia wszedzie tam gdzie się go połozyc jak tylko jest spiący. W nocy zawsze spi w swoim łóżeczku (od samego początku). Przyzwyczaił sie tylko do tego, zreszta sam to wymyślił

Z ta pieluchą to wogóle jest tak, ze jak tylko mu ją przykładam to on juz oczka zamyka (działa na niego jak srodek nasenny:-)).
Spróbujcie dziewczyny jak macie problem z zsanięciem Waszych dziciaczków-może pomoże.
10 Hmm... marzenie cietej głowy!
! Mały o 5 ma juz oczy jak 5 zlotych i nie ma mowy o spaniu dalej!!
Mąż pacuje w innym miescie i nie każda noc spedza z nami, wiec jak go nie ma dawcio zawsze spi z mamą (karmie butla i czasem w nocy łapie się że zasnęłam podczas karmienia), ale jak jest w domu najpierw kładziemy do łózeczka a jak juz sie obudzi na zarcie bierzemy go do nas!! Spanie w trojke masakra!!! mój kregosłup sie buntuje ale nasza wina trzeba było nie przyzwyczajać!!
Poczekam na jakies rady i może spróbujemy coś zmienic!!

Mąż pacuje w innym miescie i nie każda noc spedza z nami, wiec jak go nie ma dawcio zawsze spi z mamą (karmie butla i czasem w nocy łapie się że zasnęłam podczas karmienia), ale jak jest w domu najpierw kładziemy do łózeczka a jak juz sie obudzi na zarcie bierzemy go do nas!! Spanie w trojke masakra!!! mój kregosłup sie buntuje ale nasza wina trzeba było nie przyzwyczajać!!
Poczekam na jakies rady i może spróbujemy coś zmienic!!
No to ciezko masz Kasiu.
A może Twoje dziecie się nie najada i dla tego tak czesto lub wcześnie wstaje.
Ja karmie tez butlą ale od 1,5miesiąca Patryk przesypia noce, a teraz kiedy zjada większa porcje czyli 210ml to śpi od około 21:30 do 7:00 i po karmieniu i godzinnym gadaniu, piszczeniu i śmianiu zasypia tak do około11:00.
A może Twoje dziecie się nie najada i dla tego tak czesto lub wcześnie wstaje.
Ja karmie tez butlą ale od 1,5miesiąca Patryk przesypia noce, a teraz kiedy zjada większa porcje czyli 210ml to śpi od około 21:30 do 7:00 i po karmieniu i godzinnym gadaniu, piszczeniu i śmianiu zasypia tak do około11:00.
Nie no chyba sie najada! nigdy nie wciagnie całej butli zawsze cos zostaje! zjada około 120ml co 4 godziny! a tak między karmieniami ok 2,5 godz chce sie bawić oczywiscie nie sam a 1,5 spedzamy na usypianiu spaniu i dosypianiu!
U nas podobnie jak u Mony , problemow nie ma. maly zasypia w swoim lozeczku, przy cycku, w wozku lub na rekach. jak widze, ze jest spiacy/zmeczobny to go klade do lozeczku i tam ewentualnie pobujam, poglaszcze itp. Zdarza sie czasem, ze nie moze zasnac to wtedy go ponosze na rekach, ale to rzadko, dzis np. sie tak zdarzylo a kiedy ostatnio to nawet nie pamietam. Czesto tez zasypia porzy cycu podczas karmienia i wtedy jak skonczy ciumkac to go odkladamy do lozeczka.
Wieczorem jest kapiel, karmionko i odkladany do lozeczka. Wieczorem zazwyczaj usypia przy cycu.
Wieczorem jest kapiel, karmionko i odkladany do lozeczka. Wieczorem zazwyczaj usypia przy cycu.
reklama
Podziel się: