reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Aaa... czyli jak zasypiają Nasze maleństwa

reklama
Kuba spi od 20 do 7.....z minimum dwoma pobudkami :sorry2:
Drzemki sa albo dwie - trwajace od 0,5 do 1 godziny....okolo 10-11 i 16.......albo jedna 2 godzinna okolo 12-13.
Czasem, ale bardzo rzadko zdrzaja sie jakies "anomalie" ;-)

Przynajmniej z samym zasypianiem nie ma problemu (zazwyczaj) - klade w lozeczku, daje smoczka, misia, wychodze, zamykam drzwi i po krotkim czasie spi.

Dzisiejsza noc już taka fajna nie była. Alicja obudziła sie o 2 i zaczęła wrzeszczeć, więc zabrałam ja do siebie do łóżka. Poszłam na łatwiznę, bo jakaś taka śpiąca byłam i nie chciało mi się jej tam w łóżeczku usypiać... Niestety brakuje mi konsekwencji w działaniu...
Alicja zasypia około 21 i śpi do 7. Z reguły w nocy są dwie pobudki. W dzień śpi raz około 2-3 godzin.

Moja Olenka spi od 19.30 do 6 rano, czasami jej sie zdarza do 7. W nocy mam jeszcze pobudke na kaszke... W dzien spi ok 3 godzinki ( 2 razy po 1,5 h):)

u nas odkad mały śpi u siebie w pokoju to jest dobrze... zasypia między 19.30 a 20...ok. 23 jeszcze butla przez sen i śpi przeważnie do 7 czasami dłuzej:tak: - to mi pasi - całe nocki przespane:tak:

w dzien- róznie - jak biorę go od pani to już raczej w domku nie spi- wole go przetrzymać wtedy szybciej pada wieczorkiem:tak:

Dziś kolejny sukces:tak:. Druga noc przespana w łóżeczku i pobudka dopiero o 6:30:-D. Tylko chyba muszę wkładać Alicję do śpiworka bo chyba troszkę jej chłodna jak się wykopie.

Anusia to swietnie :tak:
Haniu wlasnie tez u nas odkad maly spi u siebie w pokoju to nocki sa lépsze i dluzej spiocha :tak: jak z nami spal w pokoju to byl taki okres ze sie budzil o 6.00, 6.30 a teraz czesto sie budzi o 8.00 czasami o 7.00 ale nigdy wczesniej :rofl2:

Anusia-wielkie gratulacje:tak:
A u nas odkąd poszłam do pracy gorzej i z samym zasypianiem (w dzień) i ze spaniem:no: Może to też jest związane z zębami, ale nie chcę wszystkiego tym tłumaczyć;-) Poczekam jeszcze kilka dni i zobaczymy, jak będzie... A później koniec z jedzeniem w nocy:sorry2: I nie bierzemy małej do naszego łóżka w nocy (co ostatnio robiliśmy, żeby się wyspać):-(

reklama
hej, raczej na plus u was no nie :-)

u mnie mloda tez lepiej jak w swoim pokoiku, w swoim lozeczku...tak od 20:30-21--- ale ostatnio spi u niej na materacu brat 11 letni i niestety jak mloda slyszy jak wstaja do szkoly po 7 to nie ma zmiluj ona tez chce juz zaczac dzien i mamy problem,,, albo robi akcje od 6 to ja bierzemy do siebie bo nie mozemy pozwolic aby starsze dzieci niewyspale lazily...
ale jak tylko mlody dostatnie w koncu swoj pokoj to bede nelke cisnela aby do 8 zostala w lozeczku bo co to ma byc zebym ja od pieluchy do butelki, do starszych a sama nie miala czasu nawet se zasiasc z kaweczka z rana....

a w dzien juz tylko 1 drzemka dluzsza ok 13 na 2 godzinki
no i problem dlugich dni... juz jest jasno od 5 do 22 gdzies ...

Do góry