reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ach śpij kochanie ....

Idziu - współczuję, choć u nas mały też nie daje mi pospać, bo chyba wszystkie górne zęby mu idą, takie ma dziąsła spuchnięte:szok:. Może u Twojej małej to też ząbki:confused:, podobno bardziej dokuczają w nocy, bo dziecko się nagrzewa i bardziej boli. A może za dużo śliweczek:confused:. Kuba jak za dużo ich jadł, to też w nocy bardziej się kręcił.

reklama
Pochwaliłam wcześniej mojego synka a przez 2 ostatnie noce nie dał mi spać... Zasypia o 20 i budził sie o 2 w nocy, pozniej regularnie co godzine az do 6 rano, nie mam pojęcia co mu się stało. Na kolację zjada cała miskę kaszki więc powinien być najedzony. W nocy zawsze daję mu pierś. Może powinnam przestać dokarmiać go w nocy?

Idziu a te kaszke bananowa z tego co pamietam to bezmleczna dajesz prawda??Bo pamietam jak pytalam sie o objawy nietolerancji mleka modyfikowanego(podejrzewalam to u Frania) to dostalam odpowiedz ze pierwszym sygnalem jest czeste budzenie sie w nocy i takie objawy jak przy kolc+ ewentualne zmiany skorne.Ale was to nie dotyczy bo mala cycusiowa tylko :-) Wiec mysle ze to ten kaszelek ja tak wybija ze snu...:confused: w nocy niestety wszystkie dolegliwosci sie nasilaja wiec moze dlatego ladnie spi w dzien a nocka tak jej sie troszke rozbila????
Trzymam kciuki za poprawe i szybki powrot do zdrowka Twoich uroczych pociech!!
maarta100 mysle ze jak zjada normalna porcje kaszki na kolacje Twoj brzdac to do rana powinien wytrzymac??.Dzieciaczki w nocy bardzo czesto jak sie przebudza wolaja nas zeby sie przytulic,niekoniecznie musi to byc z glodem zwiazane.A ile razy w nocy dajesz piers??
U nas ze spaniem bez zmian.Ciesze sie bardzo bo skoro przez zeby nic sie nie zmienilo i jak mial trzydniowke to tez pieknie sypial do 9 rano bez mojej interwencji w nocy wiec licze ze juz tak bedzie....puk,puk w niemalowane;-)

buba kasZke daje wlasnie mleczna ... moze to i w tym problem :( pewnie postaram sie przez kilka dni nie dawac jej ale co w zamian ? nie mam pomyslu ... a ten kaszel to tylko jednej nocy byl, pozostale to po prostu placz i wrzask bez kaszlu - wiec to nie to ... wczoraj na szczescie juz do rana z mala byl zpokoj - dla odmiany michal budzil sie dwa razy bo cos zlego mu sie snilo ... jak to mowia " jak nie urok to ... " :)

Idziu jak ja szukalam sprawcy i wykluczalam mleko modyfikowane przez tydzien to robilam tak o na dwie godz przed kaszka cyc i kaszka ale ta bez mleka na gesciutko oprocz musisz sprawdzac bo wiekszosc zupek i dan sloiczkowych zawiera mleka,zadnej cielecinki i masla.Ja tez przez tydzien tez nie jadlam nic od krowy.Typu sery,miesko,maslo itp...ale tak jak pisalam u nas sprawca okazala sie zwykla slina :-D :-D :-D Moze to mleczko w tej kaszce jest dla malej za tluste???bo to chyba jej pierwsze kontakty z mleczkiem modyfikowanym i brzusio musi sie przyzwyczaic??Nie sadze tez zeby to byla alergia bo przeciez Ty karmilas piersia i normalnie jadlas nabial i wczesniej nic nie bylo.
Moze sprobuj dac tej kaszki bezmlecznej na noc tak jak pisalam wyzej ale wczesniej podtankuj ;-) albo daj kaszke rano i zobacz czy taez sa takie objawy??moze to pomoze???

Buba normalnie karmię piersią w nocy tylko raz- jak sie przebudza około 4, ale osatnie noce to dosłownie co godzine, najpierw starałam się go tulić ale dalej płakał więc dla wygody i żeby go nie wybić ze snu dawałam mu pierś. Sama też chce spać bo mam na 7 do pracy. Nie wiem co robic. Zawsze Antos śpi w łóżeczku- dzisiaj musiałam go zabrać do nas do łózka.

buba wlasnie myslalam zeby dac jej kaszki bezmlecznej na wodzi ( bedzie troche chuda ale coatam ) - ta kaszka to nie jest jeszcze na noc - je ja okolo 18 a potem po kapaniu o 20:30 dostaje cyca juz na noc; mam tylko jeden maly problem - michal jest chory a meza nie ma wiec musze poczekac na jego powrot do czwartku zeby wybrac sie na zakupy - w domu kaszka jest tylko mleczna ; a jezeli chodzi o zupki to ze wzgledu na zawartosc mleka nie kupuje tych z gerbera - jemy zupki tylko bobovita - bardzo malej smakuja wiec z innymi nawet nie eksperymentuje :) a deserki to roznie ...

maarta to prawda ze danie cyca zeby dziecko sie uspokoilo jest suuuper ale niestety to sie moze zamienic w nawyk i wtedy bedziesz zalowac (tymbardziej ze jak piszesz karmilas juz tylko raz w nocy); u nas ostatnio jak w nocy sa wrzaski i krzyki i placz takie po 2 godziny to ja malej nie daje cyca chociaz przeszlo mi raz przez glowe ze moze by to pomoglo - ale sie nie zlamalam ... mam nadzieje ze jakos to przetrwamy :)

Maarta100, a moze rosna mu zabki??
Vika tez sie budzi co godzina teraz, ale wystarczy ze wloze jej smoka i jest spokoj. Mam nadzieje, ze to minie jak zeby wyrosna

idziu podzrzucila bym Ci te kaszke bezmleczna tylko toche daleczko do ciebie mam :-(
maarta Idzia ma racje.Nasze pociechy to juz duze niemowlaki i bardzo latwo sie przyzwyczajaja do wygodnych dla nich syluacji a potem konsekwentnie tego zadaja potrafiac robic prawdziwa histerie ...:-( a my myslimy ze krzywda jakas albo glodek neka i ulegamy ale niestety nietedy droga...jak dziecko przyzwyczaimy do zasypiania po cycu tak juz bedzie chcialo zawsze zasypiac.Postaraj sie moze ze smoczkiem podzialac na poczatek jesli twoj babel jast smokowy,albo moze to zabki wiec zelem posmaruj.Albo popros meza zeby sprobowal uspokoic dzidzie.To naprawde czasem czyni cuda.Moj Franek wiedzial juz w wieku 4 miesiecy ze jak tata wkracza do jego pokoju to nie ma nawet co mialczec o cyca ;-) Zasypial wiec natychmiast bez zadnego lulania.albo sprobuj zostawic go na chwilke,moze pogada sobie i sam zasnie???Poczytaj sobie tez "Usnij wreszcie" ktores dziewczyny maja to w formie elektronicznej chyba.No i trzymaj sie dzielnie.Duzo cierpliwosci i konsekwencji zycze!:-)

reklama
Postaram się dzisiaj nie dać cyca w nocy, zobaczymy co będzie.... A taty nie budzę w nocy do małego bo mi go po prostu szkoda, niech się chłopak wyśpi! Antos nie chce ciagać smoka, będę go musiała ululać na rękach.Ząbki mu sie powoli wyrzynają, czasami smaruję je żelem ale nigdy specjalnie nie grymasił z tego powodu więc to chyba nie powinno być przyczyną.

Do góry