reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ALEKS - 28tydz, 1,150kg, 39cm

reklama
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy, wiem że z Wami uda mi się ten trudny okres przetrwać i postaram się Was nie zamęczyć lamentami;-)
Jutro mam wywiad w ośrodku, chyba będą pytać o zachowanie i upodobania Aleksa, jak z nim postępować... tak myślę, ale co to będzie to opiszę wieczorem jak już będzie po wszystkim.

A tak z innej beczki:
Aleks na ostatniej wizycie u pediatry miał robiony bilans 2 latka i pani pielegniarka bez zapytania wzięła całą rubrykę umiejetności dziecka w haczyk i wpisała NIE po czym pyta (żeby sie upewnić chyba) czy Aleks cos mówi - mówię jej ze tak, czy potrafi jeść łyżeczką - mówię że tak, czy potrafi pokazać oko, nos, ucho - tu nawet nie musiałam odpowiadac bo Aluś od razu pokazał jej że wszystko ma na swoim miejscu:-D, no i kobieta musiała poprawiać cały bilans:-D

Beti, ja tak na szybko bo obiecałam sobie dziś wcześniejsze pójście spać. Zdjęcia super! Widać że się Aleksowi podoba. W ogóle to jak patrzę na zdjęcia Aleksa to - Adaś ma identyczny basenik dmuchany (on akurat go nie znosi i najczęściej w nim płacze), a jak byliśmy na basenie to była identyczna huśtwaka. Więc normalnie - jakbym te zdjęcia już gdzieś widziała :-p tylko mój Adaś nie miał aż tak wesołej minki. Ale wiesz co - też woli większy basen niż mały.
Co do przedszkola - trzymam kciuki żebyście jak naszybciej oswoili nową sytuację. Mam nadzieję, że będzie dobrze a i Aleksowi się przyda choćby kontakt z rówieśnikami. Ja posyłając Adasia do żłobka właśnie na to liczę - że trochę go zmotywują inne dzieci.
Z tym bilansem to nieźle - jak lekarka tak mogła, z lenistwa czy co?! A tak swoją drogą - od kiedy Aleks pokazuje oczko, nosek itp? Przepraszam że pytam, ale zastanawiam się jak to jest z innymi dziećmi, bo Adaś jeszcze nic nie pokazuje palcem (choć wiem, że jest malutki i ma czas) - jak tylko wyczuje że ktoś coś od niego chce ("gdzie mamy nosek?") bije brawo - jedyne co umie.

Ostatnia edycja:
co do bilansu to pielegniarka tak namieszała, lekarka Aleksa tylko pokręciła głową jak zobaczyła ten bilans i powiedziała jej jak to wygladało.
U Aleksa tez było pierwsze brawo w 12-14 miesiącu, potem 15-16 miesiąc ważyła myszka krupki i posyłał całuski, od 18 miesiąca oko, nos, ucho i od 23 miesiąca pokazuje ze ma 2 latka. Tak jakos w tych granicach to sie rozwijało.
Też często się mylił ale trening czyni mistrza;-)
Wiesz z tym żłobkiem to tak mi się przebiłaś do mojego zdrowego rozsądku, bo ileż to dzieci młodszych od Aleksa idzie do żłobka i wszystko jest dobrze a ja taki mięczak jestem, kurcze musze sie zebrac do kupy;-)

Aha, w podziękowaniu za te 2 lata rehabilitacji dla cioci w imieniu Aleksa mąż w pracy zrobił taką różę
526eebcc76.jpg
na tabliczce jest dedykacja:
"Dziękuję Ci za spędzone z Tobą chwile
Za radosny uśmiech i spojrzenie miłe
Za Twoją czułość i wyrozumiałość
Za twą cierpliwość i wytrwałość"

No i zdjęcie
fota 009.jpg
Ach jutro poleje się może łez, już mi się grubo w oczach robi:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
O jejku, jak pięknie...
Weż ze soba paczkę chusteczek..
Kurcze, pięknie, że trafiliście na taką cudowną rehabilitantkę.

Alex na drugim zdjęciu jest cudowny

Dedykacja i róża-piękne. A mały i mnie rozwalił na tym zdjęciu :)
A pielęgniarka :shocked2::confused2::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ,ja pitolę, ale kurka już w Studium ze dwie takie france mieliśmy :-(

reklama
Do góry