Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Dziękuję za wsparcie. Myślę podobnie jak Ty, zdaję sobię sprawę z niewydolności wielonarządowej jaka towarzyszy ZD. Skłaniam sie ku indukcji poronienia, ale decyzja jeszcze nie zapadła. Mam 2 bliskie koleżanki, które urodziły dzieci wiedząc, że mają ZD i niestety obie pożegnały sie ze swoimi maleństwami- jedna 2,5 miesiąca po porodzie, druga po roku, cierpiąc przy tym okrutnie. Nie chcę cierpień dziecka ani moich, męża i synka (5 lat) a opieka nad tak chorym dzieckiem może zabrać nam wszystko. Decyzja jest bardzo trudna i wiem, że nikt jej za mnie nie podejmie.foto_frame.. przykro mi że musiałaś przez to przechodzić.. najgorszy w tym wszystkim jest czas oczekiwania na wynik..
i jak w temacie wątku: robić amnio jeżeli wiemy co z tą wiedzą o stanie zdrowia dziecka zrobimy.
Napisałaś że w rodzinie nie było ZD. ZD nie jest dziedzicznie uwarunkowany. Jest to po prostu błąd/mutacja w trakcie rozwoju zarodka.
Jeżeli decydujesz się urodzić to dziecko to lekarz zapewne ci powiedział że dzieci z ZD mają często wady serduszka i konieczne jest echo serca płodu.
Ja od siebie mogę powiedzieć że jeżeli u mnie badanie wyszłoby złe to dokonałabym terminacji mimo 3 poronień. To jest bardzo, bardzo indywidualna decyzja i bardzo trudna.
Pozdrawiam.