reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Apteczka Młodej Mamy:)

Ja mam jeszcze miesiac na zrobienie listy. Moj brat przyjezdza i przywiezie mi to co bede potrzebowac. Rzeczy takie jak wlasnie majtki po porodowe i moze wklady no i jakies masci zebym nie musiala szukac tego tutaj bo i tak pewnie nie znajde...
Ide na latwizne :tak:

reklama
hmmmmmmm bardzo sie boję zastoju pokarmu wiec do listy dopisuję LAKTATOR AVENT ISIS na pierwsze 2-3 tyg aż do wyregulowania karmienia

a masć? malantan
a i balsam szostakowskiego do krocza (szytego bądz pęknieteo)super sprawa goi sie jak na psie:-):-D a w razie infekci wyciągnie wszystko jak cza

ten balsam mozna kupic w aptece ale wiem tez ze jest dostepny na ebay - u. kosztuje około 50 pln i jest dobry na wiele dolegliwości, nie tylko ginekologicznych ale i żoładkowych itp.

a co do laktatora to ja jestem "za". czytałam na wątku listopadówek ze nie nalezy go kupowac gdyz moze sie okazac ze nie bedzie potrzebny. ale mi np. bardzo pomogł w szpitalu gdy w 2 dobie po urodzeniu miałam taki nawał pokarmu ze musiałam go odciagac zeby nie zrobił sie zastoj a tym samym zapalenie piersi. poza tym damian dostał zółtaczki poporodowej i leżał 2 dni w inkubatorku naświetlany wiec wtedy mogłam odciagac pokarm i karmić go swoim a nie sztucznym tak jak to robili w przypadku innych dzieciaczków. wiem ze w szpitalach mozna wypozyczyc laktator w razie potrzeby ale ja jakos bym raczej wolała miec swój, a poza tym te szpitalne są do bani.
ja przy damianie miałam aventa, ale teraz zapatruje sie na elektryczny.tyle ze aventowski kosztuje ponad 500 pln a znalazłam na necie dwie firmy ktorych laktatory elektryczne kosztują około 150 pln tylko niestety musze zasiegnąc jeszcze opini czy są wogole warte zakupu.

Viki dzięki za info o tym balsamie.
A co do laktatora mam "w spadku" po swej kuzynce wraz z podgrzewaczem, więc trochę pieniążków zaoszczędzę ;)

Dziewczyny a kazda ma takie problemy z pokarmem ze jest go za duzo? Bo ja tez chcialabym sie przygotowac wczesniej ale nie myslalam ze odciagacz bedzie mi potrzebny bo przewaznie tego uzywaja go mamy karmiace ktore pracuja :tak:

Ja np. nie mialam wcale nawalu ale wrecz odwrotnie.Maly slabo ssal na poczatku i mialam malo mleczka.Pobudzalam wiec laktacje laktatorem.ja mam z firmy medela.Ponoc bardzo dobra(ja tez bylam zadowolona) jesli jednak ktos ma wiecej kasy to zdecydowanie polecam elektryczne .Bo od takiego odciagania recznego moga niezle rece potem bolec;-)

reklama
no wlasnie wlasnie, jesli ktos ma malo pokarmu a dzieciątko nie bardzo wie jak ssac lub nie ma potrzeby duzo ssac, wtedy pobudza sie laktacje laktatorem tak jak wspomniala aneczka.