reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Badania, normy - nasze watpliwości i pytania

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
eeeee Celinka - nie stresuj się - batoniki już pewnie dawno strawione ;-)
ale już na kolację nie jedz słodkiego i owoców :-)

reklama
ja dzień przed glukozą nie jadłam słodkości i to wszystko.

Trzymam kciuki za wasze wyniki.

W szoku jestem, bo ja mam informację, że przed badaniem kilka dni nalezy własnie zrezygnowac z drastycznych diet. Nalezy jeśc normalnie, oczywiście nie najadac się na noc przed badaniem cukrości, ale absolutnie nie dietowac, bo to zafałszuje wynik.

Nalezy jeśc normalnie, oczywiście nie najadac się na noc przed badaniem cukrości, ale absolutnie nie dietowac, bo to zafałszuje wynik.

dokładnie też tak mi się wydaje.
przecież to czyste fałszerstwo jest i więcej szkody niż pożytku może przynieść.
tydzień bez słodyczy - a potem na badanie obciążenia glukozą - a po badaniu od nowa słodkości :baffled:
jak dla mnie to właśnie prawidłowe będzie jedzenie jak zwykle i dopiero na kolację coś normalnego i bez słodyczy i owoców do poduszki ;-)

Ja dzien wczesniej mialam urodziny syna. Wystawny obiad i tort pralinowy z marcepanem i wynik 99. Wiec chyba zajebiscie dobrze cukier mi organizm pochlania. Jakby bylo za wysoko to bym pomyslala ze nie zdążył i trzeba badanie ponowic...

Ja tez dzień wcześniej zjadłam sporo pierniczka na kolację i rano miałam 78 a po glukozie 99 więc OK. nawet jakoś mi to się udało wypic choć musze przyznac że za mało sobie wcisnęłam cytrynki a niemiła pani analityk kazała mi wyjść na korytarz jakby sie bała że jej tam wyhaftuje to wszystko na podłogę..:-D jejku nie wiedziałm że jestem taka wrazliwa na takie niemiłe baby niby nic nie mówiła ale ani sie nie uśmiechnie ani nic.. ja do niej coś tam z uśmiechem zagaduję a ta opryskliwie odpowiada..aaa.. durna baba.

dokładnie trzeba jeść normalnie jedynie słodkościami nie obżerać się. Ja dzień przed słodkości nie jadłam ale owoce tak. Jeszcze o 22 pożarłam owoce bo byłam głodna.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry