reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Badania, normy - nasze watpliwości i pytania

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja juz wrocilam z badan, winiki w poniedzialek. Nienawidze cukru!!!

no ja też jestem już po. straszne to jest w smaku i zapach tez ma nieprzyjemny. ja na szczęście dzisiaj miałam bardzo miłą panią w labolatorium. pobrała mi krew, kazała posiedzieć u niej w gabinecie i dała mi od razu tą glukozę. była bardzo miła, mówiła, że na szczęście tylko raz w ciązy trzeba to przezyć. ja się u niej bezpieczniej czułam pijąc tą glukozę, bo nie wiem co bym zrobiła gdybym tak na korytarzu zwymiotowałą. później drugi raz mi pobierała krew i też była bardzo sympatyczna. taka fajna starsza pani :-)

reklama
o tak ten cukier jest okropny ale inne słodkości są pycha.

Celinka, kasia@kruszyna trzymam kciuki za dobre wyniki.

eeeeeeeeeee Dziewczyny.
ja się naczytałam Waszych opinii, że to takie okropne i bleeee i o wymiotowaniu, a potem poszłam na to badanie cała zestresowana.
i wiecie co - dla mnie tam było ok :-D
piłam lepsze napoje, ale ten był do przeżycia :zawstydzona/y:

Aga dla mnie to jest najgorszy syf, jaki MUSIALAM wypic. Tylko ze ja nie lubie slodkiego smaku, moze dlatego to dla mnie takie niedobre ;-)

mnie na początku bardzo smakował, gorzej było jak się strałam zmieścić w tych piciu minutach...
no a końcowy rezultat jest ciut powyżej normy 7,38 zamias 7,80, także w następnym tygodniu idę na kolejne badanie (75)...
a teraz mam i tak dietę (i strasznie się męczę bo jak jest pochmurno i nieładnie to myślę o słodyczach..):-(
no i boję się że znowu będzie powyżej normy...

ja na szczęście albo i nie??? nic nie musiałam pić przed tym badaniem -tutaj po prostu pobierają krew i już i albo masz cukrzycę albo jej nie masz:rofl2:

No wlasnie nie wiem,czemu w Polsce wszyscy mają krzywą robioną. Na zachodzie nie mam takich zalecen, z tego co wiem.

No wlasnie nie wiem,czemu w Polsce wszyscy mają krzywą robioną. Na zachodzie nie mam takich zalecen, z tego co wiem.
Tak samo z USG - w Polsce masz co miesiąc do końca ciąży, a w UK pierwsze po 12 tyg, a ostatnie połówkowe... W tej sytuacji o dziwo czasem wolę być w Polsce :-) Dopóki są to badania nieinwazyjne, to lepiej więcej, niż za mało. Przynajmniej ja się dzięki temu czuję bezpieczniej :-)
Aga dla mnie to jest najgorszy syf, jaki MUSIALAM wypic. Tylko ze ja nie lubie slodkiego smaku, moze dlatego to dla mnie takie niedobre ;-)
Celinka, płynu Lugola po Czarnobylu nie piłaś? Dla mnie TO był najgorszy syf :-D A swoją drogą oczywiście współczuję glukozy...

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry