reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Badania, normy - nasze watpliwości i pytania

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ńo tak ,ale mi coś tam zatyka ,i od 2 miesięcy jest bez zmian ,no 10 ,10 mam usg może jakiś cud i będzie normalnie

reklama
przodujące - to to samo, co na przedniej ścianie?

nie.
przodujące łożysko jest wtedy gdy zasłania wyjście z macicy - czyli jest pierwsze do wyjścia, przed płodem - anatomicznie patrząc od strony wyjścia ;-)
łożysko na przedniej ścianie jest ok. poprostu znajduję się na ścianie macicy tej którą masz zaraz pod skórą - w sensie uproszczonym.
przy łożysku na przedniej ścianie mozesz na przykład mniej czuć dzidziusia, bo najpierw obrywa od niego łożysko, a do Ciebie dochodzą wytłumione kopniaczki.

jakie masz wskazania do brania tego leku ?

w temacie wiem tylko, że stosuję się w przypadkach:
- zagrażające poronienie do 16 tygodnia ciąży;
- zagrażający przedwczesny poród do 38 tygodnia ciąży;
- niewydolność szyjki macicy;

czytałam o skutkach ubocznych i o tym, że dziewczyny jednocześnie przyjmują isoptin, który ma za zadanie niwelować uboczne skutki fenoterolu.

ja biorę od sierpnia .. fakt ze są po nim kołatania serca, dygotki itp ale wystarczy wziąść staweran(isoptin) ok 1,5 godz wczesniej to wtedy bloker niweluje niepożądane efekty fenoterolu

Zanim go zaczniesz brac upewnij sie czy doktorek napewno ciebie miał na mysli wystawiajac receptę skoro mowisz ze nie masz skurczy chyba ze chodzi o to całe łozysko zeby sie zabezpieczyc przed jego osuwaniem w wyniku niepozadanych skurczy..

Ja biorę od jakiegoś tygodnia razem z isoptinem i dzięki radzie Madzi żeby isoptin zażywać trochę wcześniej nie stwierdzam żadnych skutków ubocznych. A muszę przyznać, że jak u mnie to fenoterol podziałał - brzuch nie boli, czasem tylko trochę twardnieje, ale i to coraz rzadziej... Chyba muszę mu dać trochę więcej czasu:)

aga_q - jak Ty dużo wiesz - na wszystko znasz odpowiedź :-D dzięki - fajnie to wytłumaczyłaś, a dzieciątko o tak - późno zaczęłam czuć - od jakiegoś tygodnia, może dwóch ;-)

Bardzo wam dziękuje ,pójdę na konsultacje do innego ,bo skoro przeszłam po zwolnienie a on mi dał recepte ,nawet nie poprosił do gabinetu dała mi to pani z rejestracji i powiedziała ,że jest wszystko oko i za miesiic mam przyjśc .Trzeba być dobrej myśli i brać ,pewne rzeczy na miękko :wściekła/y:..Ja naprawdę się czuje wyśmienicie ....Jeszcze raz dziękuje

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry