- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
aga_q
TRZYNASTEGO :)
przodujące - to to samo, co na przedniej ścianie?
nie.
przodujące łożysko jest wtedy gdy zasłania wyjście z macicy - czyli jest pierwsze do wyjścia, przed płodem - anatomicznie patrząc od strony wyjścia ;-)
łożysko na przedniej ścianie jest ok. poprostu znajduję się na ścianie macicy tej którą masz zaraz pod skórą - w sensie uproszczonym.
przy łożysku na przedniej ścianie mozesz na przykład mniej czuć dzidziusia, bo najpierw obrywa od niego łożysko, a do Ciebie dochodzą wytłumione kopniaczki.
aga_q
jakie masz wskazania do brania tego leku ?
w temacie wiem tylko, że stosuję się w przypadkach:
- zagrażające poronienie do 16 tygodnia ciąży;
- zagrażający przedwczesny poród do 38 tygodnia ciąży;
- niewydolność szyjki macicy;
czytałam o skutkach ubocznych i o tym, że dziewczyny jednocześnie przyjmują isoptin, który ma za zadanie niwelować uboczne skutki fenoterolu.
w temacie wiem tylko, że stosuję się w przypadkach:
- zagrażające poronienie do 16 tygodnia ciąży;
- zagrażający przedwczesny poród do 38 tygodnia ciąży;
- niewydolność szyjki macicy;
czytałam o skutkach ubocznych i o tym, że dziewczyny jednocześnie przyjmują isoptin, który ma za zadanie niwelować uboczne skutki fenoterolu.
ja biorę od sierpnia .. fakt ze są po nim kołatania serca, dygotki itp ale wystarczy wziąść staweran(isoptin) ok 1,5 godz wczesniej to wtedy bloker niweluje niepożądane efekty fenoterolu
Zanim go zaczniesz brac upewnij sie czy doktorek napewno ciebie miał na mysli wystawiajac receptę skoro mowisz ze nie masz skurczy chyba ze chodzi o to całe łozysko zeby sie zabezpieczyc przed jego osuwaniem w wyniku niepozadanych skurczy..
Zanim go zaczniesz brac upewnij sie czy doktorek napewno ciebie miał na mysli wystawiajac receptę skoro mowisz ze nie masz skurczy chyba ze chodzi o to całe łozysko zeby sie zabezpieczyc przed jego osuwaniem w wyniku niepozadanych skurczy..
gemini_bb
Zadomowiona(y)
Ja biorę od jakiegoś tygodnia razem z isoptinem i dzięki radzie Madzi żeby isoptin zażywać trochę wcześniej nie stwierdzam żadnych skutków ubocznych. A muszę przyznać, że jak u mnie to fenoterol podziałał - brzuch nie boli, czasem tylko trochę twardnieje, ale i to coraz rzadziej... Chyba muszę mu dać trochę więcej czasu
mamjakty
styczniówka 2009
aga_q - jak Ty dużo wiesz - na wszystko znasz odpowiedź
dzięki - fajnie to wytłumaczyłaś, a dzieciątko o tak - późno zaczęłam czuć - od jakiegoś tygodnia, może dwóch ;-)

aga_q
aga_q - jak Ty dużo wiesz - na wszystko znasz odpowiedź![]()
no nie

nie na wszystko znam odpowiedź.
i wcale tak dużo nie wiem ;-)
Bardzo wam dziękuje ,pójdę na konsultacje do innego ,bo skoro przeszłam po zwolnienie a on mi dał recepte ,nawet nie poprosił do gabinetu dała mi to pani z rejestracji i powiedziała ,że jest wszystko oko i za miesiic mam przyjśc .Trzeba być dobrej myśli i brać ,pewne rzeczy na miękko
..Ja naprawdę się czuje wyśmienicie ....Jeszcze raz dziękuje

reklama
jakie masz wskazania do brania tego leku ?
ja tylko poszłam po zwolnienie![]()
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: