mama_ka
Fanka BB :)
Mry ja tez myślę, że powinnaś się oswoić z tym wynikiem, odgonić emocje i dopiero wziąć się za podejmowanie decyzji o ewentualnej amniopunkcji. Emocje to zawsze zły doradca. Daj sobie i dziecku trochę czasu. Tak naprawdę każda z nas, będąc w podobnej sytuacji, sama musiałaby podjąć decyzję i nikt tu nie będzie Cię do niczego przekonywał. Rozważ za i przeciw. Każdy może się wypowiadać tylko za siebie. Każdy tez ma prawo do swoich poglądów, co nie oznacza, że do osądów. Ja moge powiedzieć za siebie, że dziecko z Downem bym urodziła. Wiem to na pewno, bo przed zajściem w ciążę miałam takie dylematy, a co jesli będzie chore. Rozmawialiśmy z mężem i wspólnie uznaliśmy, że przyjmiemy każde dziecko, chore również. Wiadomo, że nie byłby to powód do radości, a raczej do wielkich obaw. Ale to my. Każdy decyduje za siebie. W tej grupie była taka dziewczyna, która mimo młodego wieku urodziła dziecko z zespołem Downa i pisała, że dziecko to daje jej całe mnóstwo radości. Także ta choroba to nie wyrok. A także wynik Twojego badania to nie wyrok, bo tak jak pisały dziewczyny, statystyki sobie, a życie sobie. Głowa do góry! Masz kochającego faceta, wspieracie się, więc dacie radę podjąć jakąś decyzję