reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Badanie pappa

Chcesz kontrowersji to założę temat z prawdziwą historią: "Mój mąż wziął urlop na ten tydzień, bo przedszkole otwierają 9.01. Ja chodzę do pracy, a on pyta, o której będę w domu, żeby wiedzieć kiedy obiad wstawić. A jak Wy sobie radzicie z takimi sytuacjami?" Gwarantuję Ci bombę.
Mój mąż codziennie od kilku miesięcy robi mi obiady, a jak miałam mdłości, robił mi też śniadania. Ja jestem ciążowo kryształowa, słucham wszystkich zaleceń lekarzy, ale mam ochotę na frytki. Jak sobie z tym radzić.

reklama
Chcesz kontrowersji to założę temat z prawdziwą historią: "Mój mąż wziął urlop na ten tydzień, bo przedszkole otwierają 9.01. Ja chodzę do pracy, a on pyta, o której będę w domu, żeby wiedzieć kiedy obiad wstawić. A jak Wy sobie radzicie z takimi sytuacjami?" Gwarantuję Ci bombę.
Nie pamiętam żebym sama robiła obiad...Autentyczna historia;)
Odnośnie wątku : pappą to się tam nie martw tylko skonsultuj z lekarzem pierwszego kontaktu jak wyeliminować te dwie trzy fajki (tyg tak)? Niech Cię gdzieś skieruje niech się stanie cokolwiek co poprawi Twoja sytuację. Bo uwierz,nie palęnie w ciąży to nie jest jakieś mistrzostwo świata i wzorowe macierzyństwo. To jest taka norma,podstawa,poprostu nie patologia.

Co Ty, gdzie ja znajdę drugiego takiego, króry będzie za mnie sprzątał 🤣
Ja bym swojego też zmieniła, bo co to za przeszkadzanie w pracy, ale wtedy musiałabym w nocy do dziecka wstawać 🤣

A tak na serio całkiem. Czy ja dobrze pamiętam, że przy prenatalnych lekarz się pyta o alkohol i papierosy, bo to wpływa na wynik pappy? Ciekawa jestem co nasza młoda przyszła mama odpowie na pytanie o palenie i jakie ryzyko jej wyjdzie.

Ja bym swojego też zmieniła, bo co to za przeszkadzanie w pracy, ale wtedy musiałabym w nocy do dziecka wstawać 🤣

A tak na serio całkiem. Czy ja dobrze pamiętam, że przy prenatalnych lekarz się pyta o alkohol i papierosy, bo to wpływa na wynik pappy? Ciekawa jestem co nasza młoda przyszła mama odpowie na pytanie o palenie i jakie ryzyko jej wyjdzie.
Tak. Pyta. O alkohol nie. Ale o papierosy tak.

Trzeba pamiętać, że testy papa to tylko statystyka. Tak naprawdę USG jest kluczowe. A jeśli chodzi o papierosy to w większości przypadków wady pojawiają się po porodzie jak już maluch jest na świecie. USG może być idealne, a gdy maleństwo się urodzi to wtedy wychodzą skutki palenia czy alkoholu.

Wpływa, bo wywiad ma wpływ na końcowe przeliczenia ryzyka. Ale tu jak widać wiek i stan dziecka działa na plus.

reklama

Lekarz spytał autorki postu o papierosy skoro zaznaczył w wynikach, że pali więc się przyznała

Do góry