reklama

Bawimy mama, bawimy...

A Lenka się specjalnie zabawkami nie interesuje za to interesują ją wszyscy ludzie, kwiatki i drzewa. Wszystkich domowników zaczepia i gada i się uśmiecha od ucha do ucha. Kochany ten Nasz Motylek:-)

Helenka tak samo:tak:najlepsze zabawki to jej braciszkowie,kwiatki na parapecie zwłaszcza storczyki no i ogromny kasztanowiec pod którym uwielbia zasypiać.
Ach te Złotoryjskie dziewczyny;-):-D

reklama
kurcze wasze dzieci chwytaja juz wszystko i przekladaja z reki do reki:szok: moja to jak cos chwytnie to nieswiadomie i bardzo rzadko a co dopiero o przekladaniu... narazie to wali we wszystko co ma przed oczami, lekarz uwaza ze rozwija sie prawidlowo ale jak wy tak piszecie o waszych pociechach co one juz wyprawiaja to sie zaczynam zastanawiac czy u nas wszystko ok...

Justa o przekładaniu to ja pisałam o Janku jak był malutki :-) i już potrafił przekładac... Marek to nawet do ręki oprócz pieluszki i smoczka z buźki nic nie chwyci.

U nas tez zainteresowanie drzewami i poruszającymi się gałązkami, listkami, zwierzakami.
Ostatnio tatuś zaczął Markowi śpiewać piosenkę coś o rolniku (ale nie ta zabawa rolnik sam w dolinie choć słowa podobne) i Marek tak na to super reaguje, że jak tylko usłyszy "bo ja protestuje nic juz nie wychoduje, ja jestem rolnik, rolnik, rolnik sam w dolinie..." to uśmiech od ucha do ucha i śmiech
No i od kiedy moje dziecko przewraca się samo na brzuszek to uwielbia na nim przebywać :szok: heh

Ola ostatnio bawi sie tym co ma na sobie ubrane dziś była w sukience więc zakładała ją sobie na głowe a potem żuła namietnie . ostatnio się przewraca na brzuszek tylko czasem jej ręka zostaje i wtedy wyje .

Cwiczenia jak pomoc maluszkowi w obracaniu sie.
Dla mnie cwiczenia super, od jutra z Polusia zaczynam, ale patrze na to z przerazeniem - w zyciu nie wykonywalam z Pola tak gwaltownych ruchow i nie szarpalam nia tak jak laska na filmiku.... chyba ze to ja traktuje ja jak zlote jajko :baffled:

[video=youtube;mDGTrXr5j5s]http://www.youtube.com/watch?v=mDGTrXr5j5s&feature=player_embedded[/video]

Katik filmik super a dziewczyna dobrze tlumaczy i wcale wg mnie dziecka nie szarpie.Mi tez przy pierwszym dziecku niemowlaki wydawaly takie kruche:-D ale jak widze ile sily mam moj Samuel to wiem ze tak nie jest,co zmienia faktu ze trzeba zachowac ostroznosc:tak:

reklama
Katik filmik super a dziewczyna dobrze tlumaczy i wcale wg mnie dziecka nie szarpie.Mi tez przy pierwszym dziecku niemowlaki wydawaly takie kruche:-D ale jak widze ile sily mam moj Samuel to wiem ze tak nie jest,co zmienia faktu ze trzeba zachowac ostroznosc:tak:
:confused:
nawet zabawka przywalila dziecku w glowe :-p
Ale widocznie jest jak napisalam - ja z Polcia sie za bardzo "cackam" ;-):-D

Wczoraj i dzis wykonywalysmy te cwiczonka. Jak dla nas super - Polusi turlanie po podlodze bardzo sie spodobalo.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry