reklama

Bawimy mama, bawimy...

salamandra my kupiliśmy w końcu taką:
Bramka zabezpeczająca dla dzieci, na schody B2 (1496233205) - Aukcje internetowe Allegro

jutro albo pojutrze powinna przyjść, więc będę mogła Ci coś więcej o niej powiedzieć generalnie znalazłam o niej dobre opinie.

Można kupić bramki już nawet za 40pln, ale nam zależało, aby mieć rozporową, żeby nic nie wiercić w ścianie i schodach

jeśli nie ma dla was znaczenia ile wydacie na bramkę to polecam wam tą:
Barierka Bramka JEDYNY ORYGINAŁ ATEST SUPER OKAZJ (1497534900) - Aukcje internetowe Allegro - minus nawierca się z jednej strony, ale jest solidna
lub tą:
Bramka rozporowa Anna 73-85(137)cm auto-close REER (1491508701) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
My mamy wlasnie rozporowa bramke, polecam. Tu one sa troszke drozsze niz zwykle, ale tak jak Kici napisala- odchodzi problem wiercenia, mozna ja zamontowac, i rozmontowywac bez problemu.

Wlasnie na ebay konczy mi sie aukcja bramki, ktora biduje, mam nadzieje ze uda mi sie ja zgarnac, bo przydalaby sie druga :-)

My mamy wlasnie rozporowa bramke, polecam. Tu one sa troszke drozsze niz zwykle, ale tak jak Kici napisala- odchodzi problem wiercenia, mozna ja zamontowac, i rozmontowywac bez problemu.

Wlasnie na ebay konczy mi sie aukcja bramki, ktora biduje, mam nadzieje ze uda mi sie ja zgarnac, bo przydalaby sie druga :-)

no dokładnie czasami jedna bramka to za mało... ale u nas na dole nie mamy co montować, bo po pierwsze mamy schody ażurowe (czyli ze szparami pomiędzy schodami) a po drugie są zakręcone na dole tak, że bramki nie da rady zamontować bo schodek przeszkadza... ale myślę, nad bramką do kuchni jeszcze... ale z drugiej strony mały uwielbia buszować na podłodze w kuchni i obserować mnie jak gotuję. Chyba po prostu pozabezpieczam szafki wszystkie.

salamandra, jak się wstrzymasz z kupnem ze dwa trzy dni to Ci powiem jak ta moja bramka się prezentuje i w ogóle co o niej myślę :-) bo w sumie 94pln to nie jest aż tak dużo w porównaniu do innych bramek tego typu.

salamandra wczoraj przyszła bramka... zamontowaliśmy ją i jestem z niej bardzo zadowolona... najpierw zdziwiłam się, że zamknięcie jakby tak daleko było i że w ogóle jakby jakaś popsuta była, ale ruszyliśmy szarymi komórkami i faktycznie przy rozkręceniu przy ścianie i barierce się dopina ładnie wszystko. dobrze się trzyma i naprawdę dobrze się prezentuje.
Ja mogę śmiało polecić tą bramkę co kupilismy.

A my to dopiero dzisiaj zabawę miałyśmy:szok::-D

Z uwagi na to, że Lenka przez ząbki (idę jej dwie jedynki górne) prawie nic nie chce jeść to dzisiaj testa zrobiłam. Wyjęłam duży talerz, postawiłam na podłodze w kuchni i zaczęłam na nim jabłko ucierać na te większe wiórki, Lena załapała i zaczęła jeść. No to dodałam jej na drugim talerzu makaron - też wcinała. Po chwili zobaczyła, że ja nie jem to mi zaczęła wpychać, zawołałam M. i we trójkę na płytkach siedząc jedliśmy makaron i tarte jabłko. Lenka karmiła raz mnie, raz M. a my ją - tym sposobem trochę moje dziecię dzisiaj zjadło.

Elvie- dzieci uwielbiaja takie eksperymenty :-) B.uwielbia jeść rączkami, a łyżka to może być ewentualnie do walenia w stół i grania na 'perkusji' :eek:

A ja przypadkiem odkryłam, że moje małe pongo łazi po schodach :szok: W sensie, wisi na barierce i się wspina... po kim on taki uparty :sorry:chodzic po płaskim bez trzymania jeszcze nie umie (przy meblach łazikuje), a po schodach będzie szedł :eek:

Elvie bosko to musialo wygladac:) super pomysl:)

co do jedzenia raczkami to sporo neurologopedow i terapeutow pracujacych m.in z wczesniakami majacymi problem z jedzeniem (w tym np slawny pan Zawitkowski) uwaza ze dziecko najpierw powinno nauczyc sie jesc raczkami a na nauke opanowywania sztuccow przyjdzie czas

u nas pomijajac problemy z niejedzeniem Oli jest tak ze jak dam jej cokolwiek do jedzenia np biszkopta, herbatnika, chrupka czy kawalek owoca to Olka zrobi z tym wszystko, najczesciej rzuci w drugi koniec pokoju, poza wlozeniem sobie do buzi. Jesli ja trzymam biszkopta w reku to czasem pozwoli mi wlozyc go do buzki i udaje sie troche pojezdzic tym po zabkach czy dziaslach wiec cos tam w tej buzce zostaje

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry