• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Becikowe ....

JA wczoraj przeszkualam wszytskei wiadomosci na temat budzetu i nigdzie nie wspominali o tym becikowym:no: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:
Normlanie chyba do Giertycha zadzwonie;-) :-D :-D :-D

reklama
No i jak?? Wiecie cos? Ja przekopalam w sobote i wczoraj neta, ale nigdzienie znalazlam nic na ten temat, poza strona z jakiegos urzedu z Lodzi, ze oni becikowe dalej wyplacaja, ale to moze byc takie becikowe od gminy a nie z panstwa. :no:

Dziewczyny jak już wspomniałam w innym wątku od stycznia niema becikowego :wściekła/y::no::wściekła/y: Dziś była znajoma z bb załatwiać wszystkie formalności związane z narodzinami dziecka (urodziła 07.12.2006r) i pani urzędniczka powiedziała że od stycznia ma nie być becikowego:no::wściekła/y::no::wściekła/y: WKUR.... się :wściekła/y: pip ZYTA pip

Witam wszystkie mamy styczniowe!!!
Przepraszam, że tak się wtrącam z czerwcówek, ale sprawa dotyczy wszystkich przyszłych mam.
Zastanawiałam sie nad tym i nie wiem czy, to co chcą zrobić z becikowym jest zgodne z konstytucją. W końcu jak zachodziłyśmy w ciążę, to becikowe obowiązywało i nie wiem czy to nie jest na zasadzie praw nabytych. Skoro w momencie poczęcia miałyśmy świadomość, że dostaniemy becikowe, to chyba nie mogą nam go ot tak zabrać, powinien być okres przejśćiowy, tak jak to było ze skracaniem urlopu macierzyńskiego, wtedy dali 10 miesięcy. Może któraś z was ma znajomego, który trochę się zna na prawie i cos doradzi.

wysłałam pawlowi smska " Na 100% nia becikowego w 2007" uzyskalam odpowiedz " Na 100% rodzisz w tym roku ":-D :-D :-D :-D

A tak powaznie to stara kur..... z tej Zyty a giertych to sprzedawczyk bez jaj:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:

reklama
Bo w ogóle mogli nie wprowadzać becikowego a nie,że dają a potem odbierają. Ile dzieci pewnie urodziło się tylko z tego względu,że było becikowe.
Tak czy siak;-)koniecznie muszę urodzić w grudniu:-D:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry