• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Bedę mamą w 2016 roku!

reklama
tynka: no właśnie mi kiedyś taka przemiła pani pielęgniarka powiedziała, żebym po każdym pobraniu chwilę posiedziała i przycisnęła wacik i że wtedy nie bedzie siniaka. I faktycznie się sprawda. No chyba, że właśnie żyła pękła :)

nessi:TSH masz ok (mówi się, że do starań powinno być ok. 1, ale niektórzy ginekolodzy zostawiają jak jest poniżej 2), składowe też ok, stosunek lh do poziomu fsh wychodzi ok. 1,4 czyli lekko podwyższony, bo mówi się, że powinien oscylować wokół 1 (jedni ginekolodzy zwracają na to uwagę, inni nie, bo nie jest to jakoś mocno zaburzony wynik). Estradiol też ok, jesli to początek cyklu to bardzo ładny. Prolaktynę masz też w normie, mołaby być trochę niższa, ale mieści się w normie, więc jest git. Tak czy inaczej lekarz musi spojrzeć na twoje wyniki, obraz usg, wziąć pod uwagę długość cykli i tak dalej, żeby wyciągnać konstruktywne wnioski. Suche normy nie zawsze dają pełny obraz. Kiedy masz wizytę?

Ależ ten dzień szybko zleciał. Znowu jakieś anomalie pogodowe...wchodzę do sklepu piękne słońce, wychodzę wiatr, czarno i ulewa! Co to ma być? :/
Pranie zrobiłam wczoraj (ręczniki i ścierki), a pranie ubrań mam zaplanowane na jutro :)

tynka: no właśnie mi kiedyś taka przemiła pani pielęgniarka powiedziała, żebym po każdym pobraniu chwilę posiedziała i przycisnęła wacik i że wtedy nie bedzie siniaka. I faktycznie się sprawda. No chyba, że właśnie żyła pękła :)

nessi:TSH masz ok (mówi się, że do starań powinno być ok. 1, ale niektórzy ginekolodzy zostawiają jak jest poniżej 2), składowe też ok, stosunek lh do poziomu fsh wychodzi ok. 1,4 czyli lekko podwyższony, bo mówi się, że powinien oscylować wokół 1 (jedni ginekolodzy zwracają na to uwagę, inni nie, bo nie jest to jakoś mocno zaburzony wynik). Estradiol też ok, jesli to początek cyklu to bardzo ładny. Prolaktynę masz też w normie, mołaby być trochę niższa, ale mieści się w normie, więc jest git. Tak czy inaczej lekarz musi spojrzeć na twoje wyniki, obraz usg, wziąć pod uwagę długość cykli i tak dalej, żeby wyciągnać konstruktywne wnioski. Suche normy nie zawsze dają pełny obraz. Kiedy masz wizytę?

Ależ ten dzień szybko zleciał. Znowu jakieś anomalie pogodowe...wchodzę do sklepu piękne słońce, wychodzę wiatr, czarno i ulewa! Co to ma być? :/
Pranie zrobiłam wczoraj (ręczniki i ścierki), a pranie ubrań mam zaplanowane na jutro :)
ja bede prac w weekend, reczniki mam do prania i ogrom ubran

Jugosława - Dziekuję Ci kochana! Bardzo mnie uspokoiłaś, dziękuję, dziękuję ... co ja się za głupot już naczytałam.
A do ginki pójdę jak tylko okres się skończy bo chciała mnie wewnętrznie oblukać ... ostatnio byłam przed samym okresem, więc niewiele co mogła zbadać ?

Czy jeszcze jakieś badania może mi zlecić oprócz tych wykonanych ?
Chyba muszę mojego K na te badanie nasienia zaciągnąć.
Dziękuję kochana jeszcze raz.

Hej dziewczyny

Jugoslawa jutro mam wolne
Dzis wstawalam o 4 wiec padlam po pracy hehe.
Oby @ nieprzylazla
Jaka obcykana jestes w tych tematach

Nessi super ze Jugoslawa pomogla w ocenie bo ja niestety nieznam sie na wynikach jedynie na TSH, mowia ze dla staraczek max 2

Anula chyba taki dzien bo ja ledwo z drzemki wstalam

U nas tez szaro buro:/ pada i wieje strasznie!!!

Lux super ze zadowolona jestes z mieszkania oby tak zostalo.

Luska no ja tez sie diagnozuje, choc ci powiem im wiecej czytam.tym bardziej obawiam sie czy kiedykowliek donosze ciaze

Witajcie,

nessi: nie ma sprawy :) Z badaniami to jest tak, że to jakiś element układanki i dopiero jak się wszystko ułoży i wyciągnie wnioski to jest pełen obraz, a i tak nie zawsze wszystko widać :| Można jeszcze zbadać poziom progesteronu, żeby sprawdzić czy owulacja miała okazję wystąpić (badamy ok. tydzień po owu). Tak na szybko to tylko mi ten progesteron przychodzi do głowy z tych podstawowych. Przed @ to faktycznie ciężej, bo wszystko w środku większe niż zwykle :) To też tak jest, że wyniki hormonów mogą być w miarę ok, a np. obraz usg jest dyskusyjny albo długość cykli...i wtedy można ustawiać hormonami wszystko. Badanie nasienia dobrze mieć zrobione, bo jednak średnio 40% stanowi niepłodność po stronie męskiej. Dobrze będzie :) Kciuki za wizytę.

julia: trochę sobie czytam na różne tematy, bo lubię wiedzieć :D Dużo zależy od lekarzy w tym wszystkich i od nas jako pacjentów, bo przecież nie trzeba się na wszystko zgadzać :) Uuu o 4 :/ Dobrze, że wolne dzisiaj. Kochana, donosiłaś jedną ciążę to i kolejną donosisz. To kwestia czasu, bądź dobrej myśli. Tulam.

Czuję, że @ nadciąga...jeszcze jest nadzieja, że przegnają ją te okropne wichury...ale zobaczymy.

Udanego dnia.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry