reklama

Bedę mamą w 2016 roku!

reklama
Hej, u mnie troszkę lepiej .. w sensie .. chyba się już pogodziłam z faktem. Dla pewności jak beta będzie rosnąć mam wizytę u innego ginekologa na 17:30 ... a jak nie będzie to pojadę chyba do szpitala. Bo się na mojej gin zawiodłam ..zrobiła mi 1 minutowe usg i powiedziała, że widać pęcherzyk żółtkowy a to dobrze rokuje ... w karcie nie napisała nawet, że jestem w ciąży bo żeby do Niej iść musiałam z recepcji zabrać swoją kartę więc do niej zerknełam. Mówię, jej, że pęcherzyk było widać już tydzień temu. Na co ona, że to nie możliwe bo by to zapisała i założyłaby mi kartę ciąży, której nota bene nawet nie mam. A ta karta ciąży jest ważna przecież nawet jakbym miała jechać do szpitala.
Konsultowałam się z kilkoma ginekologami przez telefon. Jeden mówił, że nic tam w ciaży pływać i ruszać się nie może, oprócz dziecka oczywiście .. że pewnie pęcherz miałam pełny ( a było tak ). Jednak nadziei sobie nie robię wielkiej. Mam tylko nadzieję, że szybko będę mogła wrócić do starań. I że ta obecna tzw. ''górka hormonalna'' sprawie, że szybko zajdę w ciąże. Nic mnie nie boli, troszkę znowu plamię ''kawa-z mlekiem''. Boję się tylko by to nie była ciąża zaśniadowa
Boze dlaczego zycie Cie tak doswiadcza? trzymaj sie Kochana, my tu sie pomodlimy za Cb i Fasola

Ness zrób betę ....zobaczymy jak przyrasta,dobrze że się skonsultowalas i póki co dobrze ze nie krwawisz i ze nic nie boli .... nie zakładaj najgorszego ! z lekarzami juz tak jest .... są tylko ludźmi a po minutowym usg nie można wyciągac takich wniosków .... ja trzymam kciuki

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Tylko się nie dołujcie bo nie po to tu przylazłam specjalnie byście doły łapały mi :)
Luxia ... trzymam kciuki ... mam przeczucie, że te Twoje dolegliwości nie pochodzą z głowy tylko z tej niższej partii :))

Anusia
... jak się czujesz ... jutro masz wizyte ?

Dariana ja tez biore dostinex, przerobiłam juz bromergon i mi on ubocznych nie robił, chyba ze wypiłam alk to masakra była takie helikoptery.
Nie trzeba miec gruczolaka zeby go brac [emoji4] to jest lek dla wygodnych bo bierzesz raz w tyg pol tabl i cześć. Prl spada w błyskawicznym tempie, a po Bromku po miesiącu. Ja akurat przerobiłam wszystkie leki wiec troche sie orientuje w temacie [emoji3]
Bum dokładnie tak jak Jugo mowi, z prl jest tak ze musisz usiąść, odpocząć przed badaniem, nie denerwować sie, nie objadać na noc, żadnego sexu i nawet dotykania sutków dzien przed bo to wszystko ma wpływ na wynik.
Neska trzymam kciuki za maleństwo ! Niech bedzie po mamusi takie silne !! [emoji8]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Dariana, ja tylko chcialam napisac co wiem:) Chodzilo mi tylko o to, ze jesli nie ma koniecznosci to lepiej dac lek jak najlzszejszy bo to lepiej dziala na caly organizm, ty masz prolaktyne naprawde niewysoka i dlatego sie zdziwilam ze dostalas dostinex bo on jest najsilniejszy z dostepnych na prl;) Nie mowie ze jest zly! Ja jestem fanka jak najmniej inwazyjnych rozwiazan i kiedy tylko moge to staram sie leczyc naturalnymi sposobami, juz i tak wystarczy ze tyle tej chemii jest wokol...

Nessi, nie umiem nawet wyrazic slowami jak bardzo mi przykro z powodu tego co przezywasz teraz... ja to rozumiem bo przechodzilam przez podobna historie:( Ale dopoki nic nie jest potwierdzone na 100 % to trzeba czekac!! Uwazam, ze dobrze zrobilas, ze zapisalas sie do innego gina, niech jeszcze inny lekarz cie obejrzy...i dobrze ze sprawdzisz bete. Trzymam za ciebie kciuki mocno i oczywiscie mam nadzieje, ze wszystko sie skonczy dobrze!!! Badz silna, bo jesli malenstwo bedzie chcialo walczyc to twoja sila jest mu potrzebna teraz!!!

Azylek, jatez walczylam z prl i tez przerobilam swoje, kazda z nas pisze na podstawie swoich doswiadczen;)) Mysle, ze kazda z nas wie, co dla niej lepsze no i ma swojego lekarza od tych spraw;) Ale warto tez poczytac co mysla na jakis te,at inni, bo czesto niestety lekarze okazuja sie do bani:/

reklama
Tynka no miałam wszystkie kolory na tej mojej głowie , ale czerwień po 3 myciach wraca do mojego dziwnego koloru i tak w kółko :D nie chce się nic trzymać ale co się dziwić jak tych kolorów było ;)
A co do małej dziękuję , że podobna ;*
Taka prawda , w końcu to ja nią nosiłam 9 miesiący itd ... to musi być :p

Nessi będzie dobrze , musi ! <3

Kruczyca a ty co tak cicho ? :)

azylek mam taką nadzieję , że ten wynik to coś ze stresu czy coś , bo troszkę mi się smutno zrobilo ze doopa blada może wyjść :)

Tęczowa odzywala się ???

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry