reklama

Bedę mamą w 2016 roku!

slyszalyscie kiedyś o badaniu ptolaktyny z obciążeniem ? pobierają krew normalnie a potem podają tabletkę i po godzinie ponownie pobranie . tabletka ma na celu obciążyć pod kontem stresu i jeżeli wartości podskoczy 5 cio krotnie to jest ok a jak więcej to wychodzi na to ze ogromny wpływ na wszystko ma stres .... po obciążeniu może się zdarzyć ze wokół nie skoczy a to może być wskazuwka do gruczolaka przysadki mózgowej etc . w każdym razie bardzo łatwo zbić ptolaktyne .... np ale chodzi mi o to czy w ogóle któraś miała takie badanie ?

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

reklama
anula: podstawową miałam w normie. Dopiero po podaniu metoklopramidu i wyszło za dużo. To się robi podobnie jak glukozę, bo najpierw pobierają bez leku, potem przyjmujemy tabletkę i czekamy odpowiednią ilość czasu (zwykle zlecają po 60 minutach, ale zdarza się, że dają i 60 minut i 120 minut). Wtedy jak po obciążeniu prolaktyna wzrośnie ponad 6 razy to można mówić o hiperpolaktynemii czynnościowej. Natomiast jeśli nie ma odpowiedzi na lek to można wnioskowac o gruczolaku przysadki, kłopotach z tarczycą. Przed badaniem najlepiej nie uprawiać seksu ani nie ćwiczyć intensywnie, bo to też wpływa na wynik prl.

Jugo no właśnie tak też doczytalam dziś .... :) a po zapisaniu tej tabletki czułas jakąś zmianę w sobie czy normalnie ?

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Kruczyca ja tyle wszystkiego biore, ze głowa mała [emoji6] wit D,E,C, omega 3, selen, kw foliowy, inofem, cynk, magnez B6, wiesiołek, B12 [emoji3]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry